Košarica

Izkoristite brezplačni dostop ter si odklenite 3 vsebine brezplačno. Preizkusite zdaj >>

[email protected] | 02 250 18 00

Razogličenje portfelja nepremičnin

Kratek povzetek dokumenta “Decarbonizing real estate portfolio” institucije Jones Lang LaSalle Inc (JLL). Celoten dokument v angleščini je pripet.
Napredek pri podnebnih ciljih ostaja izziv celo za najbolj zagnane in zavezane organizacije. Čeprav imate za seboj močno podporo vodstva, se cilji nenehno spreminjajo. V okolju povečanega nadzora in tržnega pritiska se vodje nepremičnin soočajo s prenatrpanim in razdrobljenim prostorom ESG ter zmedo različnih predpisov, poti in meril. Zagotovo je, da je treba ogljični odtis zmanjšati sedaj.
Manjka skupno razumevanje, kako uspešno meriti in zmanjševati izpuste ogljika v grajenem okolju. To je naslednji ključni korak, potreben za resnično zmanjšanje ogljičnega odtisa organizacij in napredek pri njihovih splošnih prizadevanjih za trajnost. Toda mnogi preprosto ne vedo, kje začeti.
Pripeti dokument ponuja strategije izvajanja, ki vam pomagajo meriti ogljik, ga sproti spremljati in razogljičiti vaše zgradbe, da dosežete svoje cilje ESG.
Začnite z merjenjem teh ključnih okoljskih meril, da dosežete največji učinek:
  • Zmanjšanje porabe energije
  • Intenzivnost porabe energije
  • Zmanjšanje in ločevanje odpadkov
  • Emisije ogljika
Dokument vsebuje prav tako opredelitve ključnih pojmov, kot so operativni ogljik (Operational Carbon), utelešeni ogljik (Embodied Carbon) in ogljik celotnega življenjskega cikla (Whole-life Carbon) ter ogljična nevtralnost (Carbon Neutrality).
 
Kako meriti in zmanjšati izpuste ogljika v grajenem okolju
Korak 1: Določite začetno vrednost izpustov vašega portfelja. Preden lahko začnete zmanjševati izpuste ogljika, morate najprej natančno določiti, kaj sestavlja ogljični izpust vaše organizacije. Prvi korak je merjenje, kako in kdaj se ogljik izpušča na podlagi treh skupin ali ‘obsegov’ po Protokolu o toplogrednih plinih (Greenhouse Gas oz. GHG Protocol) , mednarodnem standardu za poročanje.
Korak 2: Primerjajte svojo trenutno uspešnost z industrijskimi standardi. Ko zberete osnovne podatke o izpustih ogljika vašega portfelja, primerjava teh podatkov z drugimi podjetji v vaši industriji pomaga bolje razumeti trenutne standarde na trgu in identificirati, na katera področja se osredotočiti.
Korak 3: Najdite okvir za uspeh. Okviri, ki jih uporabljate za zmanjšanje izpustov ogljika, so most med tem, kje ste zdaj, in kje želite biti. Vodili bodo vaš pristop k upravljanju in poročanju podatkov, ko boste še naprej merili in zmanjševali izpuste ogljika vašega portfelja čez čas. Prava izbira okvira je odvisna od več dejavnikov, vključno s tipom vašega podjetja.
Korak 4: Izvedite scenarije in določite cilje. Tukaj boste zgradili scenarije, ki vam bodo pomagali doseči vaše cilje. Začnite z ocenjevanjem različnih poti, ki jih lahko sprejmete za doseganje vaših ciljev razogljičenja.
Korak 5: Določite strategijo portfelja in načrt investicij. Zgradite strateški načrt za doseganje vaših ambicij. Načrt naj vključuje določene in prioritizirane fokusne področja, dodelitev virov, stroške izvajanja, donosnost investicij in povezane ključne kazalnike uspešnosti za merjenje uspeha.
Korak 6: Pripravite prehod na obnovljivo energijo. Smernice strokovnjakov, kot je JLL, ki jih poganja tehnologija načrtovanja investicij za razogljičenje, lahko pomagajo analizirati in prioritizirati investicije za prehod na obnovljivo energijo.
Korak 7: Vzpostavite centralno bazo podatkov za sledenje in primerjavo podatkov. Ko veste, kaj morate meriti in katere okvire boste uporabljali za poročanje, je vaš naslednji korak določitev, kako boste zbrali potrebne podatke za merjenje uspešnosti skozi čas.
Korak 8: Izpopolnite svoje ključne kazalnike uspešnosti za maksimalen učinek. Z merjenjem in sledenjem uspešnosti vaše trajnostne strategije in pridobivanjem uporabnih vpogledov iz teh dejavnosti boste vedeli, kako napredujete proti vašim ciljem in kje prilagoditi svoj pristop.
Naložite si celoten dokument spodaj.


Prenesite gradivo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja