fbpx

Prijava v portal: 

E-poštni podpis

image_pdfimage_print

Najbolj prepoznaven del podpisa je zaključni pozdrav: »Lep pozdrav«, »Prisrčne pozdrave« in »Hvala« so primeri pozdravov. Slog sporočila narekuje, katerega boste uporabili. Poleg zaključnega pozdrava so v podpis lahko vključeni tudi vaši podatki, seveda je to odvisno od vrste dopisovanja. Veliko podjetij želi v podpise vključiti podatke o poslovnih stikih, tako da lahko stranke in poslovni partnerji enostavno stopijo v stik z njimi. Poleg tega je v podpis lahko vključeno še tržno sporočilo ali celo najljubši citat, ki odraža humor ali osebne vrednote. Podpisi naj bodo kar se da kratki. Ne vznemirjajte prejemnikov s podpisi, ki so predolgi in moteči, zlasti ne tistih, ki vaša e-poštna sporočila dobivajo redno. 

Kako ustvariti e-poštni podpis? 

1. korak: Odprite novo e-poštno sporočilo, nato v kartici »Osnovno« kliknete gumb »Podpisi«, ter nato povezavo »Podpisi…«. Prikaže se vam pogovorno okno za delo s podpisi (slika).

Ko ustvarjate nove podpise (lahko jih imate seveda več), jih smiselno poimenujte, kot npr. »Moj delovni podpis«, »Moj podpis za družino«, »Moj podpis za prijatelje« in tako naprej. 

2. korak: Kliknite gumb »Nov«, ter vnesite ime podpisa. Nato vnesete in uredite vsebino podpisa v okvirju »Uredi podpis«, določite pisavo in način poravnave besedila. Ko ste s podpisom zadovoljni, ga shranite s klikom na »Shrani«. 

3. korak: V primeru, da ste izdelali več podpisov, morate še določiti kateri podpis je privzeti podpis za nova sporočila, ter za poslane odgovore oz. posredovana sporočila. Nastavite lahko tudi privzeto prazen podpis.

Ko pričnete pisati novo e-poštno sporočilo, vam Outlook samodejno na konec sporočila vstavi privzeti podpis. Če se odločite, da ga ne želite, ga enostavno pobrišete, lahko pa ga tudi zamenjate s katerim drugim. Podpis zamenjate preko gumba Podpisi v osnovni kartici, lahko pa tudi tako, da desno kliknete na podpis v sporočilu, in v priročnem meniju izberete katere drugega.

 

Priročnik za poslovne asistentke in sekretarke

 

Več o tej temi preberite v priročniku Priročnik za poslovne asistentke in sekretarke

 
Dodaj odgovor