Aktualna vprašanja GDPR v praksi

Enodnevni seminar – online

288,00  DDV ni vštet v ceno

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Aktualno: Prilagoditev oblik dela in varstva osebnih podatkov zaposlenih v času izrednih razmer


Številni delodajalci in  zaposleni smo se v času epidemije soočili z izzivi dela na daljavo, brez potrebnih predhodnih priprav tako s tehnološkega, kot s postopkovnega in pravnega vidika. Uporaba različnih storitev in sistemov, kot so oddaljeni dostop zaposlenih do različnih strežnikov (poštni, datotečni ipd.), aplikacij (npr. spletni klepetalniki) in sistemov (npr. videokonference), terja ustrezen premislek in prilagoditve z vidika pravnih podlag in varnosti.

Če  zbirate in uporabljate osebne podatke, morate določila GDPR dobro razumeti in znati poslovanje prilagoditi kadrovskim, procesnim in tehnološkim spremembam izrednih razmer, dela od doma…

Zato vse, ki ste odgovorni za varstvo osebnih podatkov vabimo, da se udeležite seminarja.

Na seminarju bomo predstavili nekaj pomembnih vidikov, ki jih je treba upoštevati glede varstva podatkov v delovnih razmerjih v času obvladovanja izrednih razmer in pri izvajanju dela na daljavo, ki bo postalo vse bolj uveljavljena oblika dela.

Online seminar spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma.

Prilagoditev oblik dela in varstva osebnih podatkov zaposlenih v času izrednih razmer

  • Varstvo osebnih podatkov pri delu od doma
    • kako zaščititi računalnik
    • kako izbrati varna gesla
    • kako varno uporabljati različne storitve
  • Pošiljanje osebnih podatkov po e-pošti
    • kako izvesti šifriranje podatkov, če pošiljamo občutljive osebne podatke)
    • pošiljanje bolniških listov po e-poti
  • Reševanje aktualnih dilem
    • spremljanje temperature zaposlenih (kdaj je dopustno, kaj mora biti upoštevano)
    • obveščanje delodajalca o okužbi (kdaj je dopustno, kako in na kaj paziti)

Najpogostejše težave v praksi izvajanja določb GDPR

  • Razumevanje in uporaba ustreznih pravnih podlag
  • Obveščanje posameznikov o obdelavi
  • Evidenca dejavnosti obdelave (»katalogi«)
  • Ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov in predhodno posvetovanje
  • Pooblaščene osebe za varstvo podatkov
  • Varnost osebnih podatkov
  • Obveščanje o kršitvah varnosti

Avtorji

mag. Andrej Tomšič

Po končani gimnaziji se je vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, kjer je leta 2001 diplomiral z zagovorom diplomskega dela Informacijske ceste – infrastruktura digitalne ekonomije, strategije in pristopi. V letu 2002 se je zaposlil na Ministrstvu za informacijsko družbo, kjer je kot član eEUROPE+ 2003 Statistical Working Group deloval predvsem na področju metrike informacijske družbe. Bil je član naslednjih teles DG INFSO pri Evropski komisiji: eEUROPE +2003 Statistical Working Group, eAccessibility Expert Group, ENISA National Liaison Officer, eEUROPE 2005/ i2010 ter Safer Internet plus Management Committee. Leta 2006 je magistriral iz informacijsko upravljavskih ved na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Pri Informacijskem pooblaščencu je zaposlen od leta 2006 in je državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov, glavne teme, s katerimi se ukvarja, pa so informacijske tehnologije in osebni podatki, biometrija in zavarovanje osebnih podatkov

Splošni pogoji

SEMINARJI

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje.