Tržna dejavnost javnega zavoda po novem v 2022
Tržna dejavnost javnega zavoda po novem v 2022
288,00  DDV ni vštet v ceno Dodaj v košarico

Tržna dejavnost javnega zavoda po novem v 2022

E-izobraževanje

288,00  DDV ni vštet v ceno

Datum izvedbe: Dostopno takoj
Kraj izvedbe:Posnetek seminarja v spletni učilnici

Javni zavodi morate obvezno sprejeti in objaviti cenik in pravilnik o tržni dejavnosti!!

Število udeležencev:
Posebne ugodnosti:
 • drugi udeleženec 10 % popusta,
 • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
 • 10 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20

Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Tržna dejavnost javnega zavoda v 2022


Dopolnitve akta o ustanovitvi javnega zavoda ter obvezen sprejem cenika tržne dejavnosti po Pravilniku o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (UL št. 11/22) + VZOREC PRAVILNIKA, KI UREJA PRODAJO BLAGA IN STORITEV NA TRGU.


Po določbah Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (UL št. 11/2022) morate tisti javni zavodi, ki poleg javne službe opravljate tudi tržne dejavnosti, pripraviti, sprejeti in javno objavit nov cenik ter interni akt, ki ureja prodajo blaga in storitev na trgu.

Ker pravilnik natančno določa tudi pravila, kdaj lahko javni zavod izvaja tržne dejavnosti, morate to opredeliti tudi v aktu o ustanovitvi javnega zavoda.

Napotke in priporočila predstavlja mag. Špela Kramberger, izkušena notranja revizorka in državna notranja revizorka.

Ob prijavi prejmete dostop do spletne učilnice, kjer je na voljo

 • posnetek online seminarja z dodatnim gradivom:
 • vzorec pravilnika o tržni dejavnosti
 • pisna pojasnila

cenik-in-pravilnik-o-trzni-dejanvosti

Program izobraževanja

 • Določbe Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije, ki opredeljujejo pravila tržne dejavnosti
 • Kaj je tržna dejavnost javnega zavoda in kdaj se lahko izvaja?
 • Pogoji za izvajanje tržne dejavnosti v javnem zavodu
 • Obveznost priprave novega cenika z obrazložitvijo, ki vsebuje kalkulativne osnove za oblikovanje cene proizvodov in storitev tržne dejavnost
 • Priprava akta, ki ureja prodajo blaga in storitev na trgu – obvezni elementi in priporočljive ureditve določb
 • Rok za pripravo cenika in akta ter postopek sprejema na svetu zavoda
 • Postopek spremembe akta o ustanovitvi javnega zavoda, kjer se opredelijo pogoji za izvajanje tržne dejavnosti

Komu je izobraževanje namenjeno?

Direktorji in ravnatelji ter računovodje javnih zavodov

Kje?

Online seminar spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma. Če boste po opravljenem izobraževanju imeli vprašanje, ga pošljite vodji izobraževanja na e-naslov: [email protected] in boste prejeli pisni odgovor v čim krajšem možnem času.

Kaj boste pridobili z udeležbo na seminarju?

Kako izračunati cene, kako pripraviti cenike, kdo jih sprejme in po kakšnem postopku, kaj mora vsebovati pravilnik, ki ureja prodajo blaga in storitev na trgu, in do kdaj mora ustrezno in v skladu s predpisi biti dopolnjen tudi akt ustanovitvi javnega zavoda, boste izvedeli na praktičnem seminarju.


IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

mag. Špela Kramberger

Je vodja Skupne notranjerevizijske službe na Skupni občinski upravi Maribor. Diplomirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani. Izkušnje s področja vodenja je pridobivala v več občinskih upravah. Magistrski študij je zaključila z analizo managementa občin in si pridobila naziv magistrica znanosti. Na področju lokalne samouprave dela več kot 25 let. Poleg vodenja uprave se je specializirala za izvajanje nadzora nad lokalnimi subjekti javnega prava ter za področje javnih naročil, na katerem je pridobila naziv strokovnjakinje. Je preizkušena notranja revizorka in državna notranja revizorka, ukvarja pa se z revizijami poslovanja javnih zavodov, predvsem na področju vzgoje in izobraževanja.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.