fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Enostavno do gradbenega in uporabnega dovoljenja ter legalizacije za vse vrste objektov

Seminar
Ura: –
Seminar, po katerem boste zlahka in z nizkimi stroški pridobili gradbeno in uporabno dovoljenja ter enostavno legalizirali vse vrste objektov.

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobijo 3 kreditne točke iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Člani ZAPS pridobijo 3 kreditne točke – sklop B (Teorija in referenčna praksa).

Kako hitro in z relativno nizkimi stroški legalizirati objekt ter zanj pridobiti uporabno dovoljenje, je eno pogostejših vprašanj na gradbenem področju. Z novim Gradbenim zakonom, ki ga začnemo uporabljati 1.6.2022, bo legalizacija objekta enostavnejša, saj zakon odpira bistveno več možnosti legalizacije kot trenutno še veljavni zakon.  Postopek in pogoji za legalizacijo objektov so odvisni od tega, kdaj je bil vaš objekt zgrajen – pred letom 1968, pred letom 2005 ali kasneje. Legalizacija je namenjena ureditvi in vzpostavitvi pravnega stanja, zlasti za legalno uporabo teh objektov in morebitno prodajo oziroma nakup.

Za pridobitev gradbenega dovoljenja je predpisan poseben postopek in predpisani so posebni pogoji. Pri izpolnjevanju pravil postopka in izpolnjevanju pogojev  za izdajo gradbenega dovoljenja ima bistveno vlogo investitor. Ta lahko s svojim ravnanjem, vedenjem in s pomočjo ustreznega strokovnjaka bistveno prispeva h krajšanju postopka in manjšim stroškom.

Seminar je namenjen vsem, ki se ukvarjate z legalizacijo objektov bodisi poklicno bodisi zase ter vsem, ki pridobivate gradbena dovoljenja zase ali za druge.

Izvedeli boste:

 • Kakšne možnosti imate, da pridete do vseh dovoljenj za starejši objekt;
 • Razlike med načini legalizacije;
 • Napotila, kako lahko za objekte, zgrajene pred 1. 1. 1968 oziroma 2005 sami pridobite odločbo, s katero se bo štelo, da ima objekt gradbeno dovoljenje in se lahko uporablja;
 • Način, da že na samem začetku oddate popolno vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja;
 • Kako najhitreje in z dokaj nizkimi stroški do uporabnega dovoljenja za obstoječi objekt;
 • Kako primerno upoštevati mnenja oz. zahteve stranskih udeležencev

Program:

 • Možnosti legalizacije glede na starost objekta
 • Značilnosti vseh vrst »legalizacij«
 • Vloga pooblaščenega strokovnjaka pri legalizaciji
 • Razlika med legalizacijo in gradbenim dovoljenjem – za katero možnost se odločiti?
 • Ukrepanja za primer, če stavba nima uporabnega dovoljenja, ima pa gradbeno dovoljenje
 • Nujne sestavine in ukrepi za oddajo popolne vloge za pridobitev gradbenega dovoljenja
 • Kaj točno mora vsebovati vloga za pridobitev gradbenega dovoljenja
 • Vključitev stranskih udeležencev – kaj jim po zakonu pripada, kako jim ugoditi, da obenem ne »ogrozijo« našega objekta
 • Potrebujemo projektanta – DA ali NE?
 • Kdaj lahko začnemo graditi?
 • Odgovori na vprašanja

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

Sonja Ristanović, univ. dipl. prav.

Sonja Ristanović je diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani 1978 in se takoj zaposlila na Republiškem sekretariatu za urbanizem, predniku današnjega Ministrstva za okolje in prostor, kjer je pred dobrim letom zaključila svojo poklicno kariero. V vseh 42 letih poklicnega dela je delala na področju prostora in graditve. Večino tega časa je vodila pritožbene postopke v zvezi z graditvijo in odločala v njih. Sodelovala je pri spremembah Zakona o splošnem upravnem postopku in redno predava ta zakon na Upravni akademiji, kjer je tudi članica izpitnih komisij. Zato je posebej specializirana za upravne postopke na področju graditve. V zadnjih letih dela na ministrstvu je sodelovala pri pripravi nove gradbene in prostorske zakonodaje.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.