fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

ESPD – Enotni evropski dokument v zvezi z oddajo javnega naročila

Online seminar
Ura: –
Lokacija: Online (preko spleta)
Strokovnjaki:
  Pomembno je, da tako naročniki kot gospodarski subjekti poznate vsebino ESPD, da ga lahko ustrezno pripravite oziroma izpolnite.

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.


ESPD – Enotni evropski dokument v zvezi z oddajo javnega naročila


Naročniki in gospodarski subjekti, ki sodelujejo v postopkih oddaj javnih naročil, morate ESPD, kot enotno lastno izjavo za izkazovanje pogojev za sodelovanje in neobstoj razlogov za izključitev uporabljati že od uveljavitve Zakona o javnem naročanju (ZJN-3) v letu 2016.

V marcu 2023 je bila vzpostavljena nova rešitev ESPD, ki je skladna z evropsko aplikacijo ESPD, ki jo je razvila Evropska komisija. Nova rešitev se nekoliko razlikuje od tiste, ki je bila v uporabi prej, saj vsebuje nekatera dodatna polja, prav tako pa nekatera polja niso več na razpolago.

Pomembno je, da tako naročniki kot gospodarski subjekti poznate vsebino ESPD, da ga lahko ustrezno pripravite oziroma izpolnite.


Vsebina

  • Kaj je ESPD in čemu je namenjen
  • Vsebina in zasnova ESPD
  • Prikaz posameznih delov ESPD
  • Način izpolnjevanja in shranjevanja ESPD s strani naročnika in gospodarskega subjekta
  • Prikaz in obrazložitev posameznih polj ESPD za naročnike
  • Prikaz in obrazložitev posameznih polj ESPD za gospodarske subjekte

Predavateljica

Maja Marinček

Zaposlena je v Sektorju za sistem javnega naročanja na Direktoratu za javno naročanju na Ministrstvu za javno upravo. Na področju javnega naročanja dela od leta 2005. Na Direktoratu za javno naročanje sodeluje pri pripravi predpisov s področja javnega naročanja in tolmači javnonaročniško zakonodajo ter svetuje na področju javnih naročil v okviru enote za pomoč uporabnikom oziroma t. im. help deska. Pred zaposlitvijo na Ministrstvu za javno upravo je 10 let svetovala pri pripravi in izvajanju storitev na področju javnega naročanja


Preverite še ostala izobraževanja iz – Javna naročila, Javni sektor in Vzgoja in izobraževanje.  Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

Maja Marinček

Maja Marinček je zaposlena v Sektorju za sistem javnega naročanja na Direktoratu za javno naročanju na Ministrstvu za javno upravo. Na področju javnega naročanja dela od leta 2005. Na Direktoratu za javno naročanje sodeluje pri pripravi predpisov s področja javnega naročanja in tolmači javnonaročniško zakonodajo ter svetuje na področju javnih naročil v okviru enote za pomoč uporabnikom oziroma t. im. help deska. Pred zaposlitvijo na Ministrstvu za javno upravo je 10 let svetovala pri pripravi in izvajanju storitev na področju javnega naročanja
Maja Marinček

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.