Finančni kontroling v praksi

Sodobna orodja in kriteriji učinkovitosti za zagotavljanje likvidnosti in sprejem pravilnih poslovnih odločitev s praktičnimi primeri

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20

Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Finančni kontroling, kot instrument upravljanja in nadzora, je ena ključnih funkcij v vsakem podjetju ali ustanovi, zato kot finančni kontroler prevzemate zelo pomembno vlogo.

Ključne poslovne odločitve lahko sprejemate le na podlagi pravih informacij in s pomočjo preverjenih praktičnih primerov.

Zato smo za finančne kontrolerje, pripravili priročnik, ki vsebuje preverjene rešitve iz prakse – odlični finančni kontrolerji so svoja praktična znanja in dragocene izkušnje podali v odličnem priročniku.

Avtorji

Bojan Jus

Od leta 1986 se posredno in neposredno ukvarja tudi s kontrolingom. Od leta 1997 je kot izredni predavatelj na fakulteti za podjetništvo nosilec predmeta, ki med svojimi vsebinami pokriva tudi kontroling delovnih potekov. V zadnjih dvajsetih letih je delal kot višji mednarodni svetovalec za management in podjetništvo. Pri njegovem delu se teme kot so vrednostna analiza delovnih potekov in izdelkov, kakovost, kontroling, vodenje, proizvodnja, poslovanje, stalne izboljšave, logistika, komerciala, izgube, ciljno vodenje prepletajo in neprestano oplajajo s primeri iz prakse v našem in tujem gospodarstvu (pa tudi negospodarstvu).

Lidija Robnik doc. dr.

mag. Borut Ivanuša

Je soustanovitelj svetovalne družbe Pakta. Trenutno je zaposlen kot vodja kontrolinga v proizvodnem podjetju. V ZDA se je strokovno izpopolnjeval na področju vrednotenja nepremičnin in nepremičninskih projektov. V zadnjih letih je sodeloval pri več kot 80 projektih ocenjevanja vrednosti podjetij, dejavnosti in blagovnih znamk v Sloveniji in tujini.

univ. dipl. ekon.