fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Higiena živil in sistem HACCP v gostinstvu po novem – novi ukrepi in prilagojeni postopki priprave in postrežbe

Praktični online seminar v živo
Ura: 13.00 – 15.20

168,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Kot gostinec ste začasne ukrepe za pripravo obrokov za dostavo, postrežbo na terasi ali dostavo na dom sprejeli in jih izvajate. Kako pa boste morali ravnati, ko boste za svoje goste lahko odprli tudi notranje prostore?


Ukrep Vlade RS, zaradi katerega ste bili primorani prekiniti svoje poslovanje, je bil za vas in vaše zaposlene nenaden in izjemno stresen, predvsem pa drastično vplival na upad prihodkov.

Z organizacijo dostave obrokov na dom ste vsaj malo omilili finančno škodo, ki je nastala – izvajanje vseh predpisanih ukrepov je spremljalo polno vprašanj, pri tem pa vas je nadzorovala tudi pristojna inšpekcija. Z dodatno omilitvijo ukrepov ste lahko »odprli« svoje terase, zagotavljanje ustreznih higienskih razmer pri tem pa je postala nočna mora vsakega gostinca.

Vsak izmed vas se sprašuje, kako, ob že sedaj strogih navodilih zdravstvene in sanitarne stroke, poskrbeti, da bo vaš javni prehranski obrat lahko kar se da neomejeno obratoval v bližnji in tudi bolj oddaljeni prihodnosti. Od ukrepov, ki jih boste sprejeli in ki jih bodo upoštevali tako vaši zaposleni kot gostje, je odvisno tudi zaupanje gostov, da Vas ponovno obiščejo.

Kot gostinec ste začasne ukrepe za pripravo obrokov za dostavo, postrežbo na terasi ali dostavo na dom sprejeli in jih izvajate. Zelo pomembno vprašanje pa je, kako boste v skladu z zakonodajo morali ravnati, da boste za svoje goste lahko čimprej odprli tudi notranje prostore.

Pridružite se nam na online seminarju v živo z izkušeno strokovnjakinjo na področju higiene živil in sistema HACCP dr. Mojco Jevšnik in se seznanite z najboljšimi rešitvami in strategijami, da boste svoje obrate v skladu z novimi pravili kar najhitreje odprli. Online seminar je interaktiven, zato si že vnaprej pripravite odprta vprašanja, na katera želite dobiti odgovor.

Zaradi sprejetih ukrepov za omejitev okužb s koronavirusom se je vaše delo in delo vaših zaposlenih, ki pripravljajo in gostom strežejo obroke, obrnilo na glavo.

 • Se sprašujete, kako bo potekalo vaše delo v bližnji in tudi bolj oddaljeni prihodnosti, ko je jasno, da boste zaradi ukrepov morali spremeniti velik del vašega sicer utečenega sistema organizacije delovnih postopkov zaposlenih?
 • Kako te nove ukrepe narediti trajne in jih primerno opredeliti v sistemu HACCP vašega obrata?
 • Kako v skladu z novimi zahtevami posodobiti ali celo na oblikovati nove delovne postopke pri pripravi, postrežbi in dostavi vseh živil – tako hrane kot pijače?
 • Kako opredeliti pravila ravnanja za zaposlene in stranke, da zadostite zahtevam stroke, hkrati pa ti niso prekomeren in obremenjujoč ukrep, ki bi oviral delo?
 • Kako izobraziti in usposobiti zaposlene in jim predstaviti nove ukrepe?
 • Na kaj morate biti še posebej pozorni, da bodo gosti sprejeli vaše napotke in jih upoštevali?

Potrebna je verifikacija in prilagoditev preventivnih ukrepov. Svetovali vam bomo, kako določene delovne postopke na novo opredeliti tako v spremljajočih higienskih programih kot v sistemu HACCP, da so življenjski in se dejansko tudi lahko upoštevajo v vsakodnevnem življenju. Vse je odvisno od vas, bodite pripravljeni.


Online seminar spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma. Vprašanja postavljajte sproti, predavateljica bo nanje odgovarjala sproti ali na koncu.

Vprašanja nam lahko pošljete tudi vnaprej – na naslov: [email protected]

 • Pregled obstoječih spremljajočih higienskih programov in HACCP načrta
 • Kakšne ukrepe in navodila pristojnih institucij za dolgoročno delovanje javnih prehranskih obratov pričakovati?
 • Cilji nadzora na področju higiene živil
 • Potrebni previdnostni ukrepi v kuhinji pri pripravi obrokov ter pri postrežbi gostov v vseh prostorih, pri osebnem prevzemu strank ter pri dostavi na dom
 • Urejanje dokumentacije in sporočanje sprememb higienskih pravil
 • Usposabljanje zaposlenih o novostih

Avtorji

dr. Mojca Jevšnik

Dr. Mojca Jevšnik je zaposlena na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani, in sicer na Oddelku za sanitarno inženirstvo. Delovna področja, s katerimi se ukvarja, segajo na varnost živil, vzpostavitev in vodenje sistema HACCP, dobre higienske prakse.

Splošni pogoji

SEMINARJI

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje.