V vaši organizaciji ste vi tisti, ki nosite odgovornost za redno spremljanje in zagotavljanje zdravstveno ustrezne pitne vode, ustrezno vzdrževanje hišnega vodnega omrežja, vključno z ukrepi za preprečevanje legionele ali celo urgentno ukrepanje ob njenem pojavu, ob tem pa morate še izvajati meritve, s katerimi preverjate kakovost pitne vode.
Ob tem vam nova Direktiva (EU) 2020/2184 evropskega parlamenta in sveta z dne 16. 12. 2020 o kakovosti vode, namenjene za prehrano ljudi, v prihajajočih letih nalaga tudi nove obveznosti.
Kot odgovorna oseba za notranji nadzor pitne vode morate upoštevati področno zakonodajo, ravnati v skladu z dobrimi praksami ter biti seznanjeni z novostmi. Vse to boste izvedeli na strokovnem seminarju s praktično delavnico izvajanja meritev.
Pridružite se nam, da boste:
- natančno poznali zakonske zahteve in izvajali vse postopke zagotavljanja varnosti in kakovost pitne vode ter ostalih spremljajočih aktivnosti (preventivni in korektivni ukrepi, čiščenje, usposobljenost zaposlenih, vodenje dokumentacije …);
- v praksi izvajali monitoring pitne vode v vašem hišnem omrežju;
- poznali ukrepe za preprečevanje razmnoževanja legionel v hišnem vodovodnem omrežju in urgentne postopke ob morebitnem pojavu;
- strokovne novosti in aktualne pristope usposabljanja zaposlenih enostavno uvedli v prakso vašega živilsko-prehranskega podjetja.
Odgovorili bomo na VAŠA konkretna vprašanja. Pošljite jih že pred seminarjem na naslov: [email protected].
Kdo se mora udeležiti seminarja?
Namenjeno je zaposlenim v zaposlenim v gostinski dejavnosti, osebju v zdravstvenih oziroma socialnih ustanovah, organizatorjem prehrane ter zdravstveno-higienskega režima in vodjem kuhinj v vzgojno-izobraževalnih zavodih, pridelovalnim in predelovalnih podjetjem v živilski industriji, upravljalcem stanovanjskih in poslovnih zgradb ter turističnim podjetjem, prav tako živilskim strokovnjakom, odgovornim za sistem vodenja zdravstvene ustreznosti pitne vode, odgovornim osebam za vzpostavitev in vzdrževanje sistema HACCP oziroma vse, ki jih to področje zanima.
Program:
- nacionalni in evropski pravni predpisi, ki urejajo varnost in kakovost pitne vode, vključno z Direktivo (EU) 2020/2184 evropskega parlamenta in sveta z dne 16. 12. 2020 o kakovosti vode, namenjene za prehrano ljudi
- odgovornost odgovorne osebe za notranji nadzor pitne vode (hišnik, vzdrževalec, organizator zdravstveno-higienskega režima …)
- odgovornost živilsko-prehranskega podjetja in obrata javne prehrane
- notranji nadzor za zagotavljanje varnosti pitne vode po sistemu HACCP
- preventivni ukrepi za preprečevanje razmnoževanja legionel v hišnem vodovodnem omrežju
- monitoring pitne vode, načrt monitoringa in vzorčenje – praktična delavnica
- pravilno ukrepanje v primeru neskladnosti
- načrt obveščanja uporabnikov pitne vode