fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Postopek ocenjevanja invalidnosti in poklicna rehabilitacija

Seminar
Ura: –
Strokovnjaki:

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Invalidnost in poklicna rehabilitacija

invalidnost-in-poklicna-rehabilitacija

Ko se delodajalci srečate s problematiko invalidnosti zaposlenih, se pogosto sprašujete:

 • kako izpeljati celoten postopek pred izdajo odločbe,
 • kako urediti vso zahtevano dokumentacijo v čim krajšem času in v skladu z zakonodajo,
 • kakšne možnosti obstajajo po prejemu dokončnosti odločbe?

Ena izmed najpogostejših in najenostavnejših rešitev za delodajalca se zdi odpoved pogodbe o zaposlitvi, še posebej v primeru, da delodajalec ne najde primernega delovnega mesta za invalida. Vendar pa Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje na podlagi ZPIZ-2 delodajalcu omogoča številne druge možnosti, med katerimi je tudi sofinanciranje prilagoditev novega delovnega mesta za invalida in usposabljanje invalida za delo na novem delovnem mestu, kar pa delodajalci zelo redko izkoristijo.


Komu je seminar namenjen? 

Vodjem kadrovskih služb, kadrovskim strokovnjakom, pravnikom in vodjem oddelkov, predvsem pa vsem, ki se pri delu srečujete z izzivi predlagane vsebine.

Na seminarju bodo predstavljeni:

 • natančni postopki, od sprožitve pa vse do izdaje odločbe,
 • možne pomanjkljivosti na strani delodajalcev,
 • razjasnitev pojmov in dokumentov, ki se uporabljajo v postopku ter
 • celovit pristop vseh deležnikov v tem postopku (delavec, delodajalec, izvajalec medicine dela, izbrani zdravnik …).

+ Praktični seminar temelji na preizkušenih primerih predavatelja iz prakse, zato boste prejeli odgovore na mnoga vprašanja, ki nam jih lahko pošljete že pred pričetkom na naslov: [email protected]

 • Predstavitev postopkov ocenjevanja invalidnosti po ZPIZ-2
 • Poklicna rehabilitacija v okviru postopka ocenjevanja invalidnosti
 • Vloga delodajalca in delavca v postopku ocenjevanja invalidnosti
 • Primeri poklicne rehabilitacije
 • Kratek prikaz zaposlitvene rehabilitacije

 

Preverite še ostala izobraževanja iz – HRM. Pomagali vam bodo razjasnili številne dileme iz prakse.

Avtorji

Boris Kramžar

Boris Kramžar, dr.med., je leta 1993 opravil specialistični izpit iz medicine dela, prometa in športa s specialistično nalogo »Standardizacija zdravstvenih pregledov nabornikov v Republiki Sloveniji« za Ministrstvo za obrambo RS. Od leta 2004 je zaposlen v Sektorju za izvedenstvo ZPIZ na delovnem mestu predsednik invalidske komisije I. stopnje Celje. Leta 2010 je bil član strokovne skupine za izdelavo standardov storitev zaposlitvene rehabilitacije. Od leta 2017 deluje kot zdravnik svetovalec Zavoda za zaposlovanje RS (ZRSZ) za zdravstveno zaposlitveno rehabilitacijo in predsednik Rehabilitacijske komisije ZRSZ za Območno enoto Celje. Je dobitnik priznanja Združenja izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije Slovenije »Dr. Zdravko Neuman« za življenjsko delo na področju zaposlitvene in poklicne rehabilitacije v letu 2017. Prav tako je sodni izvedenec za medicino dela, prometa in športa pri Ministrstvu za pravosodje RS. Je avtor več prispevkov za izobraževanja varnostnih inženirjev, izvajalcev medicine dela in delodajalcev na temo poklicne rehabilitacije.

Splošni pogoji

SEMINARJI

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje.