Kako sami uredite legalizacijo in uporabno dovoljenje za svoj objekt – Bistvena navodila za lastnike objektov
59,00  DDV ni vštet v ceno Dodaj v košarico

Kako sami uredite legalizacijo in uporabno dovoljenje za svoj objekt – Bistvena navodila za lastnike objektov

E-izobraževanje

59,00  DDV ni vštet v ceno

Datum izvedbe: Dostopno takoj
Kraj izvedbe:Vaš računalnik – spletna učilnica

Seminar, ki prinaša bistvena navodila za lastnike objektov glede ureditve legalizacije in uporabnega dovoljenja za svoj objekt v najhitrejšem času.

Število udeležencev:
Posebne ugodnosti:
 • drugi udeleženec 10 % popusta,
 • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
 • 10 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20

Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Kako hitro in z relativno nizkimi stroški legalizirati objekt ter zanj pridobiti uporabno dovoljenje, je eno pogostejših vprašanj na gradbenem področju; še posebej sedaj, tik pred uveljavitvijo novega Gradbenega zakona, ko se z določenimi odločitvami »splača počakati«.

Postopek in pogoji za legalizacijo objektov so odvisni od tega, kdaj je bil vaš objekt zgrajen – pred letom 1968, pred letom 1998 ali kasneje. Da pa lahko začnete tak objekt uporabljati, pa seveda morate pridobiti gradbeno dovoljenje in nato uporabno dovoljenje.

Vsa vprašanja vam pojasnimo na kratkem online seminarju v živo.

Seminar je namenjen vsem, ki ste že naročili legalizacijo pri podjetju, pa se vam zdi, da traja predolgo, in tudi vsem, ki bi legalizacijo uredili sami.


Izvedeli boste:

 • Razlike med vsemi tremi načini za pridobitev legalizacije;
 • Napotila z vzorci, kako lahko za objekte, zgrajene pred 1. 1. 1998 sami pridobite odločbo, s katero se bo štelo, da ima objekt gradbeno dovoljenje in se lahko uporablja;
 • Kako najhitreje in z dokaj nizkimi stroški do uporabnega dovoljenja za objekt.

Vsebina

 • Značilnosti vseh vrst »legalizacij«
 • Obvezna ukrepanja za primer, če stavba nima uporabnega dovoljenja
 • Primeri oz. vzorci posameznih dokumentov in zahtev za vložitev na pristojno upravno enoto
  • Geodetska ureditev
  • Izdelava načrta oz. projekta
  • Kdaj je potreben projektant?
  • Pridobivanje mnenja – da ali ne?
  • Razlika med legalizacijo in gradbenim dovoljenjem – za katero možnost se odločiti?
  • Lokacijska preveritev sedaj in v prihodnje
  • Odgovori na konkretna vprašanja
 • V katerih primerih se z legalizacijo splača počakati do uveljavitve novega zakona v sredini prihodnjega leta

Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na izobraževanju pridobijo 1 kreditno točko iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Predavatelji

Aleksandra Velkovrh, dipl. gr. ing. spec. javn. uprav.

Aleksandra Velkovrh, dipl. gr. ing. spec. javn. uprav., je predavateljica z bogatimi praktičnimi izkušnjami in ogromnim strokovnim znanjem. Kot gradbena inženirka je vodila gradbišča, delala na občini kot svetovalka župana za okolje in prostor, bila gradbena inšpektorica, medobčinska inšpektorica, vodila je kabinet na Generalnem sekretariatu Vlade RS, izvajala investicije na Ministrstvu za pravosodje in zaporih, gradbena inšpektorica, vodila Inšpektorat RS za okolje in prostor ter Inšpektorat RS za promet, energetiko in prostor, predavateljica, avtorica številnih prispevkov in v zadnjih letih tudi so/avtorica petih knjig in priročnikov s področja nove gradbene zakonodaje.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.