fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Odvetnica in detektivka odgovarjata – kako ukrepati v primeru kršitve pogodbe o zaposlitvi v javnem sektorju

Praktično online izobraževanje v živo
Ura: –
Ukrepajte pravilno v primeru kršitve delovnih obveznosti javnih uslužbencev

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Pridružite se nam na online izobraževanju

Odvetnica in detektivka odgovarjata – kako ukrepati v primeru kršitve pogodbe o zaposlitvi v javnem sektorju


Kršitve pogodbe o zaposlitvi, internih aktov ali pravnih predpisov ter ukrepi delodajalca – pogovor z delavcem, disciplinski ukrep in odpoved pogodbe o zaposlitvi iz krivdnih razlogov, s poudarkom na posebnih primerih iz prakse, sodelovanje detektiva v postopkih – kaj lahko in česa ne sme?


Temeljna obveznost delavca je izpolnjevanje pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja. Če delavec te obveznosti krši, ima delodajalec več možnosti – pri lažjih kršitvah lahko zoper delavca sproži disciplinski postopek ali vroči pisno opozorilo pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi, pri hujših in ponavljajočih pa lahko uvede postopek redne ali izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Tako morate delodajalci pri pojavu kršitve pogodbe o zaposlitvi primerno ravnati in nikakor ne zanemariti dolžnega ravnanja – zaradi neodziva nadrejenega lahko kršitelj dobi občutek nedotaknjenosti, ostali zaposleni pa čutijo krivico. Ker gre za javne uslužbence, pa je javnost toliko bolj odzivna na morebitne nepravilnosti, saj še vedno vlada mnenje, da so kljub nepravilnostim javni uslužbenci »zaščiteni kot kočevski medvedi«.

krsitve-pogodbe-o-zaposlitvi

Ker gre za izjemo občutljive postopke, je pomembno, da ste seznanjeni z vsemi postopkovnimi fazami, pri katerih morate upoštevati pravila vrednotenja posamezne kršitve, zakonske roke ter aktualno sodno prakso – vse postopke morate namreč izpeljali pravilno in v skladu z delovnopravno zakonodajo, kolektivnimi pogodbami ter področnimi zakoni (npr. ZOFVI, Zakon o zavodih …). V nekatere faze postopka lahko v skladu zakonodajo vključimo tudi detektiva, ki bo primerno izvedel določene korake, predvsem pri dokazovanju kršitev ali vročanju dokumentov.


Kaj boste pridobili z udeležbo na izobraževanju – Kršitve pogodbe o zaposlitvi?

Na našem seminarju vam bomo pomagali razjasniti dileme, kako ustrezno in zakonodajno skladno ravnati pri zaznavi kršitev delovnih obveznosti, zato se udeležite spletnega izobraževanja v živo, ki ga izvajata Tanja Bohl, odvetnica specializirana za področje delovnega prava, ter Bernarda Škrabar Damnjanović, detektivka z dolgoletnimi izkušnjami sodelovanja z organizacijami javnega sektorja.


Program izobraževanja

 • Katere pravne podlage urejajo ukrepe delodajalca v primeru kršitev pogodbenih in drugih obveznosti javnih uslužbencev
 • Kategorizacija kršitev – kako določiti, kaj velja kot lažja in težja kršitev ter opredelitev v internem aktu organizacije javnega sektorja.
 • Vrednotenje kršitve delavca, ko do kršitve pride
 • Ukrepi delodajalca za preventivo delovanja za preprečevaje kršitev
 • Ukrepi delodajalca pri prvi kršitvi oziroma ponavljajoči kršitvi – lažji ali težji (pisno opozorilo, disciplinski postopek, odškodninska odgovornost delavca, redna in izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi)
 • Zakonski roki za postopke
 • Posebnosti po 107.a členu ZOFVI ter ostalih predpisih v javnem sektorju
 • Kako ravnati, ko delavec ne prihaja na delo, zavrača dodeljene naloge, se pojavi sum na zlorabo prepovedanih snovi na delovnem mestu …
 • Kako vključiti storitve detektiva v dokazovanje/preiskovanje kršitev oziroma vročanje dokumentov?

Komu je izobraževanje namenjeno?

Ravnateljicam in ravnateljem vzgojno-izobraževalnih zavodov, pomočnikom in pomočnicam ravnateljev, direktorjem javnih zavodov in drugih organizacij javnega sektorja, tajnicam in tajnikom ter računovodkinjam in računovodjem.

Kje?

Online seminar spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma. S postavljanjem konkretnih vprašanj boste razjasnili tudi najbolj težke dileme iz prakse.


Priporočilo udeleženke

“Že sam naslov in vsebina sta bila odlična. V praksi potrebujemo več takšnih nasvetov, ne samo suhoparno razlaganje zakonov. Zelo pohvalim pripravljenost odvetnice za odgovarjanje na vprašanja. In pa izvedbo na daljavo, saj zaradi obilice dela težko manjkam na delovnem mestu.”
Petra Agapito


Vprašanja nam lahko pošljete tudi vnaprej – na naslov: [email protected].Pridružite se nam – izberite eno od 3 možnosti:

Standard LIVE

Udeležba online v živo

(+PDF gradivo) 288,00 € +DDV

Standard FLEXIBLE

Posnetek seminarja

(+PDF gradivo) 288,00 € + DDV

Premium

Udeležba online v živo

+Posnetek seminarja +PDF gradivo +Dodatno gradivo
(pisni odgovori na vprašanja + vzorci aktov in pogodb o zaposlitvi)*
328,00 € + DDV

*Udeleženci Premium paketa prejmete še:

 • pisne odgovore na vprašanja in praktične primere iz prakse ter
 • vzorec pisnih seznanitev s kršitvami, vabila na zagovor, pisno opozorilo o možnosti odpovedi pogodbe o zaposlitvi zaradi kršitev

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

Bernarda Škrabar Damnjanović

Predsednica strokovnega sveta Inštituta za varnost in strateške študije, certificirana mednarodna detektiv-ka, direktorica in podjetnica, ki svoje življenje posveča preiskovanju, detektivski dejavnosti in razvoju podjetja Detektivsko varnostna agencija, d. o. o. Detektivska agencija je prepoznana tako v Sloveniji kot tudi po svetu, saj je tim vpet v mednarodne detektivske preiskave, nadzore in razvoj dejavnosti na svetovni ravni.

Tanja Bohl

Tanja BohlLeta 2001 je zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Že v času študija je opravljala prakso v odvetniški pisarni v Mariboru, po diplomi aprila 2001 pa se je zaposlila kot odvetniška pripravnica v odvetniški pisarni v Škofji Loki. Septembra 2002 je zaključila obvezno sodno pripravništvo na Višjem sodišču v Ljubljani, septembra leta 2003 pa opravila državni pravniški izpit. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu je odvetniško kandidaturo opravljala najprej v pisarni odvetnika Mira Senice v Ljubljani, nekaj let je bila odvetnica v Odvetniški pisarni Ulčar&partnerji iz Ljubljane, maja 2013 pa je ustanovila Odvetniško pisarno Bohl d.o.o.. Pri svojem delu se posebej poglobljeno ukvarja z delovnim pravom. Leta 2022 je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani zaključila specializacijo s področja delovnega prava in pri Odvetniški zbornici Slovenije pridobila naziv specialistka za področje delovnega prava. Je avtorica številnih publikacij s področja delovnega prava in predavateljica na različnih izobraževanjih za kadrovike in pravnike.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.