fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Možnosti zvišanja pogodbene cene zaradi dviga cen gradbenih materialov

Seminar
Ura: 10.00 – 13.15

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Praktičen online seminar za naročnike gradenj in za izvajalce

Po celotni Evropi, in tudi širše, prihaja do situacij, ko se materiali, ki se uporabljajo pri gradnji, znatno dražijo, in sicer predvsem zaradi rasti cen surovin in rasti cen prevozih stroškov (določeni materiali so se v času epidemije celo dvakrat podražili). Izvajalci in naročniki so se zaradi tega znašli v velikih težavah. V pogodbah, posebej dolgoročnih, ki so bile že podpisane, je namreč sedaj cene težko dvigniti, čeprav izgleda, da je to neizogibno.

Kakšne rešitve naj naročniki in izvajalci gradenj uberejo v praksi, bodo strokovnjakinje predstavile na odličnem online seminarju.


Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobijo 2 kreditni točki iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.


Mnenja udeležencev

“Na Vašem seminarju sem pridobil vse tiste prave informacije, katere kot gradbinec potrebujem, kar običajno pogrešam.”

Marko Veršić, CGP d. d. 

 

“Zelo zanimivo in predvsem koristno predavanje, dobiš informacije iz prve roke.”

Stojan Matko

 

“Pri seminarjih in izobraževanjih, ki jih organizira Forum Akademija, mi je všeč, da lahko kadarkoli naslovimo vprašanje po e-pošti in dobimo hitro strokovni odgovor.”

Mojca Selan, Siliko d.o.o.


Vsebina

  • Sprememba pogodbene cene zaradi sprememb cen na trgu po pravilih Obligacijskega zakonika in Posebnih gradbenih uzanc (Mojca Furlan, 10.00 – 11.30)
  • Sprememba pogodbene cene zaradi sprememb cen na trgu v primeru sklenjenih pogodb po FIDIC (Petja Plauštajner, 11.30 – 12.30)
  • Določila ZJN-3 (mag. Marija Bukovec Marovt, 12.30 – 13.00)
  • Odgovori na vprašanja (13.00 – 13.15)

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

mag. Marija Bukovec Marovt

Mag. Marija Bukovec Marovt je bila prva predsednica Državne revizijske komisije. Po prenehanju petletnega mandata predsednice deluje kot odvetnica, specialistka za področje gospodarskega prava in prava javnih naročil, v Odvetniški družbi Marovt in partnerji, d. o. o. Je tudi sodno zaprisežena izvedenka za področje pravo – javna naročila in je urednica ter soavtorica več publikacij, med njimi Zakona o javnem naročanju ZJN-3, publikacij Forum Media, soavtorica Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja (ZPVPJN) s komentarjem in stvarnim kazalom, Uradni list 2012, ter je soavtorica revije Javna naročila in koncesije v praksi v izdaji Forum Media.

Mojca Furlan, dipl. iur., odvetnica

Mojca FurlanMojca Furlan, dipl. iur., odvetnica je bila 10 let zaposlena v enem večjih gradbenih podjetjih v Sloveniji, kjer se je srečala z vsemi fazami pri izvajanju gradbene pogodbe. Od leta 2005 dalje ima svojo odvetniško pisarno in zastopa predvsem stranke v gradbenih sporih. Že več kot 20 let izvaja predavanja s področja gradbenega prava, in sicer – gradbena pogodba, projektantska pogodba, pogodba o nadzoru, gradbena zakonodaja…Veliko objavlja v strokovni literaturi (Pravna praksa, Podjetje in delo, Odvetnik…). Je soavtorica Velikega gradbenopravnega priročnika, ki ga je izdal Uradni list, avtorica Priročnika za gradbince pri OZS, soavtorica komentarja Obligacijskega zakonika.

Petja Plauštajner

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.