fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Evropska nepovratna sredstva za digitalno preobrazbo organizacij

Online seminar
Ura: –
Lokacija: Online (preko spleta)
Strokovnjaki:
Ne zamudite praktične, interaktivne delavnice, na kateri boste prejeli ključne informacije ter napotke, kako do dodatnega denarja.

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.


Evropska nepovratna sredstva za digitalno preobrazbo organizacij

Kako uspešno črpati nepovratna sredstva in financirati vaš digitalni razvoj

Digitalizacija* pronica skozi vse pore našega delovanja. Podjetja in ustanove se moramo digitalno (tehnološko) razvijati, izobraževati, modernizirati, če želimo ostati konkurenčni, relevantni in uporabniku prijazni.

*»Digitalizacija« je v pogovornem jeziku ustaljen pojem, s katerim dejansko opisujemo 3 stopnje digitalnega razvoja (digitizacijo, digitalizacijo in digitalno preobrazbo)


Na srečo pa je digitalni razvoj tudi ena od ključnih strateških usmeritev EU in Slovenije, ki te napore podpirata s pomočjo številnih razpisov za nepovratna finančna sredstva.

Prav vsi sektorji dejavnosti vključujejo temo digitalizacije, od e-učenja v šolah do digitalnih dvojčkov v gradbeništvu, operacij na daljavo ali skrbi za starejše v zdravstvu… digitalni vavčerji, o katerih je bilo v preteklih mesecih dosti govora, so le kapljica v morju možnosti.

Za kakšne projekte lahko prejmete dodatna finančna sredstva?

Kako zastaviti projekt, da bo sredstva tudi prejel, ter bo črpanje uspešno?

Katere programe in razpise imate na voljo?


Vaše koristi:

 • Prepoznali boste možnosti in priložnosti za sofinanciranje vašega digitalnega razvoja (digitizacija, digitalizacija in digitalna preobrazba);
 • Projekt boste znali zasnovati tako, da bo dobil odobrena nepovratna sredstva;
 • Razumeli boste, kakšni tipi projektov s področja digitalizacije so financirani s strani EU;
 • Imeli boste pregled nad odprtimi in načrtovanimi razpisi ter pogoji, ki jih morate izpolnjevati za prijavo!

  nepovratna sredstva za digitalizacijo

Vsebina: 

 • Digitizacija, digitalizacija, digitalna prebrazba in evropska sredstva – možnosti in priložnosti
 • Trije okvirji trajnega črpanja evropskih sredstev
 • Življenjski cikel evropskega projekta
 • intervencijska logika – vse se prične s problemom in zaključi s koristmi
 • Snovanje projektne ideje, problemska analiza
 • Identifikacija ustreznih evropskih in domačih politik na področju digitalizacije ter tipi projektov, ki jih financira EU
 • Centralizirani in decentralizirani viri evropskih sredstev namenjeni digitalni preobrazbi – pregled odprtih razpisov in pogojev za prijavo

Predavatelj:

beno-sternBeno Stern, MBA, je svetovalec, mentor, moderator in avtor strokovnih gradiv s področja učinkovitega pridobivanja nepovratnih sredstev EU in projektnega managementa evropskih projektov. Je član svetovalnega odbora avstrijske organizacije AED (Agency for Economic Cooperation and Development) in v tej vlogi spodbuja meddržavno projektno sodelovanje javnih institucij Slovenije in Avstrije. Kot soavtor je izdal dva strokovna priročnika na temo pridobivanja evropskih sredstev in evropskega projektnega managementa »Kako do sredstev EU« in »Pridobitev nepovratnih sredstev iz strukturnih skladov EU«.

 

 

 


Mnenja udeležencev:

Najlepša hvala za odlično predavanje. Predavanje je bilo koristno in praktično naravnano. Sistematično organizirano in nazorno. Učinkovito ste nas vodili skozi tematiko in nam »dozirali« znanje ob pravem času, da smo lahko usvojili vse povedano. Prejeli smo teoretične osnove in praktične napotke. Kljub temu, da smo predhodno imeli znanja s tega področja, smo prejeli nova znanja, s katerimi smo dobro nadgradili obstoječega.

Vanja Jus, udeleženka delavnice

 

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

Beno Stern, MBA

Beno Stern, MBA, je svetovalec, mentor, moderator in avtor strokovnih gradiv s področja učinkovitega pridobivanja nepovratnih sredstev EU in projektnega managementa evropskih projektov. Je član svetovalnega odbora avstrijske nacionalne organizacije AED (Agency for Economic Cooperation and Development) in v tej vlogi spodbuja meddržavno projektno sodelovanje javnih institucij Slovenije in Avstrije. Kot soavtor je izdal dva strokovna priročnika na temo pridobivanja evropskih sredstev in evropskega projektnega managementa »Kako do sredstev EU« in »Pridobitev nepovratnih sredstev iz strukturnih skladov EU«. Skozi leta predavateljskih izkušenj  je izgradil svojevrsten komunikacijski in moderatorski slog, v okviru strokovnih delavnic pa usposobil že preko 6.000 udeležencev. Kot avtor modernega sistematičnega pristopa pri usposabljanju projektnih managerjev evropskih projektov, uvaja koncept kontinuiranega črpanja evropskih sredstev v podjetja, institucije in lokalne skupnosti. Aktivno sodeluje tako pri pripravi kot vodenju evropskih projektov, izkušnje pa aktivno prenaša na udeležence  strokovnih usposabljanj. Beno Stern je med leti 2000 in 2023 sodeloval v več kot 30-tih večletnih evropsko sofinanciranih projektih, njegove projektne vloge pa so segale od vloge koordinatorja, internega evalvatorja, diseminatorja, analitika in drugih. Te izkušnje predstavljajo bogat vir kreativnega potenciala, namenjenega mentoriranju in snovanju inovativnih projektnih idej.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.

Mnenja udeležencev

Najlepša hvala za odlično predavanje. Predavanje je bilo koristno in praktično naravnano. Sistematično organizirano in nazorno. Učinkovito ste nas vodili skozi tematiko in nam »dozirali« znanje ob pravem času, da smo lahko usvojili vse povedano. Prejeli smo teoretične osnove in praktične napotke. Kljub temu, da smo predhodno imeli znanja s tega področja, smo prejeli nova znanja, s katerimi smo dobro nadgradili obstoječega.

Vanja Jus, udeleženka delavnice