fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Nov Zakon o varstvu potrošnikov v praksi (ZVPot-1)

Online seminar
Ura: –
Strokovnjaki:
  V izogib bolečim globam ter izgubi prometa zaradi odstopov strank od pogodb se pravočasno informirajte, kako postopke v praksi pravilno prilagoditi!

288,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

 


Nov Zakon o varstvu potrošnikov v praksi (ZVPot-1)


Zakon o varstvu potrošnikov ZVPot-1 v slovenski pravni red prenaša rešitve 3 evropskih direktiv in se bo začel uporabljati 26. januarja 2023!

 

Prodajate kakršne koli izdelke ali storitve končnim uporabnikom?

Imate spletno trgovino?

Oglašujete svoje izdelke ali storitve?

 

Če ste odgovorili na katero od zgornjih vprašanj z DA, potem v izogib visokim kaznim (do 5 % letnega prometa pri čezmejnih kršitvah podjetja) na seminarju ne smete manjkati!


 Vsebina seminarja – Zakon o varstvu potrošnikov:Zakon o varstvu potrošnikov

Na primerih iz prakse bomo pojasnili:

 • Hierarhija jamčevalnih zahtevkov potrošnika in pravica do zavrnitve
 • Dvojna kakovost blaga
 • Dokazovanje skladnosti blaga ob dobavi
 • Regresna pravica prodajalca
 • Označevanje znižanih cen
 • Odškodninski zahtevki in odstop od pogodbe s strani potrošnika
 • Ureditev pogodbe o dobavi digitalne vsebine
 • Kaj vse je blago z digitalnimi elementi
 • Jamstvo za skladnost digitalne vsebine ali storitve ter zagotavljanje posodobitev v praksi
 • Informiranje kupca o delovanju spletne trgovine – kako, kje, kdaj (razvrstitev ponudbe, prilagajanje cen, sklepanje pravne pogodbe, posledice…)
 • Dovoljeno oglaševanje in prepovedi
 • Kriteriji za odmerjanje glob v državah članicah EU

Vaše koristi:

 • Poznali boste svoje obveznosti in pravice, kot tudi nove (dodatne) pravice potrošnikov;
 • Sestavili boste pravno vzdržne, dobro definirane splošne pogoje poslovanja;
 • Učinkovito boste speljali postopke s kupci v primeru pritožb oz. reklamacij;
 • Pravilno boste oglaševali in označevali cene, ter se izognili odškodninam;
 • Sklepali boste zakonodajno skladne pogodbe o dobavi digitalne vsebine oz. digitalne storitve;
 • Uvedli boste vse potrebne prilagoditve v delovanju spletne trgovine!

ZVPot-1 ali zakon o varstvu potrošnikov jasno določa pravila igre in zvišuje nivo pravne varnosti – tako za potrošnike kot za podjetja. Ker pa je potrošnik obravnavan kot šibkejša stranka, je velik del bremena na vaših ramenih.

V izogib bolečim globam ter izgubi prometa zaradi odstopov strank od pogodb se pravočasno informirajte, kako postopke v praksi pravilno prilagoditi!


Komu je seminar namenjen:

Skrbnikom spletnih trgovin, vodjem prodaje, komercialistom, vodjem marketinga, sodelavcem v oddelku reklamacij oz. podpore strankam, sodelavcem iz pravne službe, direktorjem in vsem drugim, ki prodajate izdelke ali storitve končnim uporabnikom (B2C).


Predavateljica:

Alja Fakin

Alja FakinAlja Fakin je odvetnica s skoraj 20 let delovnih izkušenj na področju delovnega prava, pogodbenega prava in prava varstva osebnih podatkov ter na področju svetovanja direktorjem in lastnikom podjetij, kako uspešno uskladiti poslovne interese s predpisi. Na seminarju vam bo predstavila obveznosti, ki jih novi zakon nalaga podjetjem, ki poslujejo s potrošniki, ter vam s praktičnimi nasveti in na podlagi izkušenj pomagala, da bo vaše poslovanje še naprej pravno varno.

 

 

 

 


Preverite še ostala izobraževanja iz – Menedžment, prodaja, nabava in marketing.  Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

Avtorji

Alja Fakin

Alja Fakin je odvetnica s skoraj 20 let delovnih izkušenj na področju delovnega prava, pogodbenega prava in prava varstva osebnih podatkov ter na področju svetovanja direktorjem in lastnikom podjetij, kako uspešno uskladiti poslovne interese s predpisi. Na seminarju vam bo predstavila obveznosti, ki jih novi zakon nalaga podjetjem, ki poslujejo s potrošniki, ter vam s praktičnimi nasveti in na podlagi izkušenj pomagala, da bo vaše poslovanje še naprej pravno varno.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.