fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Novosti ADR s potrdilom o usposabljanju

Online seminar
Ura: –
Lokacija: Vaš računalnik – Zoom
  1.1.2023 je v veljavo stopil prenovljeni predpis za prevoz nevarnega blaga po cesti (ADR 2023). Morate ga pričeti uporabljati 1.7.2023.  Poglejte si tudi 👉kontrolno mapo za ADR👈

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.


Novosti ADR s potrdilom o usposabljanju

Prenovljen predpis za prevoz nevarnega blaga po cesti


Vsi, ki sodelujete pri prevoz nevarnega blaga ali ste z nevarnim blagom povezani, morate dobro upoštevati:

1. NOVI ADR 2023 že od 1. januarja 2023
2. Obvezno usposabljanje po poglavju 8.2.3 ADR
3. Ugodnosti, če koristite olajšave.

1.1.2023 je v veljavo stopil prenovljeni predpis za prevoz nevarnega blaga po cesti (ADR 2023). Uvaja 6-mesečno prehodno obdobje in ga torej morate pričeti uporabljati 1.7.2023. Novi ADR 2023 uvaja nekatere novosti, kot so:

• dodane nove UN številke,
• črtane in spremenjene obstoječe UN številke,
• dodane nove posebne določbe,
• posodobljene zahteve za prevoz litijevih baterij,
• spremenjene določbe za prevozno listino in pisna navodila,
• dodatne varnostne naprave za določena vozila,
• za določen prevoz nevarnega blaga je omogočena uporaba vozil na električni pogon.

Na našem webinarju ste poučeni o novostih novega ADR 2023.

Poglavje 8.2.3 ADR določa, da mora biti zaposleni v podjetju, ki sodeluje pri prevozu blaga, ustrezno usposobljen ter mora poznati vsa tveganja in nevarnosti pri prevozu nevarnega blaga, nakladanju in razkladanju ter možnosti poškodb. To usposabljanje morajo obnavljati na dve leti (kot se spreminja ADR).

Na našem webinarju prejmete potrdilo o opravljenem usposabljanju.

KORIŠČENJE OLAJŠAV!

Razen teh novosti je za vse vas pomembno, da svoje prevoze organizirate na način, da izkoristite olajšave in tako znižate svoje prevozne stroške!

Olajšave ADR: prevoz majhnih embalažnih enot, prevoz manjših količin nevarnega blaga,  če so izdelki pakirani v količinah pod 5kg ali 5l. Tako lahko podjetje prihrani celo do 30% transportnih stroškov!

Na našem webinarju vam razložimo, kako voziti po olajšavah, s čimer se hkrati izognete obveznosti, da imate svetovalca ADR.


Program:prevoz-nevarnega-blaga

Novosti ADR 2023:

 • Dodana nova UN številka (UN 3550 za kobaltov dihidroksid)
 • Črtane in spremenjene obstoječe UN številke (UN 1169, UN 1197)
 • Dodane nove posebne določbe v poglavju 3
 • Posodobljene zahteve za prevoz litijevih baterij
 • Spremenjene določbe za prevozno listino (npr. kot količina odpadkov se v prevozni listini lahko navede ocenjena količina)
 • Korekcija pisnega navodila v skladu z ADR
 • Dodatne varnostne naprave za določena vozila (avtomatski sistem za gašenje požara za motorni prostor in zaščita tovora pred požari pnevmatik)
 • Za določene prevoze nevarnega blaga je omogočena uporaba vozil na električni pogon

ADR izjeme oz. olajšave:

 • Izjeme glede namena prevoza
 • Prevoz manjših embalažnih enot – izjema po poglavju 3.4 ADR
 • Prevoz manjših količin nevarnega blaga – izjema po poglavju 1.1.3.6 ADR

Koristi:

 • Prejmete zakonsko obvezno potrdilo o usposabljanju, kot ju zahtevata ADR in Zakon o prevozu nevarnega blaga;
 • Spoznate in razumete zakonodajo za prevoz nevarnega blaga s poudarkom na novostih;
 • Ste seznanjeni z vašimi dolžnostmi in obveznostmi kot prevoznik, pošiljatelj ali prejemnik nevarnega blaga ter z nevarnim blagom ustrezno in pravilno ravnate;
 • Prepričani ste, katere izjeme in olajšave lahko koristite pri prevozu nevarnega blaga, s čimer boste znižali ceno transportnih stroškov tudi do 30%;
 • Odgovore na vaša vprašanja na in tudi po seminarju. Vprašanja nam že sedaj pošljite na: [email protected]

ADR


Kdo se naj online seminarja udeleži?

Priporočamo ga vsem sodelujočim v prometu z nevarnim blagom: skladiščnikom, pošiljateljem, organizatorjem prevoza, pripravljalcem prevoznih listin, prevoznikom in prejemnikom nevarnega blaga, osebam, ki pakirate nevarno blago, podjetjem, ki vozite po olajšavah ter ostalim odgovornim za ravnanje z nevarnim blagom.


Predavateljica:

Simona Miklavčič

Simona MiklavčičSimona Miklavčič, diplomirani inženir kemijske tehnologije, se s področjem kemijske zakonodaje ukvarja že več kot 20 let. Praktične izkušnje je pridobila, ko je delala kot razvojnik v proizvodnji poliuretanskih in plastičnih izdelkov, izdelkov iz gume ter premazov za les in kovino. Poleg razvojnega dela je skrbela za izvajanje predpisov s področja kemijske in okoljske zakonodaje. Nato se je pridružila ekipi svetovalcev za kemikalije iz Bens Consultinga. Svoje znanje in izkušnje kot svetovalka za kemikalije je uspešno prenesla tudi na področje prevoza in je svetovalka za prevoz nevarnega blaga številnim slovenskim podjetjem iz različnih panog.

 

 


Mnenja dosedanjih udeležencev:

»Izvedel sem veliko praktičnih informacij«. Marin Puncer, Karsia d.o.o.

»Bilo je s praktičnimi primeri podprto predavanje«. Damir Perkovič, Fresenius Medical Care Slovenija d.o.o.

“Zelo zadovoljen sem bil s predstavitvijo praktičnih primerov“. Zoran Stopar, Jadroagent International d.o.o. Koper

Preverite še ostala izobraževanja iz – Okolje in odpadki in Varnost in zdravje pri delu. Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

Na voljo vam je tudi kontrolna mapa za ADR. Mapa za vse, ki sodelujejo pri pripravi, prevozu in prejemu nevarnega blaga, da imajo urejeno dokumentacijo in da lahko koristijo olajšave, s katerimi zmanjšajo prevozne stroške.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

Simona Miklavčič

Simona Miklavčič, diplomirani inženir kemijske tehnologije, se s področjem kemijske zakonodaje ukvarja že več kot 20 let. Praktične izkušnje je pridobila, ko je delala kot razvojnik v proizvodnji poliuretanskih in  plastičnih izdelkov, izdelkov iz gume ter premazov za les in kovino. Poleg razvojnega dela je skrbela za izvajanje predpisov s področja kemijske in okoljske zakonodaje. Nato se je pridružila ekipi svetovalcev za kemikalije iz Bens Consultinga. Svoje znanje in izkušnje kot svetovalka za kemikalije je uspešno prenesla tudi na področje prevoza in je svetovalka za prevoz nevarnega blaga številnim slovenskim podjetjem iz različnih panog.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.