Vse posebnosti obračuna DDV za javni sektor

Online seminar

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Kraj izvedbe:Preko spleta (v živo)

 

Online seminar, kjer bomo na primerih iz prakse razjasnili obstoječe nejasnosti v zvezi z obračunom DDV.

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Osebe javnega sektorja (občine, ministrstva, javna podjetja, šole, domovi upokojencev itn.), ki poleg osnovne dejavnosti opravljate tudi ekonomsko dejavnost, morate kot davčni zavezanci poznati in spoštovati pravila obračun DDV v javnem sektorju.

Za vas organiziramo seminar, kjer bomo na primerih iz prakse razjasnili obstoječe nejasnosti v zvezi z obračunom DDV

Vse posebnosti obračuna DDV za javni sektor

z vami bo strokovnjakinja s področja DDV v javnem sektorju, mag. Brigita Osojnik.


Obračun DDV za javni sektorCilj seminarja je predstaviti posebnosti DDV, tako da boste boste:

 • izvedeli kako pravilno voditi davčne evidence in obračunati DDV,
 • spoznali kdaj nastane pravica do odbitka DDV, kako izračunati odbitni delež,
 • izvedeli katere so oproščene dejavnosti v javnem sektorju,
 • spoznali najpogostejše napake pri obračunavanju in odbitku DDV (pri gradbenih storitvah, obratovalnih  stroških pri najemu…) in kako jih popraviti,
 • spoznali kolege iz prakse in dobili odgovore na vsa vaša zastavljena vprašanja.

Obračun DDV v javnem sektorju se obračunava od prometa blaga in storitev, če je opravljen za plačilo (izjemoma tudi od brezplačnih dobav).

Po slovenski zakonodaji se DDV obračunava po kreditni metodi (metodi odbitka). Torej DDV bremeni le tiste kupce, ki nimajo pravice do odbitka DDV (t. i. končni kupci).

Pravice od delnega odbitka ali popolnega odbitka pa nimajo predvsem tisti, ki opravljajo oproščene dejavnosti, med katerimi je največ tistih, ki se jih financira iz državnega proračuna.


Vsebina

 • splošno o DDV,
 • davčni zavezanci (zahtevek za izdajo ID za DDV, oprostitve plačevanja DDV, transakcije v sistemu DDV) s praktičnimi primeri,
 • pravne osebe nezavezanke (pridobitve blaga iz EU, prejete storitve iz EU) s praktičnimi primeri,
 • mali davčni zavezanci (pridobitve blaga iz EU, prejete storitve iz EU) s praktičnimi primeri,
 • oproščene dejavnosti v javnem sektorju s praktičnimi primeri,
 • članarine, donacije, sponzorstva, subvencije (Evropski projekti in DDV v javnem sektorju, razlike med donacijo in sponzorstvom),
 • nepremičnine (oproščen/obdavčen najem, odbitek DDV od obratovalnih stroškov, obdavčitev nakupa/prodaje z DDV ali DPN),
 • gradbene storitve (76.  a člen ZDDV-1),
 • odbitek DDV (pravica do odbitka, obseg odbitka, odbitni delež, popravek odbitka vstopnega DDV),
 • vodenje davčnih evidenc s praktičnimi primeri.

Preverite še ostala izobraževanja iz – Računovodstvo in finance. Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

   Avtorji

   mag. Brigita Osojnik

   Brigita OsojnikMag. Brigita Osojnik je direktorica družbe Pabide d.o.o., davčna svetovalka z licenco Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije, s praktičnimi izkušnjami na področju davka na dodano vrednost, davka od dohodkov pravnih oseb, dohodnine, mednarodnih davkov, premoženjskih davkov, prispevkov za socialno varnost, sodelovanja v davčnih inšpekcijskih postopkih, pridobljenimi s 25-letnim delom na davčnem področju in predavateljica ter avtorica številnih strokovnih prispevkov za publikacije in portale na davčnem področju.

   Splošni pogoji

   Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.