Obvezna registracija biocidov in določitev kode UFI

Kratek online seminar v živo

89,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Aktualno za svetovalce za kemikalije: registracija biocidov in določitev kode UFI


Proizvodnja in uporaba čistil ter razkužil je povečana. Razkužila oz. dezinfekcijska sredstva sodijo med biocidne proizvode, saj so namenjena uničevanju virusov in bakterij.

Če proizvajate biocide ali jih v Slovenijo vnašate iz drugih držav, ste zavezani k njihovi registraciji! Postopek registracije oz. priglasitve je že od začetka tega meseca poenostavljen.

Če proizvajate ali uvažate nevarne zmesi, namenjene potrošnikom, morate do 1. 1. 2021 določiti t.i. kodo UFI (Unique Formula Identifier – unikatni identifikator formulacije) in izvesti notifikacijo centrom za zastrupitve (PCN – Poison Centre Notifications). Postopek je dolgotrajen, zato se je tega dobro lotiti že sedaj! Določitev UFI kode in izvedba PCN notifikacije bosta obvezni tudi za biocidne proizvode!

Zato vas vabimo na kratek strokovni online seminar v živo.

Udeleženci prejmete dostop do priročnika za PCN notifikacijo.

Prejmete vsa pojasnila v zvezi s priglasitvijo oz. registracijo kemikalij ter v zvezi z določitvijo t.i. kode UFI in izvedbo notifikacije centrom za zastrupitve!


Online seminar v živo spremljate preko lastnega računalnika z vašega delovnega mesta ali od doma od 10.00 do 11.30. Online seminar v živo omogoča vašo interakcijo, diskusijo in odgovore na vprašanja. Vprašanja že sedaj pričakujemo na: [email protected].

 • Registracija biocidov
  • Vpliv aktivne snovi na izbiro postopka registracije biocidov
  • Poenostavljen postopek priglasitve biocidnih proizvodov
  • Postopek izredne odobritve biocidnih proizvodov
  • Mejni primeri med kozmetičnimi izdelki in biocidnimi proizvodi
 • UFI/PCN
  • Za katere proizvode je potrebno določiti UFI kodo in izvesti PCN postopek?
  • Kdo je zavezanec za UFI/PCN?
  • Identifikacija rokov glede na vrsto uporabe
  • Določitev UFI kode
  • Izvedba PCN postopka

Avtorji

Simona Miklavčič

Simona Miklavčič, diplomirani inženir kemijske tehnologije, se s področjem kemijske zakonodaje ukvarja že več kot 20 let. Praktične izkušnje je pridobila, ko je delala kot razvojnik v proizvodnji poliuretanskih in  plastičnih izdelkov, izdelkov iz gume ter premazov za les in kovino. Poleg razvojnega dela je skrbela za izvajanje predpisov s področja kemijske in okoljske zakonodaje. Nato se je pridružila ekipi svetovalcev za kemikalije iz Bens Consultinga. Svoje znanje in izkušnje kot svetovalka za kemikalije je uspešno prenesla tudi na področje prevoza in je svetovalka za prevoz nevarnega blaga številnim slovenskim podjetjem iz različnih panog.

Splošni pogoji

SEMINARJI

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje.