Ocenjevanje in napredovanje javnih uslužbencev po novem za leto 2022
148,00  DDV ni vštet v ceno Dodaj v košarico

Ocenjevanje in napredovanje javnih uslužbencev po novem za leto 2022

E-izobraževanje
Predavatelji:Štefka Korade Purg

148,00  DDV ni vštet v ceno

Datum izvedbe: Dostopno takoj
Kraj izvedbe:Vaš računalnik – spletna učilnica

Posnetek online seminarja v spletni učilnici Forum Akademije

Število udeležencev:
Posebne ugodnosti:
 • drugi udeleženec 10 % popusta,
 • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
 • 20 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20

Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Pridružite se nam na online seminarju, dostopnem v spletni učilnici,
OCENJEVANJE IN NAPREDOVANJE JAVNIH USLUŽBENCEV PO NOVEM V LETU 2022

Tudi v letu 2022 se bo za zaposlene v javnem sektorju izvajalo ocenjevanje delovne uspešnosti ter preverjalo izpolnjevanje pogojev za napredovanje v višji plačni razred. S spremembami Uredbe o napredovanju javnih uslužbencev v plačne razrede (Uradni list RS, št. 121/21) je bil spremenjen rok za preverjanje izpolnjevanja pogojev za napredovanje v višji plačni razred. Rok za izvedbo ocenjevanja se ni spremenil in ga je treba še vedno izvesti do 15. marca.

Aktivnosti v zvezi s tem se torej začnejo v januarju in se konec koledarskega leta zaključijo s preverjanjem pogojev in izplačilom napredovanja, zato je nujno, da se odgovorne osebe pri subjektih javnega sektorja pravočasno pripravite, osvežite že pridobljeno znanje na tem področju ter se seznanite z novostmi na tem področju.

Na online seminarju predstavljamo veljavno ureditev ocenjevanja in napredovanja javnih uslužbencev, ki urejajo ocenjevanje in napredovanje javnih uslužbencev, vas posebej opozarjamo na novosti, razjasnjujemo dileme in izpostavljamo najpogostejše napake pri izvajanju teh obveznosti, zato vas vabimo, da si ga ogledate. Vprašanja iz vaše prakse postavite preko spletne učilnice in prejeli boste pisna pojasnila ter napotke.

 

Program seminarja

 • Aktualne in spremenjene pravne podlage, ki urejajo ocenjevanje in napredovanje javnih uslužbencev v plačne razrede,
 • postopek letnega ocenjevanje delovne uspešnosti,
 • kriterije za ocenitev javnega uslužbenca,
 • napotke, kdaj javnega uslužbenca oceniti in kdaj ne,
 • kateri pogoji za napredovanje v višji plačni razred morajo biti izpolnjeni,
 • kako se šteje napredovalno obdobje javnega uslužbenca,
 • kako poteka preizkus ocene delovne uspešnosti,
 • kako in do kdaj se ugotavlja izpolnjevanja pogojev za napredovanje,
 • kako poteka napredovanje javnih uslužbencev iz plačne skupine B (direktorji, ravnatelji),
 • katere so najpogostejše napake in dileme iz prakse ocenjevanja in napredovanj javnih uslužbencev …

Kaj boste pridobili z udeležbo na seminarju?

Z online seminarjem vas želimo seznaniti z bistvenimi spremembami za pravilno upoštevanje vseh zakonskih podlag pri ocenjevanju in napredovanju javnih uslužbencev ter pri določanju plač ob prerazporejanju in napredovanju.

Komu je seminar namenjen?

Vodjem organizacij javnega sektorja, računovodjem ter vsem, ki se v organizacijah javnega sektorja ukvarjate s pripravo podatkov za ocenjevanje, z ocenjevanjem javnih uslužbencev in pripravo sklepov o napredovanju.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Predavatelji

Štefka Korade Purg

Je univerzitetna diplomirana sociologinja z več kot 30-letnimi delovnimi izkušnjami v državni upravi, in sicer na področjih organiziranosti in sistemskega urejanja uprave in javnega sektorja, upravljanja kadrovskih virov s posebnim poudarkom na izvajanju in dograjevanju sistema javnih uslužbencev in tudi plačnega sistema ter sistemizacije delovnih mest, kjer je opravljala najzahtevnejše in tudi vodstvene naloge. Posebej pomembna je bila njena vloga v obdobju po letu 1994, ko je v Sloveniji potekala na eni strani reorganizacija državne uprave predvsem na teritorialni ravni z ustanovitvijo upravnih enot, na drugi strani pa uvajanje lokalne samouprave s pričetkom delovanja novih občin. Sodelovala je v številnih projektnih skupinah in v pogajalskih skupinah vlade za pogajanja s sindikati javnega sektorja. Teoretične in sistemske izkušnje, pridobljene na tem področju, je nadgradila s praktičnimi izkušnjami na zahtevnih delovnih mestih, kjer je vsakodnevno v praksi uporabljala znanja na področju organiziranosti in delovanja uprave, sistemizacije delovnih mest in plač ter finančnega poslovanja uprave. Kot predavateljica sodeluje tudi v procesih izpopolnjevanja in usposabljanja javnih uslužbencev, sodelovala pa je tudi na konferencah in posvetih doma in v tujini.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.