fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Od konfliktov do mobinga

Enodnevni seminar
Ura: 9.00 – 14.00

288,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Pogosto so prva stopnička na poti do mobinga konflikti in napeto, slabo delovno ozračje. Ker ima mobing lahko izjemno težke posledice na delovno klimi in samo poslovanje je zelo pomembno, da se pravočasno prepozna in prepreči. Prepoznavanje in obvladovanje konfliktov je pri tem nepogrešljiva veščina, saj se mobing pogosto prične prav s konflikti. In če do mobinga pride in ga ne (z)moremo pravočasno ustaviti, je dobro vedeti, kaj kaže aktualna sodna praksa, da se na morebiten postopek na sodišču ustrezno pripravimo. Vse to bomo predstavili na praktičnem seminarju.

 

Komu je seminar namenjen?

Vodilnim in kadrovskih delavcem v podjetjih in ustanovah.

Seminar je namenjen vodilnim in kadrovskih delavcem, da boste:

  • primerno obvladovali konflikte,
  • pravočasno prepoznali,
  • ustrezno ukrepali
  • ter preprečevali mobing v vaši organizaciji.
Kratka vsebina
  • Kaj mobing je, kako ga prepoznati
  • 4 faze mobinga: od konfliktov do odpovedi delovnega razmerja
  • Vloga vodje, kadrovske službe in sodelavcev v posamezni fazi mobinga
  • Konflikti na delovnem mestu: kdo so konfliktne osebe, prepoznavanje in obvladovanje konfliktov z orodjem SDI®
  • Kako vzpostaviti dobre delovne odnose v timu in kako lahko k temu prispevam sam
  • Aktualna sodna praksa na področju mobinga in kako se pripraviti na morebitno sojenje

Avtorji

mag. Suzana Ester Car

suzana-ester-car mag. Suzana Ester Car, svetovalka in trenerka, ki verjame, da so odnosi ključ do naše sreče in uspeha, zato se v zadnjem času največ posveča učinkovitem komuniciranju, vodenju in motiviranju posameznikov ter skupin.  Najboljše zahteva tako od sebe kot od udeležencev svojih delavnic in je prepričana v možnost nenehnih izboljšav in doseganja višjih standardov – tako na področju osebnega razvoja kot na ravni organizacij. S kadrovskim managementom se je pričela ukvarjati leta 2000 v večnacionalnem podjetju Procter&Gamble. Pet let je bila pomočnica direktorja s področja razvoja ljudi na Kliniki Golnik. Kot samostojna svetovalka s podjetji in organizacijami sodeluje pri vpeljavi orodij kadrovskega managementa in usposabljanju vodij za samostojno in učinkovito uporabo vpeljanih orodij pri podjetju StepUP3. Pri implementaciji izhaja iz potreb in organizacjske kulture podjetij ter vključuje zaposlene v vse faze implementacije. “Zadnji dve leti sta korenito spremenili tudi naš pogled na delo in odnos do “službe” – ter hitro odprli vrata drugačnim oblikam dela. Svetu smo dovolili vpogled v svojo domačo pisarno ali celo v svojo dnevno sobo. Nekatere organizacije so se novim razmeram odlično prilagodile in pobirajo smetano. Jo boste tudi vi?”

Vesna Vižintin Šporn

Vesna Vižintin Šporn, univ. dipl. prav., se že sedem let aktivno ukvarja z delovnim pravom in s širšim civilnim področjem. Na Fakulteti za družbene vede dela magisterij iz menedžmenta kadrov in delovnih razmerij.  Specializirala se je za delovno pravo v javnem sektorju s poudarkom na javnih zavodih, aktivna pa je tudi kot svetovalka podjetjem v gospodarskem sektorju. Njen pristop je svež in usmerjen zlasti v pragmatične rešitve, ki izpolnjujejo pravne norme in so hkrati do delodajalcev prijazne in enostavne za uporabo.