fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Vodenje postopka odpovedi pogodbe o zaposlitvi – Pojasnila, praktični primeri in vzorci najpogostejših odpovedi

Online izobraževanje
Ura: 10.00 – 11.30
Strokovnjaki:

148,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

1. DATUM PRIČETKA IZOBRAŽEVANJA: 26. november 2020

2. VSEBINA:

Z online izobraževanjem vas želimo seznaniti predvsem z bistvenim zakonskim okvirjem za različne možne odpovedi pogodb o zaposlitvi. Predstavljeni so različni primeri iz prakse oz. bodo podani praktični napotki, ki so delodajalcem v pomoč pri vodenju različnih postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi. Predavateljica predstavi tudi, kako lahko trenutne razmere vplivajo na podajo odpovedi pogodb o zaposlitvi – ali lahko pomenijo odpovedni razlog ter, kako vplivajo na sam postopek podaje odpovedi.

Udeležba na online izobraževanju vam zagotavlja:

 • pravilno izvedbo postopkov odpovedi (poznavanje osnov delovnopravne zakonodaje),
 • učinkovito in pravilno pripravo vseh dokumentov (vabila na zagovor, priprava zapisnikov, vodenje evidenc in dokumentacije, priprava odpovedi …).

3. OBLIKA IN POTEK IZOBRAŽEVANJA: 26. 11. boste prejeli dostop do spletne učilnice, kjer se nahaja online dokumentacija za pripravo posamezne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, z video seminarjem Odpovedi pogodbe o zaposlitvi, s primeri iz prakse. Na koncu boste rešili še test, s katerim še dodatno utrdite svoje znanje. Po zaključenem programu prejmete potrdilo o strokovni usposobljenosti Forum Akademije.

 4. KOMU JE NAMENJENO: HR menedžerjem, kadrovskim strokovnjakom, vodjem in vsem, ki vas tematika zanima, in se z njo srečujete pri vsakdanjem delu.

 • 100 % ONLINE
 • PRILAGODLJIV POTEK IZOBRAŽEVANJA – Začnite, ko vam ustreza in potek prilagodite svojim časovnim zmožnostim.
 • 90 minutni VIDEO in 12 obrazcev (postopki in vzorci)
 • NATISNITE POTREBNO DOKUMENTACIJO
 • CERTIFIKAT – S testom, ki ga rešite na koncu, utrdite svoje znanje in prejmete potrdilo o strokovni usposobljenosti.
 • 24-MESEČNI DOSTOP
 • MOBILNI DOSTOP – Kjerkoli in kadarkoli: spletno učilnico si lahko naložite tudi na telefon.
 • TAKOJŠEN PRENOS V PRAKSO – Praktični primeri in vzorci, takoj uporabni v praksi

S prijavo na online izobraževanje pridobite:

 • natančne obrazložitve postopkov odpovedi po ZDR-1,
 • natančna navodila za izpeljavo posameznih postopkov odpovedi,
 • praktične primere in sodno prakso, za dosledno izvajanje.

Online izobraževanje spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma.

Če imate vprašanja, pa nam jih lahko pošljete na e-naslov: [email protected], le tako vam bomo lahko še bolje pomagali.

Odpoved pogodbe o zaposlitvi je institut, ki lahko povzroči prenehanje delovnega razmerja, zaradi česar je na področju delovnih razmerij izjemno pomemben, zaradi svojega pomena pa tudi natančno zakonsko urejen.

Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) določa različne tipe odpovedi pogodb o zaposlitvi, možne odpovedne razloge, sam postopek podaje, roke, v katerih je odpoved pogodbe o zaposlitvi mogoča, njeno vsebino in ostala vprašanja povezana z odpovedjo pogodbe o zaposlitvi in prenehanjem delovnega razmerja. Za zakonitost odpovedi pogodbe o zaposlitvi, ki bo prestala tudi morebiten test pred sodiščem, je bistveno, da delodajalec zakonskim določbam tudi dosledno sledi.

Avtorji

Tanja Bohl

Tanja BohlLeta 2001 je zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Že v času študija je opravljala prakso v odvetniški pisarni v Mariboru, po diplomi aprila 2001 pa se je zaposlila kot odvetniška pripravnica v odvetniški pisarni v Škofji Loki. Septembra 2002 je zaključila obvezno sodno pripravništvo na Višjem sodišču v Ljubljani, septembra leta 2003 pa opravila državni pravniški izpit. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu je odvetniško kandidaturo opravljala najprej v pisarni odvetnika Mira Senice v Ljubljani, nekaj let je bila odvetnica v Odvetniški pisarni Ulčar&partnerji iz Ljubljane, maja 2013 pa je ustanovila Odvetniško pisarno Bohl d.o.o.. Pri svojem delu se posebej poglobljeno ukvarja z delovnim pravom. Leta 2022 je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani zaključila specializacijo s področja delovnega prava in pri Odvetniški zbornici Slovenije pridobila naziv specialistka za področje delovnega prava. Je avtorica številnih publikacij s področja delovnega prava in predavateljica na različnih izobraževanjih za kadrovike in pravnike.

Splošni pogoji

SEMINARJI

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje.