Kako se lotiti uvedbe trajnosti v poslovanje?

269,00  (DDV ni vštet v ceno)

Kraj izvedbe:Preko spleta (v živo)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Razumevanje in uvedba trajnostnega poslovanja sta nujna za dolgoročni uspeh vašega podjetja!


Danes je bolj kot kdaj koli prej pomembno, da se zavedamo pomena trajnosti v okviru delovanja podjetij in organizacij.

Izčrpavanje naravnih virov in njihova redkost, podnebne spremembe in posledice emisij CO2 zahtevajo drugačen pristop in prilagoditev obstoječih poslovnih modelov ter vedenja potrošnikov. Trajnostno poslovanje je za nekatera podjetja oziroma organizacije nuja z vidika zakonodaje in gospodarske panoge, v kateri delujejo, a je hkrati tudi izjemna priložnost, da v poslovanje začnejo vpeljevati dobre prakse in trajnostne dejavnike ter ustvarijo konkurenčno prednost oziroma so skladni s smernicami poslovanja sodobnih uspešnih organizacij.


Želite tudi v vašem podjetju bolje razumeti koncept trajnosti in se učinkovito osredotočiti na trajnostni razvoj?

Poskrbite za izobraževanje zaposlenih na tem področju, da bodo lahko sodelovali in prispevali k razvoju vaše poslovne strategije in uspešnih rezultatov.Komu je delavnica namenjena?
Direktorjem in lastnikom srednje velikih podjetij, vodjem poslovnega razvoja, projektnim vodjem, strokovnim sodelavcem za trajnostno poslovanje.


V sodelovanju z:


Zakaj je nujno, da podjetja čimprej pričnejo z uvajanjem ESG trajnostne strategije?

🌍 ESG trajnostna strategija bo za podjetje vstopnica zazagotavljanje konkurenčnosti na trgu, ohranjanja konkurenčnega položaja.

🌍 ESG trajnostna strategija bo pogoj pri pridobivanju finančnih virov. 


Vsebina

  • Osnovna ideja koncepta trajnosti
  • Zakaj je pomembno v poslovanje podjetij vključiti trajnost (politični vidik – Green deal/načrt za okrevanje in odpornost, Pariški sporazum, itd., načrtovane spremembe v luči zakonodaje, okoljski vidik – podnebne spremembe, prehod na nizkoogljične alternative in relativna redkost naravnih virov, družbeni vidik – pričakovanja kupcev, poslovnih partnerjev in ostalih deležnikov)
  • Predstavitev ciljev trajnostnega razvoja (SDG) in koncepta ESG dejavnikov trajnosti
  • Poslovni pristopi in primeri oziroma priložnosti za dobre prakse (krožna ekonomija, prehod na bolj zeleno poslovanje, ideje za zmanjšanje ogljičnega odtisa na delovnem mestu zaposlenih)
  • Kako se lotiti uvedbe trajnosti v svoje poslovanje (praktični napotki)

Avtorji

Daniela Bervar Kotolenko

Ustanoviteljica in izvršna direktorica Edutrain.me, BIC Business IntelligenceCenter. Strokovnjakinja za poslovno izobraževanje, agilni trener, svetovalka za inovacije, govornica, avtorica. Predsednica Alumni kluba Cotrugli MBA Slovenija. Specializirana za agilno in inovacijsko svetovanje, poslovne hackathone, preoblikovanje podjetij v bolj agilne in inovativne organizacije, internacionalizacijo podjetij in poslovnih funkcij, poslovni razvoj, poslovno povezovanje, predavanja, javno nastopanje, mednarodno prodaja.

Darja Virjent

Mednarodni certificirani praktik ESG in strokovnjak za trajnost. Darja je v Mednarodnem centru za trajnost in odličnost certificirana kot strokovnjakinja za trajnostni razvoj ESG. Njeno znanje in zanimanje na področju trajnosti segata v obdobje, ko se je koncept šele začel razvijati. Bila je med izbranimi dvajsetimi udeleženci prve generacije letnega programa, programa Erasmus+ Sustainable Leadership, ki ga organizira Fakulteta za poslovno ekonomijo. Darja je bila leta 2017 predstavnica Mestne občine Ljubljana kot častna članica »mreže krožnih mest«, ki je delovala v okviru fundacije Ellen MacArthur, britanske organizacije z najvišjim ugledom na področju krožnega gospodarstva. Obiskovala je program za trajnostno preoblikovanje, ki sta ga organizirala M3trix in Slovenski center za energetsko učinkovite rešitve. Sooča se z idejami in projekti, kako spremeniti poslovne modele ter razviti izdelke in storitve v skladu s cilji trajnostnega razvoja ESG. Bila je odgovorna za razvoj koncepta krožnega poslovnega modela v okviru evropskega projekta APPLAUSE, ki je trajal tri leta in se je končal decembra 2020. Priznana je predvsem po svoji sposobnosti in strasti za razvoj in izboljšanje poslovnih pobud v trajnostni način.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.