fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Pogodba o zaposlitvi

Seminar
Ura: –
Strokovnjaki:
Praktični webinar, na katerem bodo predstavljene bistvene sestavine pogodbe o zaposlitvi, pogodba o zaposlitvi za določen čas, posebnosti drugih pogodb ...

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Pogodba o zaposlitvi – vse, kar morate vedeti

Delavec ima sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas s polnim delovnim časom. Z odločbo Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje je razvrščen v III. kategorijo invalidnosti zaradi posledic bolezni in se mu je priznala pravica do dela s krajšim delovnim časom.

Ali se lahko sedaj delavcu ponudi v podpis nova pogodba o zaposlitvi za določen čas s krajšim delovnim časom od polnega?

V podjetju se zaradi razmer in trga soočamo tudi z nekaj spremembami pri pogodbah o zaposlitvi. Kakšen je postopek, da zaposlenega prerazporedimo na drugo delovno mesto, ki ni identično delovnemu mestu, zaradi katerega smo ga zaposlili. Gre tako za premestitev na drugo lokacijo, kot tudi na drugo delovno mesto. Dela in opravila na drugem delovnem mestu zahtevajo enako stopnjo izobrazbe in so si podobna kot sedaj. V plačni del se ne posega.

Ali v tem primeru sklenemo novo pogodbo o zaposlitvi? Ali je dovolj aneks k pogodbi o zaposlitvi?


Delovno razmerje se sklene s pogodbo o zaposlitvi, ki je pomembna zlasti z vidika jasne opredelitve pravic in obveznosti delavca in delodajalca.

Na online praktičnem seminarju bomo obravnavali ravno zgoraj navedene dileme in vsa pomembnejša vprašanja, ki se nanašajo na pogodbo o zaposlitvi.

Predstavili bomo bistvene sestavine, ki v pogodbi o zaposlitvi ne smejo manjkati, pozornost pa bomo namenili tudi pogodbi o zaposlitvi za določen čas ter prikazali posebnosti drugih pogodb o zaposlitvi.

Udeleženci boste izvedeli, v katerih primerih je treba skleniti novo pogodbo o zaposlitvi in kdaj zadostuje aneks, seznanili pa jih bomo tudi z najpogostejšimi težavami in napakami, ki se v praksi pojavljajo pri sestavljanju pogodbe o zaposlitvi ter v tem okviru pojasnili, na kakšen način se tem napakam izognemo.


Kaj boste pridobili s seminarjem?

 • Razrešili boste dileme, v katerih primerih skleniti novo pogodbo o zaposlitvi in kdaj zadostuje le aneks.
 • Odpravili boste najpogostejše težave in napake pri pripravi določb in vsebine pogodbe o zaposlitvi.
 • Pridobili boste odgovore na mnoga vprašanja, ki se vam porajajo ob sklepanju in spreminjanju pogodb o zaposlitvi.

Predavateljica

Tanja Bohl, odvetnica

Specializirana je za področje delovnega prava, saj v okviru odvetniške pisarne primarno sodelujejo z delodajalci, katerim svetujejo v vseh delovnopravnih zadevah, zastopajo pa tako delodajalce kot delavce v sodnih postopkih. Je avtorica številnih strokovnih publikacij ter predavateljica na različnih izobraževanjih s področja delovnega prava za pravnike in kadrovike.


Komu priporočamo udeležbo?

 • Kadrovikom
 • Poslovnim sekretarjem
 • Vodjem
 • Direktorjem manjših in srednjih podjetij
 • Tudi računovodjem, ki pri svojem delu pripravljate pogodbe o zaposlitvi

Vsebina praktičnega seminarja

 • Razrešili bomo dileme in vsa pomembnejša vprašanja, ki se nanašajo na pogodbo o zaposlitvi.
 • Predstavili bomo bistvene sestavine, ki v pogodbi o zaposlitvi ne smejo manjkati.
 • Podrobno se bomo posvetili pogodbi o zaposlitvi za določen čas.
 • Prikazali bomo posebnosti drugih pogodb o zaposlitvi.
 • Seznanili se bomo z najpogostejšimi težavami in napakami, ki se v praksi pojavljajo pri sestavljanju pogodbe o zaposlitvi.
 • V tem okviru bomo pojasnili, na kakšen način se tem napakam izognemo ter s tem prihranimo tudi nekaj nepotrebnih stroškov.

Kaj vam zagotovimo še dodatno?

Praktični online seminar Pogodba o zaposlitvi vodi strokovnjakinja za delovno pravo, odvetnica Tanja Bohl. Ker želimo, da na seminarju pridobite čim več praktičnih znanj, vas vabimo, da že sedaj pošljete vprašanja na naslov: [email protected].

Poleg tega boste prejeli tudi vzorce pogodb o zaposlitvi, ki jih boste lahko takoj uporabili pri delu.


Potrdilo o udeležbi

Prejeli boste tudi potrdilo Forum Akademije o udeležbi na seminarju Pogodba o zaposlitvi.

Avtorji

Tanja Bohl

Tanja BohlLeta 2001 je zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Že v času študija je opravljala prakso v odvetniški pisarni v Mariboru, po diplomi aprila 2001 pa se je zaposlila kot odvetniška pripravnica v odvetniški pisarni v Škofji Loki. Septembra 2002 je zaključila obvezno sodno pripravništvo na Višjem sodišču v Ljubljani, septembra leta 2003 pa opravila državni pravniški izpit. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu je odvetniško kandidaturo opravljala najprej v pisarni odvetnika Mira Senice v Ljubljani, nekaj let je bila odvetnica v Odvetniški pisarni Ulčar&partnerji iz Ljubljane, maja 2013 pa je ustanovila Odvetniško pisarno Bohl d.o.o.. Pri svojem delu se posebej poglobljeno ukvarja z delovnim pravom. Leta 2022 je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani zaključila specializacijo s področja delovnega prava in pri Odvetniški zbornici Slovenije pridobila naziv specialistka za področje delovnega prava. Je avtorica številnih publikacij s področja delovnega prava in predavateljica na različnih izobraževanjih za kadrovike in pravnike.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.