fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Rešitve za potresno ogrožene stavbe v Sloveniji

Praktičen online seminar
Ura: –
Lokacija: Vaš računalnik – Zoom
  Praktičen webinar za projektante, gradbene izvajalce in investitorje.

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Rešitve za potresno ogrožene stavbe v Sloveniji

Praktičen webinar za projektante, arhitekte, gradbene izvajalce in investitorje


Slovenija leži na zelo potresno dejavnem in nevarnem območju. Skoraj 34 % prebivalcev Slovenije živi na potresno nevarnih območjih, potresno ogroženih pa je okoli 50.000 objektov. Najbolj je potresna varnost vprašljiva pri starejših in nelegalnih gradnjah.
Zaradi katastrofalnih posledic potresov je na potresnih območjih obvezna potresno varna gradnja.
Glede na sodobne predpise morajo imeti vse zgradbe za zagotavljanje potresne varnosti na vogalih protipotresne vezi in zadostno količino nosilnih elementov. Potresne ogroženosti objektov ni mogoče enoznačno oceniti; varnost posameznega objekta je odvisna od prvotne izgradnje, rabe, vzdrževanja, rekonstrukcij, morebitnih spornih posegov v konstrukcijo, ter specifičnih okoljskih vplivov in terena.

Projektanti, arhitekti, gradbinci, investitorji, lastniki, najemniki stanovanj – preverite obvezne in priporočene ukrepe za protipotresno varnost vaših stavb z udeležbo na webinarju.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobijo 2 kreditni točki iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Člani ZAPS pridobijo 3 kreditne točke – sklop C (Tehnologija, materiali in tehnika)

potresno-ogrozene-stavbeProgram seminarja:

• Obnašanje zidanih stavb med potresi
• Eksperimentalne raziskave
• Računsko modeliranje potresne odpornosti
• Utrjevanje zidanih konstrukcij – od raziskav do uporabe
• Model POTROG – potresna ogroženost v Sloveniji


 

Z udeležbo na webinarju boste pridobili:

• Priporočila za ukrepanje v primeru obstoječih stavb, ki trenutno niso potresno varne; posebej starejših;
• Okvirne usmeritve za protipotresno varnost vaših stavb v fazi načrtovanja in izgradnje;
• Odgovore na vprašanja.


Preverite še ostala izobraževanja iz – Gradbeništvo in logistika. Pomagali vam bodo razjasnili številne dileme iz prakse.

Avtorji

mag. Marjana Lutman

marjana-lutmanmag. Marjana Lutman je vodja Odseka za potresno inženirstvo na Zavodu za gradbeništvo Slovenije. Diplomirala je leta 1985 na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, na oddelku za gradbeništvo - konstrukcijska smer, s področja prevračanja togih teles pri potresni obtežbi. Od leta 1985 je zaposlena na Zavodu za gradbeništvo Slovenije, od tega na Zavodu za raziskavo materiala in konstrukcij do leta 1995. Znanstveni magisterij s področja strižne nosilnosti armiranih zidov je zaključila leta 1989. Deluje na raziskovalnem področju obnašanja zidanih in armiranobetonskih stavb pri delovanju potresne obtežbe, na eksperimentalnih kot analitičnih raziskavah. Pri obnovi Posočja po zadnjih potresih leta 1998 in 2004 je sodelovala pri raziskavah učinkovitosti sanacije in utrjevanja kamnitega zidovja, pri razvoju metode za oceno kakovosti injektiranja in vodila supernadzor nad projektiranjem in izvedbo sanacije in utrditve. Od leta 2013 je vodila raziskovalne projekte POTROG za Upravo RS za zaščito in reševanje, v okviru katerih so bile izdelane metode in z njimi ocenjena potresna ogroženost posameznih stavb in stavbnega fonda kot celote, kot podlaga za vzpostavitev sistema upravljanja s potresnim tveganjem v Sloveniji. Na navedenih raziskovalnih področjih je sodelovala pri slovenskih in mednarodnih raziskovalnih projektih.
marjana-lutman

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.