fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Urejanje pravic in obveznosti javnih uslužbencev v občinski upravi in občinskih funkcionarjev

Strokovni online seminar
Ura: –
  Izkoristite edinstveno priložnost, da pridobite preverjene informacije od strokovnjakinje na področju uslužbenskega in plačnega sistema ter delovnih razmerij v javnem sektorju!

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.


Urejanje pravic in obveznosti javnih uslužbencev v občinski upravi in občinskih funkcionarjev


za urejanje pravic in obveznosti javnih uslužbencev v občinski upravi je treba upoštevati ZJU, v primerih, ko ZJU vsebin ne ureja, pa ZDR-1. ZJU vsebuje nekaj posebnosti, ki so vezane na uradnike, aktualna pa je tudi ureditev direktorjev občinskih uprav oziroma tajnikov občin, ki so vezani na mandat.

Prav tako je glede občinskih funkcionarjev treba upoštevati zakon, ki ureja lokalno samoupravo, in zakon o funkcionarjih ter zadnje spremembe ZSPJS, s katerimi so bila tudi za funkcionarje na področju povračil stroškov in drugih prejemkov uveljavljena enaka pravila, pogoji in višine kot veljajo za javne uslužbence.

Pomembno je, da ste kadroviki in vodje seznanjeni z veljavno ureditvijo, posebej ob možnih kadrovskih spremembah, ter z vsemi novostmi ter predvsem s tem, kako veljavno ureditev izvajati v praksi.


4 ključne koristi, ki vam jih zagotovi udeležba na online seminarju:

pravice-in-obveznosti-javnih-uslužbencevPredstavili bomo veljavno ureditev in vse spremembe in novosti:

 • pravne podlage za urejanje pravic in obveznosti (ZJU, ZDR-1, ZLS, ZFDO),
 • pravice in obveznosti ter položaj javnih uslužbencev v občinski upravi,
 • imenovanje in razrešitev direktorja občinske uprave in
 • položaj funkcionarjev, pravice glede plače in povračil stroškov.

Poleg tega boste v praksi takoj:

 • uporabili z zakonodajo in kolektivnimi pogodbami usklajene rešitve,
 • izvedeli, kakšne so vaše obveznosti in se izognili nepotrebnim kršitvam ter
 • prejeli odgovore na konkretna vprašanja iz prakse – pošljite jih že vnaprej na naslov [email protected].

Vsebina seminarja:

Predstavili bomo veljavno ureditev in vse spremembe in novosti, in sicer:

 • pravne podlage za urejanje pravic in obveznosti (ZJU, ZDR-1, ZLS, ZFDO),
 • pravice in obveznosti ter položaj javnih uslužbencev v občinski upravi,
 • imenovanje in razrešitev direktorja občinske uprave in
 • položaj funkcionarjev, pravice glede plače in povračil stroškov.

Predavateljica:

ŠTEFKA KORADE PURG – strokovnjakinja na področju uslužbenskega in plačnega sistema ter delovnih razmerij v javnem sektorju

stefka-korade-purg

Je univerzitetna diplomirana sociologinja z več kot 30-letnimi delovnimi izkušnjami v državni upravi, in sicer na področjih organiziranosti in sistemskega urejanja uprave in javnega sektorja, upravljanja kadrovskih virov s posebnim poudarkom na izvajanju in dograjevanju sistema javnih uslužbencev in tudi plačnega sistema ter sistemizacije delovnih mest, kjer je opravljala najzahtevnejše in tudi vodstvene naloge. 

Teoretične in sistemske izkušnje, pridobljene na tem področju, je nadgradila s praktičnimi izkušnjami na zahtevnih delovnih mestih, kjer je vsakodnevno v praksi uporabljala znanja na področju organiziranosti in delovanja uprave, sistemizacije delovnih mest in plač ter finančnega poslovanja uprave. 


Preverite še ostala izobraževanja iz – HRM, Javni sektor ali Management in administracija. Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

Avtorji

Štefka Korade Purg

Je univerzitetna diplomirana sociologinja z več kot 30-letnimi delovnimi izkušnjami v državni upravi, in sicer na področjih organiziranosti in sistemskega urejanja uprave in javnega sektorja, upravljanja kadrovskih virov s posebnim poudarkom na izvajanju in dograjevanju sistema javnih uslužbencev in tudi plačnega sistema ter sistemizacije delovnih mest, kjer je opravljala najzahtevnejše in tudi vodstvene naloge. Posebej pomembna je bila njena vloga v obdobju po letu 1994, ko je v Sloveniji potekala na eni strani reorganizacija državne uprave predvsem na teritorialni ravni z ustanovitvijo upravnih enot, na drugi strani pa uvajanje lokalne samouprave s pričetkom delovanja novih občin. Sodelovala je v številnih projektnih skupinah in v pogajalskih skupinah vlade za pogajanja s sindikati javnega sektorja. Teoretične in sistemske izkušnje, pridobljene na tem področju, je nadgradila s praktičnimi izkušnjami na zahtevnih delovnih mestih, kjer je vsakodnevno v praksi uporabljala znanja na področju organiziranosti in delovanja uprave, sistemizacije delovnih mest in plač ter finančnega poslovanja uprave. Kot predavateljica sodeluje tudi v procesih izpopolnjevanja in usposabljanja javnih uslužbencev, sodelovala pa je tudi na konferencah in posvetih doma in v tujini.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.