Nov Pravilnik o poklicnih boleznih – kaj prinaša v praksi?

Online seminar

178,00  (DDV ni vštet v ceno)

Kraj izvedbe:Preko spleta (v živo)

 

V Uradnem listu RS, št. 25/2023 je bil objavljen Pravilnik o poklicnih boleznih, ki se bo začel uporabljati 1. maja 2023.

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Nov Pravilnik o poklicnih boleznih – kaj prinaša v praksi?

Z nami bo Prof. dr. Metoda Dodič Fikfak,
dr. med., specialistka medicine dela, prometa in športa


Poklicne bolezni so bolezni, povzročene z daljšim neposrednim vplivom delovnega procesa in delovnih pogojev na določenem delovnem mestu. Z izzivi prepoznavanja teh bolezni se v Sloveniji soočamo že 30 let, saj je bil postopek ugotavljanja vzročne povezane bolezni z izpostavljenostjo kemičnim, fizikalnim in biološkim dejavnikom na delovnem mestu precej pomanjkljiv. Sprejeti pravilnik o poklicnih boleznih te pomanjkljivosti naslavlja ter natančno določa postopke prepoznavanja poklicnih bolezni.

Nov pravilnik o poklicnih boleznih, ki bo stopil v veljavo 1. maja 2023, zaposlenim prinaša možnost potrditve poklicne bolezni in s tem izboljševanje delovnih pogojev. Posamezniku s potrjeno poklicno boleznijo pravilnik med drugim omogoča kritje vseh stroškov zdravstvenih storitev, povezanih z boleznijo, ter stoodstotno nadomestilo plače v času bolniške odsotnosti zaradi bolezni. Udeležite se online seminarja, kjer bomo delodajalce seznanili s Pravilnikom in kako ga uporabiti v praksi


Prof. dr. Metoda Dodič-Fikfak, dr. med., specialistka medicine dela, prometa in športa bo predstavila novosti in odgovorila na vprašanja, ki se delodajalcem postavljajo ob uveljavitvi novega pravilnika.

Če imate v zvezi s tematiko novega pravilnika že sedaj kakšna vprašanja, nam jih pošljite na naslov: [email protected] do 15. 5. 2023.


Vsebina

Delodajalci se boste seznanili:

  • z novim postopkom ugotavljanja poklicnih bolezni,
  • kakšno vlogo ima delodajalec tekom postopka in
  • na kaj morate biti pozorni.

Komu je namenjeno?

Direktorjem, vodjem v proizvodnji in ostalim vodjem, pooblaščencem in koordinatorjem za VZD, kadrovskim strokovnjakom in vsem, ki se s tematiko srečujete v podjetjih in organizacijah.


Predavateljica

Metoda Dodic FIkfakProf. dr. Metoda Dodič Fikfak, dr. med., specialistka medicine dela, prometa in športa

Direktorica Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa. V javnosti je najbolj znana po dolgoletnem boju proti prisotnosti rakotvornega azbesta in boju za azbestne bolnike. Poleg tega se ukvarja s poklicnimi boleznimi, mobingom na delovnem mestu, umrljivostjo; seznam njenih poklicnih aktivnosti je še daljši.

V zadnjem času pa se je ukvarjala s težavami zaradi epidemije koronavirusne bolezni v delovnih organizacijah. Kot mlada zdravnica je začela kariero v ambulanti v Postojni, se v naslednjih letih odločila za specializacijo iz medicine dela, doktorirala je v ZDA, danes pa je doma in v svetu priznana strokovnjakinja na področju vplivov onesnaženega okolja na zdravje ljudi, bolje rečeno: na bolezni in smrti ljudi.

 


Preverite še ostala izobraževanja iz – HRM. Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

prof. dr. Metoda Dodič Fikfak dr. med.

Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. V primeru predvidenega seminarja na lokaciji si pridržujemo pravico do izvedbe v online obliki. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.