fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Pregled poslovanja z oceno poslovnega položaja podjetja ter ukrepi za premostitev korona-krize

Online delavnica v živo
Ura: 9.00 – 11.30

148,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Kako poslovati v času korona epidemije in kako po njej?


Trenutno smo v podjetjih v zelo različnih situacijah:

 • poslovanje ste že ustavili in čakate na ukrepe ter podporo države;
 • trenutno še poslujete, vendar ste tik pred tem, da se delno ali v celoti ustavite;
 • delavce ste že dali na čakanje, podjetje pa še delno posluje;
 • v tem trenutku še relativno normalno delujete, a je vaše delo čez nekaj tednov pod vprašajem …

V javnosti je dosti govora o zakonodajnih predpisih in vladnih ukrepih, ki bi naj gospodarstvu nudili pomoč, manj pa je na voljo napotkov, kako podjetje pregledati s poslovnega vidika ter kakšne gospodarske ukrepe načrtovati, da bi iz krize odnesli bolj ali manj celo kožo.

Zato vas vabimo na kratko online izobraževanje v živo.

Zakaj je to izobraževanje za vas:

 • Pogledali boste, kako oceniti poslovno stanje vašega podjetja (stanje financ, kritične točke poslovanja, stanje naročil, komunikacija z zunanjimi partnerji, bankami…).
 • Na osnovi trenutnih poslovnih rezultatov boste znali narediti nekaj simulacij in preigrati možne scenarije (poslovni model, stanje stroškov, finančni tok, najboljši in najslabši scenarij…).
 • Zapisati boste znali ukrepe, ki jih terjajo vaše ugotovitve, ter jih skomunicirati z zaposlenimi, dobavitelji, bankami in drugimi upniki…
 • Pristopiti boste znali k takojšnjemu pridobivanju denarja in drugih ugodnosti s strani države (kaj nam omogočajo ravno sprejeti ukrepi s strani države, kateri so to, kaj lahko dobimo, kaj moramo narediti, kje, kako… ).
 • Preveriti boste znali, kje imate skrite rezerva v poslovanju (neizkoriščene možnosti za izboljševanje poslovanja pri vodenju, planiranju, proizvodnji, kupcih…).
 • Ugotovili boste, kako je lahko korona-kriza za vas tudi pozitivna (kaj lahko v teh situaciji naredimo, kar v »normalnih« okoliščinah mogoče ne bi).
 • Ocena poslovnega položaja podjetja
 • Izdelava simulacij in možnih scenarijev
 • Gospodarski ukrepi, izpeljani iz analiz
 • Komunikacija s kupci, dobavitelji, bankami, zaposlenimi ipd.
 • Pridobivanje finančne pomoči iz naslova državnih ukrepov – kaj, kje, kako
 • Skrite rezerve v poslovanju
 • Korona-kriza kot priložnost

Avtorji

mag. Dušan Zazijal

mag. Dušan Zazijal je trenutno aktiven kot samostojni svetovalec s področja podjetniškega svetovanja in aktiven na prodajnem in nabavnem področju v avstrijskem podjetju Encom GmbH. Ima dolgoletne izkušnje s področja vodenja podjetij in poslovanja s področja strateškega managementa, planiranja, organiziranja, prodaje, nabave, proizvodnje, zlasti pa so mu blizu področja financ, računovodstva, poslovnih analiz, kontrolinga, izboljšanja poslovanja in prenova procesov in podjetij, dvig produktivnosti in finančno prestrukturiranje. V svojih 27 letih poslovne kariere je bil kar 24 let na vodilnih položajih (kot npr. član uprave bivšega Cometa d.d., sedanji Weiler abrasives, direktor v francoskem in makedonskem podjetju, član nadzornih svetov in svetovalec). Na področju svetovanja se v zadnjem času ukvarja z izboljševanjem in prenavljanjem poslovnih procesov v cilju boljšega in donosnejšega poslovanja podjetij. Za dosego slednjega so mu pomembni pravilni pristopi kot so: sistematičnost in sistemskost, ocena poslovnega položaja podjetja, vodenje, cilji poslovanja, organiziranje, aktivnosti na trgu, motiviranje zaposlenih, prave vrednote ter dobra kultura podjetja, ki je lahko generator poslovne uspešnosti.

Splošni pogoji

SEMINARJI

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje.