fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Priprava dietnih jedi 2.0 – nadaljevalna kuharska delavnica

Enodnevni seminar
Ura: –
  • drugi udeleženec 10 % popusta
  • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta.

266,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Prehranskih diet zaradi bolezni je vedno več, te so tudi vedno bolj zapletene. Vsakodnevno pripravljate dietne obroke za uporabnike, zato se od vas vedno znova pričakuje:

  • da vse te prehranske alergije in intolerance ter obolenja poznate zelo podrobno,
  • da pri pripravi obrokov za posamezno alergijo izberete primerna nadomestna živila ter temu prilagodite tudi tehniko priprave jedi,
  • pri skladiščenju živil, pripravi in postrežbi jedi pazite na morebitna tveganja za kontaminacijo z alergeni,
  • jedi, ki jih pripravljate, pa morajo biti okusna, pestra in privlačna tudi na pogled.

Za vse, ki vsakodnevno pripravljate dietne jedi, organiziramo nadaljevalno kuharsko delavnico priprave dietne prehrane.

Kuharska delavnica:

NAJNOVEJŠA STROKOVNA SPOZNANJA IN TEORETIČNE OSNOVE + PRAKTIČNO KUHANJE PO SKUPINAH PO NOVIH PRILAGOJENIH RECEPTURAH

Komu je delavnica namenjena?

Dietnim kuharjem, vodjem kuhinj, organizatorjem prehrane in ZHR v zdravstvenih oziroma socialnih ustanovah, vzgojno-izobraževalnih zavodih, prav tako živilskim strokovnjakom, odgovornim za vzpostavitev in vodenje dietne prehrane, oziroma vsem, ki jih to področje zanima.

 

Kot udeleženec praktične kuharske delavnice boste

  • dodatno praktično usposobljeni, prejete napotke, primere jedilnikov ter prilagojenih receptov pa boste enostavno uporabili v svoji praksi;
  • pri pripravi obrokov upoštevali vse prepovedi uživanja določenih živil in omejitve glede prehrane pri dietnemu prehranjevanju otrok, mladostnikov, starostnikov ter bolnikov z alergijami ter obolenji;
  • poznali najnovejša znanstvena spoznanja in strokovne novosti pri izbiri živil ter tehnoloških postopkih priprave dietne prehrane;
  • v sodelovanju z vsemi sodelujočimi izmenjali izkušnje iz prakse ter našli odgovore na najbolj pereča vprašanja, ki se pojavljajo na področju priprave obrokov dietne prehrane – vprašanja nam pošljite vnaprej na naslov: [email protected].

TEORETIČNI UVOD:

  • Zakaj otrok, bolnik, varovanec potrebuje dietno prehrano
  • Kaj morate vedeti o obolenjih, kjer je potrebna dietna prehrana (alergije, celiakija, laktozna intoleranca, črevesna obolenja, diabetes …)
  • Nova znanstvena spoznanja in strokovne novosti, ki vam bodo pomagala pri načrtovanju ustreznih jedilnikov ter pripravi dietnih jedi
  • Katerim živilom se izogibati in kateri so ustrezni nadomestki, pregled ponudbe živil za dietno prehrano, kako prilagajati tehnike priprave hrane pri uporabi nadomestnih živil
  • Kakšna so možna tveganja za kontaminacijo z alergenom in kako v HACCP sistemu opredeliti tveganja pri pripravi dietnih jedi

PRAKTIČNA KUHARSKA DELAVNICA:

  • Praktična kuharska delavnica po skupinah (priprava jedi za posamezna obolenja)
  • Poskušanja pripravljenih jedi in izmenjava izkušenj

Avtorji

Andreja Širca Čampa

Univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, predavateljica, avtorica in zunanja strokovna sodelavka na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani in Fakulteti za vede o zdravju v Izoli, z bogatimi izkušnjami na področju dietne prehrane pri sladkorni bolezni, celiakiji, alergijah, debelosti, kroničnih ledvičnih obolenjih, črevesnih obolenjih, kot tudi na specifičnih področjih prehrane onkološkega bolnika, pri prirojenih motnjah metabolizma in motnjah hranjenja.

Splošni pogoji

SEMINARJI

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje.