Prokurist – obveznosti in odgovornosti

Prokurist – obveznosti in odgovornosti

Enodnevni seminar
Avtorji:Tanja Bohl

Seminar je pomemben za direktorje in vse, ki jih direktor pooblasti za sklepanje poslov

Število udeležencev:
Posebne ugodnosti:
  • drugi udeleženec 10 % popusta,
  • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
  • 10 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20

Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Direktor ne more sklepati poslov na vseh področjih poslovanja družbe, zato v ta namen pooblasti prokurista ali pa pooblastila za sklepanje poslov direktor prenese na druge pooblaščence v družbi.

Pooblastila in odgovornost prokuristov so določena v Zakonu o gospodarskih družbah, vendar le ta vsebuje zgolj skope določbe, zato je treba ta pravila uporabljati v kombinaciji z določbami Obligacijskega zakonika o zastopanju. Vendar v praksi številnih vprašanj v zvezi s pooblastili za sklepanje poslov zakonodaja sama ne določa, zato tem namenjamo praktičen seminar.

prokurist

Seminar je pomemben za direktorje in vse, ki jih direktor pooblasti za sklepanje poslov, saj obravnava aktualna vprašanja v zvezi z odgovornostjo prokuristov.

  • Osnovna predstavitev prokure – kaj to sploh je, kakšna je njena vsebina in namen ter kje je urejena?
  • Kdo je prokurist, kakšna je njegova osnovna vloga, kakšne so njegove pristojnosti, obveznosti in odgovornosti (pri zunanjih in notranjih zadevah)?
  • Kdaj in kako se prokura konča?
  • Delovnopravni položaj prokurista (tudi v odnosu prokurist – vodilni delavce)?
  • Pogodba o zaposlitvi s prokuristom – kakšna je optimalna pogodba o zaposlitvi s prokuristom?
  • Obveznosti in odgovornosti prokurista v delovnem razmerju?
  • Prenehanje delovnega razmerja prokurista?

Pridružite se nam – izberite eno od 2 možnosti:

Brezovica pri Ljubljani, Poslovna hiša Unija
Udeležba v živo (+PDF gradivo) 288,00 € +DDV
Online ZOOM
Udeležba online v živo (+PDF gradivo) 288,00 € +DDV

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

Tanja Bohl

Tanja BohlLeta 2001 je zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Že v času študija je opravljala prakso v odvetniški pisarni v Mariboru, po diplomi aprila 2001 pa se je zaposlila kot odvetniška pripravnica v odvetniški pisarni v Škofji Loki. Septembra 2002 je zaključila obvezno sodno pripravništvo na Višjem sodišču v Ljubljani, septembra leta 2003 pa opravila državni pravniški izpit. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu je odvetniško kandidaturo opravljala najprej v pisarni odvetnika Mira Senice v Ljubljani, nekaj let je bila odvetnica v Odvetniški pisarni Ulčar&partnerji iz Ljubljane, maja 2013 pa je ustanovila Odvetniško pisarno Bohl d.o.o.. Pri svojem delu se posebej poglobljeno ukvarja z delovnim pravom. Leta 2022 je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani zaključila specializacijo s področja delovnega prava in pri Odvetniški zbornici Slovenije pridobila naziv specialistka za področje delovnega prava. Je avtorica številnih publikacij s področja delovnega prava in predavateljica na različnih izobraževanjih za kadrovike in pravnike.

Splošni pogoji

SEMINARJI

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje.