fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Rekruter – specialist za IT kadre

Izobraževalni program
Ura: –
Lokacija: Brezovica pri Ljubljani, Poslovna hiša Unija
  Kako se na IT področju spopasti s konkurenco na globalnem trgu, ki je oddaljena le en klik z miško?

1.080,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.


Rekruter – specialist za IT kadre


Je sproščena organizacijska kultura lahko magnet za mlade IT kadre?

Splošno znano je dejstvo, da slovensko gospodarstvo izjemno težko dobi IT-strokovnjake, velika tehnološka podjetja, tako imenovani big five tech: Google, Meta, Amazon, Microsoft in Apple pa prevzemajo zagonska podjetja in zaposlujejo najboljše kadre, ker si jih tudi najlažje privoščijo. »Mladim seveda laska, če jih v svoje vrste povabi veliko tehnološko podjetje, saj poleg družbenega ugleda lahko največja tehnološka podjetja ponudijo dobre plače in druge oblike nagrajevanja, kot so delniške opcije, ki jih slovensko podjetje zelo težko ponudi zaposlenemu. Zato so slovenska podjetja v vedno slabšem konkurenčnem položaju.« Tako ugotavlja Jure Pompe, direktor podjetja XLAB.

Celotna IT panoga je v Sloveniji močno kadrovsko izčrpana. K temu je dodatno prispevala tudi pandemija, saj jih ogromno dela za velika tehnološka podjetja kar od doma.

Kako lahko uspešna slovenska podjetja preprečijo beg možganov?

Mogoče je odgovor v tem, da je predvsem mladim treba ponuditi stimulativno okolje, v katerem bodo vrhunski strokovnjaki za svoje delo prejeli ustrezno plačilo? Naš sistem tega trenutno ne omogoča, zaskrbljujoč pa je podatek iz ankete ekipe HRM in the new world, kajti skoraj 50 % sodelujočih v anketi je odgovorilo, da v podjetju nimajo načrta prilagajanja plač za prihodnje leto.

Vemo pa, da delodajalce v prihodnjem letu čakajo veliki napori v smeri zadržanja ljudi, pa tudi veliki pritiski glede podražitev življenjskih stroškov.

Kakšna pa je pri tem vloga HR? Kakšne so posebnosti ter kaj nam narekuje trg dela in talentov? Kakšni so trendi v svetu in ali jih res lahko spregledamo?

Vse to bomo obravnavali in reševali na praktičnem izobraževalnem programu.


Kaj boste pridobili z izobraževanjem?

 • določili jasne cilje kakšno osebo in talente sploh iščemo,
 • strukturirano identificirali posebnosti trga dela,
 • zbrali ideje na kaj moramo biti pri iskanju pozorni,
 • pripravili podatke za izdelavo zaposlitvenega načrta in
 • izdelali načrt onboardinga, ko se delo z novimi sodelavci šele začne.

Predavateljici:

Tamara Valenčič

Je strokovnjakinja na področju razvoja in upravljanja talentov, organizacijskega designa in HRMja ter komuniciranja. Ima bogate izkušnje s povezovanjem dveh strok – HRM in komunikacij, ki jih povezuje v oblikovanje in postavljanje organizacijskih kultur, ki temeljijo na učinkovitosti in vključevanju sodelavcev. Na svoji profesionalni poti se je preizkusila v vladnem okolju, na Gospodarski zbornici Slovenije, v telekomunikacijski industriji ter mednarodni korporaciji. 

Tamara Valenčič

 

Maja Pene

Je Chief Talent Officer v podjetju AdStar d.o.o., po izobrazbi socialna pedagoginja. Njena največja strast je delo z ljudmi. V svoji skoraj 15-letni karieri je opravila na tisoče razgovorov, predvsem z IT kadrom, zadnja leta tudi za področje digitalnega marketinga. Svoje bogate izkušnje z recruitingom z veseljem deli tudi z ostalimi, saj so to izkušnje s trga, ki lahko ostalim HR strokovnjakom pomagajo pri svojem delu.

Maja Pene

Program je namenjen vsem, ki:

 • se ukvarjate z rekrutacijo IT kadrov, razvijalcev, programerjev
 • vsem, ki v podjetjih skrbite za razvoj, upravljanje in obdržanje IT kadrov, pa tudi ostalih talentov

Vsebina izobraževanja

Predavateljica: Tamara Valenčič

Ura: od 9. 00 do 13. 00

Delavnica na lokaciji


 • Posebnosti visokotehnoloških podjetij
 • Kako se soočati s temi posebnostmi ter na kaj moramo biti pozorni?
 • Upravljanje z močno iskanimi in dragimi profili sodelavcev
 • Potreba po posebnih znanjih in kompetencah ter dobro delovno okolje.
 • Kakšna je vloga HR pri tem?
 • Kakšne so posebnosti ter kaj nam narekuje trg dela in talentov?
 • Kakšni so trendi v svetu in ali jih res lahko spregledamo?

Portal e-kadrovik je spletno stičišče za HR, vsebuje vse pomembne informacije, odgovore na vprašanja ter dokumentacijo za urejeno kadrovsko delo.

Predavateljica: Maja Pene

Delavnica na lokaciji


 • Kakšno osebo in talente pravzaprav iščemo? (odlična predpriprava je ključna)
 • Kje se skrivajo IT talenti? (vse o recruitingu)
 • Pasti izbire pravega talenta (na kaj moramo biti pozorni, kakšni so trendi na trgu, kaj pa če …?)
 • Podpis pogodbe: ko se vse zares šele začne (onboarding in zadržanje talenta, za katerega smo se “borili” na trgu)

Rekruter


Kako bo potekalo izobraževanje?

Delavnice bodo dinamične in interaktivne, z udeležbo na programu boste z aktivnim sodelovanjem, deljenjem mnenj, izkušenj in pogledov ter z akcijsko usmerjenostjo izdelali načrte za:

 • privabljanje in zadržanje ključnih IT karov,
 • izkoristek njihovega potenciala,
 • prenos dobre prakse v svoje podjetje (udeležence aktivno spodbudimo k uporabi znanj in tehnik pri njihovem praktičnem delu).

Prejeli boste tudi odgovore na vaša konkretna vprašanja, ki nam jih lahko pošljete že zdaj na naslov: [email protected].


Pridobite certifikat

Certifikat Forum Akademija
Po opravljenem izobraževanju udeleženci pridobijo certifikat Forum Akademije kot potrdilo o strokovni usposobljenosti v slovenskem in angleškem jeziku. Je dokazilo o pridobljeni neformalni izobrazbi, ki udeležencem služi kot dokaz o dodatno opravljenem neformalnem izobraževanju.

Potek izobraževanja in spletna učilnica

Potek izobraževanja

 • Delavnice za Rekruter trajajo do 5 pedagoških ur. Podrobno se boste spoznali s tematiko in odgovorili na vprašanja, ki se vam porajajo v praksi. Na vsaki delavnici boste prejeli tudi pripadajoče seminarsko gradivo.
 • Program je zasnovan interaktivno, tako, da udeleženci aktivno sodelujejo, postavljajo vprašanja in izmenjujejo izkušnje.
 • Dostop do portala e-Kadrovik – spletno stičišče za HR-ovce vsebuje zbirko in komentarje delovnopravnih predpisov, strokovne napotke priznanih slovenskih strokovnjakov, uporabno kadrovsko dokumentacijo, s takojšnjo možnostjo urejanja, up-to date novice in trende s HR področja in predvsem takojšnje strokovne odgovore in obrazložitve na vaša vprašanja.
 • Dostop do portala boste imeli še tri mesece po zaključenem programu, nato vam naročnino avtomatično podaljšamo, če ne želite biti več naročnik, nas o tem pisno obvestite na mail: [email protected].
 • Po zaključenem programu boste prejeli potrdilo/certifikat o opravljenem izobraževanju Rekruter – specialist za IT kadre.

Delo v spletni učilnici ter dostop kjerkoli in kadarkoli

 • Izobraževanje Rekruter bo podprto s spletno učilnico, ki je vaš vir vseh informacij o poteku izobraževalnega programa.
 • V spletni učilnici se nahajajo obvestila, urniki in gradiva izobraževalnega programa. Zato predlagamo, da jo redno obiskujete.
 • Do spletne učilnice lahko dostopate kadarkoli preko svojega računalnika ali mobilnih naprav.
 • Dostop do spletne učilnice boste prejeli po elektronski pošti, nekaj dni pred pričetkom izobraževanj. Dostop do spletne učilnice boste imeli omogočen še šest mesecev od zaključka izobraževalnega programa.
 • Priporočamo vam, da nam ob prijavi posredujete vašo aktualno GSM številko za namene nujnih sporočil.

 

Preverite še ostala izobraževanja iz – HRM, javni sektor, IT ali menedžment. Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

Avtorji

Maja Pene

Sem izkušena direktorica kadrovske službe z več kot 15 leti izkušenj v poslovnem svetu, predvsem na področju vzpostavljanja in vodenja kadrovskih strategij ter iskanja in selekcije vrhunskih talentov. Uspešno sem vzpostavila kadrovski oddelek “iz nič”, pri čemer še naprej nadgrajujem in izvajam programe za razvoj zaposlenih ter gradim povezovalno organizacijsko kulturo in vrhunske ekipe. Moj strateški pristop k kadrovskim izzivom omogoča organizaciji, da privablja, razvija in zadržuje najboljše talente na trgu dela. Z veseljem delim svoje izkušnje naprej mlajšim generacijam, saj verjamem, da je povezovanje in deljenje dobrih praks med seboj izjemnega pomena.
Maja Pene

Tamara Valenčič

Tamara Valenčič je strokovnjakinja na področju razvoja in upravljanja talentov, organizacijskega designa in HRMja ter komuniciranja. Ima bogate izkušnje s povezovanjem dveh strok – HRM in komunikacij, ki jih povezuje v oblikovanje in postavljanje organizacijskih kultur, ki temeljijo na učinkovitosti in vključevanju sodelavcev. Na svoji profesionalni poti se je preizkusila v vladnem okolju, na Gospodarski zbornici Slovenije, v telekomunikacijski industriji ter mednarodni korporaciji. Nazadnje je spoznala tudi start-up okolje. Danes je samostojna svetovalka na področju HRMja ter dobra poznavalka visokotehnoloških okolij in specifik trga IT talentov. Za svoje dosežke je prejela regionalno priznanje ProPR in bila Kadrovski manager leta v Sloveniji.  Tamara je aktivna članica, mentorica in predavateljica pri številnih strokovnih združenjih, soustvarjalka BEEP Instituta in ustanoviteljica ter organizatorka srečanj skupine »HRM in the New World«, ki združuje preko 800 HR strokovnjakov in drugih napredno mislečih ljudi. 

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo programa. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča do deset delovnih dni pred izvedbo programa, v primeru kasnejše odjave vam kotizacijo zaračunamo v celoti. Lahko pa se programa udeleži drug udeleženec. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. V primeru predvidenega izobraževanja na lokaciji si pridržujemo pravico do izvedbe v online obliki. Pridržujemo si pravico do odpovedi – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje.