Izobraževanje lahko izvedemo tudi za večje število zaposlenih na delovnem mestu
in jo popolnoma prilagodimo vašim željam.
Pošljite povpraševanje in pripravili vam bomo neobvezujočo ponudbo.
3. marca 2021 je Evropska komisija sprejela novo Uredbo Komisije (EU) 2021/382 z dne 3. marca 2021 o spremembi prilog k Uredbi Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil v zvezi z upravljanjem na področju živilskih alergenov, prerazporejanjem hrane in kulturo varnosti hrane.
Tako boste po novem morali dodatno upoštevati:
- kako ravnati z opremo, prevoznimi sredstvi/posodami, kadar pobirate, prevažate ali skladiščite živila, ki vsebujejo alergene ter v katerih prostorih ter delovnih procesih velja določena omejitev;
- kakšne so nove določbe glede donacij hrane (živil ali pripravljenih obrokov) za prehrano ljudi;
- kako v vašem prehranskem obratu vzpostaviti in vzdrževati ustrezno kulturo varnosti hrane.
Določbe od vas zahtevajo, da dopolnite svoj sistem HACCP z novostmi in opredelite nove postopke ter delovne procese – to bod sčasoma začeli preverjati tudi nadzorni organi na področju varnosti živil.
Da boste prepričani, da je vaš sistem HACCP aktualen in usklajen z vso veljavno zakonodajo, se udeležite praktične delavnice, kjer boste na konkretnem primeru obstoječega primera sistema HACCP v živo z izkušeno strokovnjakinjo na področju higiene živil in sistema HACCP dr. Mojco Jevšnik pregledali svojo dokumentacijo in jo ustrezno dopolnili ter uskladili z novo EU uredbo.
Praktično delavnico spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma – potrebujete samo dokumentacijo svojega prehranskega obrata. S postavljanjem konkretnih vprašanj boste razjasnili tudi najbolj težke dileme iz prakse.
Vprašanja nam lahko pošljete tudi vnaprej – na naslov: [email protected]
Program delavnice
- Predstavitev Uredbe Komisije (EU) 2021/382 z dne 3. marca 2021 o spremembi prilog k Uredbi Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil v zvezi z upravljanjem na področju živilskih alergenov, prerazporejanjem hrane in kulturo varnosti hrane
- Kaj novega prinaša ponudnikom javne prehrane?
- Kako v praksi izvajati določbo o primerni uporabi opreme, prevoznih sredstev/posod, kadar se ta uporablja za pobiranje, prevoz ali skladiščenje živil, ki vsebujejo alergene?
- Kdaj in pod katerimi pogoji lahko nosilci živilske dejavnosti nudijo hrano za namen donacije za prehrano ljudi?
- Kaj pomeni ustrezna kultura varnosti hrane po tej Uredbi?
- Kakšne obveznosti prinaša vzpostavitev in vzdrževanje ustrezne kulture varnosti hrane nosilcem živilske dejavnosti in kakšne zahteve morajo izpolnjevati?
- Kako »ustrezno kulturo varnosti hrane« integrirati v obstoječi sistem HACCP in dobre higienske prakse prehranskega obrata?
- DELAVNICA – Praktični prikaz konkretnih dopolnitev sistema HACCP – na podlagi dopolnitev omenjene Uredbe, kar vam bo omogočilo olajšano dopolnitev in uskladitev vaše dokumentacije sistema HACCP.