Tretji protikorona zakon: davčne in obračunske posebnosti

Online seminar v živo

148,00  DDV ni vštet v ceno

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Tretji korona paket prinaša določene spremembe za delodajalce. V povezavi z interventnimi ukrepi se pojavljajo vprašanja, do kdaj je mogoče uveljaviti ukrepe na podlagi že sprejetih »Korona« zakonov ter od kdaj bodo na voljo ukrepi, predvideni v tretjem Korona paketu.

Z udeležbo na online seminarju boste dobili konkretne odgovore na vprašanja glede posebnosti, ki jih boste upoštevali pri obračunih plač ali nadomestil.


Online izobraževanje spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma. Vprašanja postavljajte sproti, predavateljica bo nanje odgovarjala sproti ali na koncu.

Vprašanja nam lahko že danes pošljete na naslov [email protected]

1. Razmerje ZIUPPP, ZIUPEOP in novi ZIUOOPE:

  • prenehanje določbe ZIUPPP
  • ukrepi po ZIUZEOP – do kdaj
  • ukrepi po novem ZIUOOPE

2. Novi ZIUOOPE:

  • skrajšani delovni čas in subvencija države
  • ukrepi za turizem in gostinstvo
  • nadomestilo plače za čas čakanja na delo doma
  • boni za turizem

Avtorji

Irena Kamenščak

Gospa Kamenščak je od leta 2007 dalje v družbi BDO Svetovanje d. o. o. zaposlena na davčno-pravnem oddelku, kjer nudi svetovalne storitve predvsem na področju dohodnine v povezavi z davčnim postopkom, delovnega prava, prava socialne varnosti, gospodarskega in obligacijskega prava. Ima svetovalne izkušnje s področja davčnega svetovanja (specializirana sem za dohodnino), delovnega prava, prava socialne varnosti, gospodarskega in obligacijskega prava. Svetovalne storitve opravlja tako za stranke v Sloveniji, kot tudi za stranke iz tujine. Prav tako ima veliko izkušenj pri opravljanju preventivnih in skrbnih davčnih pregledov pri družbah iz različnih dejavnostih. Objavlja strokovne članke z davčnega področja in izvaja predavanja na temo dohodnine, delovnega prava in prava socialne varnosti.

Splošni pogoji

SEMINARJI

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje.