Varstvo osebnih podatkov – praktična vprašanja zagotavljanja VOP in zasebnosti na delovnem mestu

Seminar
Avtorji:Miha Šercer

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Vodenje evidenc in zagotavljanje varstva osebnih podatkov v kadrovskih službah, v skladu z GDPR

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Zagotavljanje skladnosti na področju varstva osebnih podatkov na delovnem mestu je v prvi vrsti usmerjeno v to, kateri podatki se sploh smejo zbirati in nadalje, kako urediti (kadrovske) evidence, da bo nadaljnja obdelava zakonita in učinkovita.

Varstvo osebnih podatkov

V podjetjih/organizacijah se v okviru kadrovske službe obdeluje ogromna količina osebnih podatkov zaposlenih, študentov, dijakov in drugih pogodbenikov. Ostale enote pa morajo v svojih procesih zagotoviti zakonito obdelavo podatkov o kupcih, odjemalcih oz. vseh uporabnikih storitev.

Pri tem je izjemno pomemben sprejem ustreznih internih pravil, komunikacija, informiranje ter predvsem nenehno usposabljanje vseh zaposlenih.

Vsebina:

 • Kaj je osebni podatek in kaj ni – zbirka osebnih podatkov?
 • Obdelava osebnih podatkov in kdo so lahko upravljalci in osebnih podatkov
 • Posebne vrste osebnih podatkov in ravnanje z njimi
 • Načela varovanja osebnih podatkov
 • Informiranje posameznikov (zaposlenih) o upravljanju OP
 • Kakšne so priporočljive rešitve na področju varstva osebnih podatkov?
 • Katere so dopustne podlage za obdelavo osebnih podatkov?
 • Kako pravilno oblikovati privolitev?
 • Kako se presoja zakoniti interes?
 • Kakšne so zahteve glede postavitve pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov (DPO)?
 • Pravna sredstva, odgovornost in kazni
 • Različne oblike nadzora na delovnem mestu (videonadzor, testi, internet, službena vozila …

Odgovore na ta in še mnoga druga vprašanja vam bo strokovno in praktično predstavil odvetnik Miha Šercer, predavatelj z bogato prakso v odvetništvu in s predhodnimi večletnimi izkušnjami iz različnih pravnih in vodstvenih funkcij v gospodarstvu, na praktičnem seminarju.

Varstvo osebnih podatkov

Koristi praktičnega seminarja:

 • poznali boste dopustne podlage za obdelavo osebnih podatkov,
 • poznali priporočljive rešitve v zvezi z GDPR in ZVOP-2 (npr: kako pravilno oblikovati privolitev, kako se presoja zakoniti interes),
 • poznali pravice in obveznosti delavcev in delodajalcev (pravica delavca do zasebnosti na delovnem mestu, nadzor nad uporabo službenih sredstev in ravnanjem zaposlenih)
 • v skladu z zakonodajo in potrebami poslovanja boste učinkovito upravljali z občutljivimi podatki in dokumentacijo.

Komu je seminar namenjen?

Vodjem kadrovskih služb, kadrovskim strokovnjakom, pravnikom in vodjem oddelkov, predvsem pa vsem, ki se pri delu srečujete z izzivi predlagane vsebine.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

Miha Šercer

Miha Šercer Miha Šercer, odvetnik partner v Odvetniška pisarna Šercer-Šisenik, predavatelj z bogato prakso v odvetništvu in s predhodnimi večletnimi izkušnjami iz različnih pravnih in vodstvenih funkcij v gospodarstvu. Že vrsto let redno predava na seminarjih in konferencah ter je avtor številnih strokovnih člankov in priročnikov, predvsem s področja delovnih razmerij in odškodninskega prava. Je soavtor knjige Odpoved pogodbe o zaposlitvi ter e-Komentarja ZDR-1.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. V primeru predvidenega seminarja na lokaciji si pridržujemo pravico do izvedbe v online obliki. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.