Vse, kar morate poznati v zvezi z dokazilom o zanesljivosti objekta

Online seminar v živo

163,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobijo 1 kreditno točko iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Seminar, namenjen vsem udeležencem pri gradnji – izvajalcem, investitorjem, projektantom, nadzornikom z namenom pojasnitve, kdo je odgovoren in kdaj za izdelavo DZO.


Dokazilo o zanesljivosti (DZO) je ključni dokument,  s katerim izvajalec ob končanju gradnje dokazuje, da so v objektu izpolnjene bistvene in druge zahteve ter da je objekt skladen z izdanim gradbenim dovoljenjem. V primeru gradnje v lastni režiji vlogo izvajalca prevzame investitor.

Je eden številnih dokumentov, brez katerih investitor ne pridobi uporabnega dovoljenja.

Čeprav predlog gradbenega zakona predvideva ukinitev dokazila za enostanovanjske stavbe (nadomešča ga izjava nadzornika), ga bodo bodoči lastniki še vedno lahko zahtevali od izvajalca s sklenitvijo gradbene pogodbe.


“Na Vašem seminarju sem pridobil vse tiste prave informacije, katere kot gradbinec potrebujem, kar običajno pogrešam.”

(Marko Veršić, CGP d.d.)

“Zelo zanimivo in predvsem koristno predavanje, dobiš informacije iz prve roke.”

(Stojan Matko, udeleženec)

“Pri seminarjih in izobraževanjih, ki jih organizira Forum Akademija, mi je všeč, da lahko kadarkoli naslovimo vprašanje po e-pošti in dobimo hitro strokovni odgovor.”

(Mojca Selan, Siliko d.o.o.)


Vsebina

  • Pomen in odgovornosti glede DZO
  • Izdelava DZO
  • Primer DZO za GOI dela (gradbena, obrtna in inštalacijska dela)

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

Aleksandra Velkovrh, dipl. gr. ing. spec. javn. uprav.

Aleksandra Velkovrh, dipl. gr. ing. spec. javn. uprav., je predavateljica z bogatimi praktičnimi izkušnjami in ogromnim strokovnim znanjem. Kot gradbena inženirka je vodila gradbišča, delala na občini kot svetovalka župana za okolje in prostor, bila gradbena inšpektorica, medobčinska inšpektorica, vodila je kabinet na Generalnem sekretariatu Vlade RS, izvajala investicije na Ministrstvu za pravosodje in zaporih, gradbena inšpektorica, vodila Inšpektorat RS za okolje in prostor ter Inšpektorat RS za promet, energetiko in prostor, predavateljica, avtorica številnih prispevkov in v zadnjih letih tudi so/avtorica petih knjig in priročnikov s področja nove gradbene zakonodaje.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.