fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Kaj novega, s poudarkom na odpadkih, prinaša novi ZVO-2

Seminar
Ura: –
Seminar prinaša razlago nove zakonodaje; pojasnila in navodila, kakšne so vaše obveznosti po novem; odgovore na vprašanja na seminarju.

198,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Od 13. 4. 2022 velja novi Zakon o varstvu okolja (ZVO-2), obvezen za vse gospodarske subjekte

 

Ker gre za spremembo krovnega zakona na področju ravnanja z odpadki, vam predlagamo, da se z novostmi na razumljiv način seznanite.

Za povzročitelje, predelovalce in zbiralce odpadkov ter družbe za ravnanje z odpadno embalažo prinaša kar nekaj novosti, med drugim:

  • namesto do sedaj šestih družb za ravnanje z odpadno embalažo DROE bo za odpadno embalažo skrbela le ena organizacija za istovrstne proizvode;
  • uveden bo kavcijski sistem za pločevinke in plastenke;
  • spremembe na področju razširjene proizvajalčeve odgovornosti.

Program:

 

Glavne spremembe Zakona o varstvu okolja (ZVO-2) na področju odpadkov

Za koga bodo odslej spremembe in kaj bodo zavezanci morali po novem delati drugače

Odgovori na vprašanja

 

Zagotavljamo vam:

  • razlago nove zakonodaje;
  • pojasnila in navodila, kakšne so vaše obveznosti po novem;
  • odgovore na vprašanja na seminarju in tudi po njem. Za vas smo dosegljivi na: [email protected];
  • kot udeleženec seminarja boste prejeli POTRDILO O UDELEŽBI, ki ga lahko uporabite v svojem življenjepisu v poglavju o dodatnem poklicnem usposabljanju.

Komu je seminar namenjen?

Odgovornim osebam za ravnanje z odpadki, pooblaščencem za varstvo okolja, in vsem, ki ste v vašem podjetju oz. organizaciji odgovorni za ravnanje z odpadki.

 

Reference predavatelja:

Polonca Poljanec Perič je ustanoviteljica in vodja podjetja Environ, ki opravlja  svetovanje s področja varstva okolja. Je diplomirana inženirka kemije in je 17 let kot inšpektorica za okolje na Inšpektoratu RS za okolje in prostor opravljala inšpekcijski nadzor nad izvajanjem oziroma spoštovanjem zakonov ter drugih okoljevarstvenih, naravovarstvenih in vodovarstvenih predpisov. Strankam nudi pomoč pri pridobivanju okoljevarstvenih dovoljenj in soglasij, opravlja ocene stanja v podjetjih, ugotavlja skladnost z zakonodajo s področja varstva okolja in predlaga rešitve, jih pripravlja na pregled inšpektorja za okolje in izdeluje ter pridobiva zahtevano dokumentacijo. Njeno vodilo je, da lahko skupaj spreminjamo okolje na bolje. Poleg kvalitetne in strokovne podpore pa svoje znanje predaja tudi na različnih izobraževanjih in delavnicah z različnih področij varstva okolja.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

Polonca Poljanec Perič

Je ustanoviteljica in vodja podjetja Environ, ki opravlja  svetovanje s področja varstva okolja. Je diplomirana inženirka kemije in je 17 let kot inšpektorica za okolje na Inšpektoratu RS za okolje in prostor opravljala inšpekcijski nadzor nad izvajanjem oziroma spoštovanjem zakonov ter drugih okoljevarstvenih, naravovarstvenih in vodovarstvenih predpisov. Strankam nudi pomoč pri pridobivanju okoljevarstvenih dovoljenj in soglasij, opravlja ocene stanja v podjetjih, ugotavlja skladnost z zakonodajo s področja varstva okolja in predlaga rešitve, jih pripravlja na pregled inšpektorja za okolje in izdeluje ter pridobiva zahtevano dokumentacijo. Njeno vodilo je, da lahko skupaj spreminjamo okolje na bolje. Poleg kvalitetne in strokovne podpore pa svoje znanje predaja tudi na različnih izobraževanjih in delavnicah z različnih področij varstva okolja.

Splošni pogoji

Dostopne podatke za e-izobraževanje boste prejeli na vaš elektronski poštni naslov. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.