Kaj novega, s poudarkom na odpadkih, prinaša novi ZVO-2

Seminar

198,00  DDV ni vštet v ceno

Seminar prinaša razlago nove zakonodaje; pojasnila in navodila, kakšne so vaše obveznosti po novem; odgovore na vprašanja na seminarju.

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Od 13. 4. 2022 velja novi Zakon o varstvu okolja (ZVO-2), obvezen za vse gospodarske subjekte

 

Ker gre za spremembo krovnega zakona na področju ravnanja z odpadki, vam predlagamo, da se z novostmi na razumljiv način seznanite.

Za povzročitelje, predelovalce in zbiralce odpadkov ter družbe za ravnanje z odpadno embalažo prinaša kar nekaj novosti, med drugim:

  • namesto do sedaj šestih družb za ravnanje z odpadno embalažo DROE bo za odpadno embalažo skrbela le ena organizacija za istovrstne proizvode;
  • uveden bo kavcijski sistem za pločevinke in plastenke;
  • spremembe na področju razširjene proizvajalčeve odgovornosti.

Program:

 

Glavne spremembe Zakona o varstvu okolja (ZVO-2) na področju odpadkov

Za koga bodo odslej spremembe in kaj bodo zavezanci morali po novem delati drugače

Odgovori na vprašanja

 

Zagotavljamo vam:

  • razlago nove zakonodaje;
  • pojasnila in navodila, kakšne so vaše obveznosti po novem;
  • odgovore na vprašanja na seminarju in tudi po njem. Za vas smo dosegljivi na: [email protected];
  • kot udeleženec seminarja boste prejeli POTRDILO O UDELEŽBI, ki ga lahko uporabite v svojem življenjepisu v poglavju o dodatnem poklicnem usposabljanju.

Komu je seminar namenjen?

Odgovornim osebam za ravnanje z odpadki, pooblaščencem za varstvo okolja, in vsem, ki ste v vašem podjetju oz. organizaciji odgovorni za ravnanje z odpadki.

 

Reference predavatelja:

Polonca Poljanec Perič je ustanoviteljica in vodja podjetja Environ, ki opravlja  svetovanje s področja varstva okolja. Je diplomirana inženirka kemije in je 17 let kot inšpektorica za okolje na Inšpektoratu RS za okolje in prostor opravljala inšpekcijski nadzor nad izvajanjem oziroma spoštovanjem zakonov ter drugih okoljevarstvenih, naravovarstvenih in vodovarstvenih predpisov. Strankam nudi pomoč pri pridobivanju okoljevarstvenih dovoljenj in soglasij, opravlja ocene stanja v podjetjih, ugotavlja skladnost z zakonodajo s področja varstva okolja in predlaga rešitve, jih pripravlja na pregled inšpektorja za okolje in izdeluje ter pridobiva zahtevano dokumentacijo. Njeno vodilo je, da lahko skupaj spreminjamo okolje na bolje. Poleg kvalitetne in strokovne podpore pa svoje znanje predaja tudi na različnih izobraževanjih in delavnicah z različnih področij varstva okolja.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

Polonca Poljanec Perič

Je ustanoviteljica in vodja podjetja Environ, ki opravlja  svetovanje s področja varstva okolja. Je diplomirana inženirka kemije in je 17 let kot inšpektorica za okolje na Inšpektoratu RS za okolje in prostor opravljala inšpekcijski nadzor nad izvajanjem oziroma spoštovanjem zakonov ter drugih okoljevarstvenih, naravovarstvenih in vodovarstvenih predpisov. Strankam nudi pomoč pri pridobivanju okoljevarstvenih dovoljenj in soglasij, opravlja ocene stanja v podjetjih, ugotavlja skladnost z zakonodajo s področja varstva okolja in predlaga rešitve, jih pripravlja na pregled inšpektorja za okolje in izdeluje ter pridobiva zahtevano dokumentacijo. Njeno vodilo je, da lahko skupaj spreminjamo okolje na bolje. Poleg kvalitetne in strokovne podpore pa svoje znanje predaja tudi na različnih izobraževanjih in delavnicah z različnih področij varstva okolja.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.