Zaposlovanje tujcev: včeraj, danes, jutri

Seminar
Predavatelji:Janez Horvat

288,00  DDV ni vštet v ceno

 

Obrazložitve in odgovore na vprašanja bo predstavil: Janez Horvat – predstavnik Zavoda RS za zaposlovanje, ki se dnevno srečuje z vprašanji in problematiko podjetij, ki zaposlujejo tujce in sodeluje pri oblikovanju pravil in zakonodaje. Novosti in pojasnjene dileme boste tako pravočasno in pravilno vnesli v svoje poslovanje.

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Aktualnih pravnih podlag na področju urejanja zaposlovanja tujcev je veliko. Vsi, ki zaposlujete tujce, morate poznati vsaj sedem različnih zakonov, ki tako ali drugače urejajo zaposlovanje tujcev, poleg tega morate poznati vse sporazume med državami izven EU in Republiko Slovenijo, ki pa se zelo pogosto spreminjajo.

Za delo, zaposlitev in usposabljanje tujcev ali storitve z napotenimi delavci potrebujete različna dovoljenja. Če želite zaposliti tujce iz tretjih držav (niso članice EU, Evropskega gospodarskega prostora ali Švice), morate pred oddajo vloge za dovoljenje opraviti še kontrolo trga dela.

 • Kakšne pa so možnosti za zaposlitev državljanov iz Ukrajine?
 • Katero vrsto dovoljenja izbrati?
 • Kako pridobiti soglasje za enotno dovoljenje?
 • Kateri zakonski pogoji morajo biti izpolnjeni za posamezno vrsto soglasja k enotnemu dovoljenju?

Na ta in številna druga vprašanja boste prejeli odgovore na praktičnem seminarju Zaposlovanje tujcev: včeraj, danes, jutri.


Koristi

 • Praktični in uporabni odgovori na vsa odprta vprašanja glede predpisanih postopkov zaposlovanja tujcev. (še posebej trenutno aktualno zaposlovanje državljanov Ukrajine).
 • Opozorili vas bomo na sprejete zakonodajne novosti ter na najpogostejše napake in podali priporočila, kako jih odpraviti.
 • Prejeli boste pojasnila na vaša konkretna vprašanja na seminarju in tudi po njem. Vprašanja že sedaj pričakujemo na kadri@zfm.si, saj bomo le tako lahko seminar prilagodili natanko vašim potrebam.

Vsebina

 • Možnosti zaposlovanja državljanov Ukrajine
 • Tujci iz bivše skupne države – podobnosti in razlike
 • Izvajanje sporazuma med slovensko in srbsko vlado o zaposlovanju državljanov Srbije v Sloveniji
 • Zaposlovanje državljanov BiH in Srbije
 • Zaposlovanje ostalih tujcev iz bivše skupne države in iz ostalih tretjih držav
 • Pregled najpomembnejših sprememb Zakona o tujcih in Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Predavatelji

Janez Horvat

Je predstavnik ZRSZ Slovenije. Dnevno se srečuje z izzivi podjetij, ki zaposlujejo tujce iz različnih držav. Pozna težave podjetij pri izpolnjevanju obrazcev in zahteve za zaposlitev tujcev. Na seminarju vam bo predstavil primere iz prakse in podal veliko koristnih informacij.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.