zaposlovanje-tujcev
Zaposlovanje tujcev: včeraj, danes, jutri
Izkoristite hitri popust!

Zaposlovanje tujcev: včeraj, danes, jutri

Seminar
Predavatelji:Janez Horvat

-10%
Datum izvedbe: 18. 4. ali 13. 6. ali 5. 9. 2023
Kraj izvedbe:Ljubljana, Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič

 

Praktičen seminar in strokovni odgovori vam tudi po seminarju zagotavljajo pravilno obravnavo postopkov vezanih na zaposlitve tujcev.

Število udeležencev:
Posebne ugodnosti:
 • drugi udeleženec 10 % popusta,
 • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
 • 10 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20

Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.


Zaposlovanje tujcev: včeraj, danes, jutri


Aktualnih pravnih podlag na področju urejanja zaposlovanja tujcev je veliko. Vsi, ki zaposlujete tujce, morate poznati vsaj sedem različnih zakonov, ki tako ali drugače urejajo zaposlovanje tujcev, poleg tega morate poznati vse sporazume med državami izven EU in Republiko Slovenijo, ki pa se poleg tega zelo pogosto spreminjajo.

Za delo, zaposlitev in usposabljanje tujcev ali storitve z napotenimi delavci potrebujete različna dovoljenja in pogosto se zaradi birokratskih ovir postopki zelo zavlečejo. Če želite zaposliti tujce iz tretjih držav (niso članice EU, Evropskega gospodarskega prostora ali Švice) morate pred oddajo vloge za dovoljenje opraviti še kontrolo trga dela.

Zaradi kroničnega pomanjkanja delovne sile, pa je zaposlovanje tujcev pogosta rešitev.

Koristi, ki jih pridobite z udeležbo na seminarju:

 • Praktični in uporabni odgovori na vsa odprta vprašanja glede predpisanih postopkov zaposlovanja tujcev (še posebej predvidene novosti v letu 2023).
 • Opozorili vas bomo na sprejete zakonodajne novosti ter na najpogostejše napake in podali priporočila, kako jih odpraviti.
 • Prejeli boste pojasnila na vaša konkretna vprašanja na seminarju in tudi po njem. Vprašanja že sedaj pričakujemo na [email protected], saj bomo le tako lahko seminar prilagodili natanko vašim potrebam.

Vsebina seminarja Zaposlovanje tujcev: 

zaposlovanje-tujcev

 • Tujci iz bivše skupne države – podobnosti in razlike
 • Izvajanje sporazuma med slovensko in srbsko vlado o zaposlovanju državljanov Srbije v Sloveniji
 • Zaposlovanje državljanov BiH in Srbije
 • Zaposlovanje ostalih tujcev iz bivše skupne države in iz ostalih tretjih držav
 • Možnosti zaposlovanja državljanov Ukrajine
 • Pregled najpomembnejših sprememb Zakona o tujcih in Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev

 

 


Predavatelj:

Janez Horvat

Je predstavnik ZRSZ Slovenije. Dnevno se srečuje z izzivi podjetij, ki zaposlujejo tujce iz različnih držav. Pozna težave podjetij pri izpolnjevanju obrazcev in zahteve za zaposlitev tujcev. Na seminarju vam bo predstavil primere iz prakse in podal veliko koristnih informacij.


Komu je seminar namenjen:

Seminar je namenjen kadrovskim strokovnjakom, vodjem, računovodjem in vsem, ki zaposlujete tujce ter morate vse postopke izpeljati v skladu z zakonodajo, hkrati pa skrbeti za pravočasno izvedbo del in stroške poslovanja.

  Preverite še ostala izobraževanja iz – HRM. Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

  Želite izvedeti še več? Preberite aktualni prispevekZaposlovanje tujcev.

  IN-HOUSE izobraževanje

  Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
  >> Pošljite povpraševanje

  Predavatelji

  Janez Horvat

  Je predstavnik ZRSZ Slovenije. Dnevno se srečuje z izzivi podjetij, ki zaposlujejo tujce iz različnih držav. Pozna težave podjetij pri izpolnjevanju obrazcev in zahteve za zaposlitev tujcev. Na seminarju vam bo predstavil primere iz prakse in podal veliko koristnih informacij.

  Splošni pogoji

  Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.