fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Zaposlovanje tujcev in napotitev delavcev v tujino – novosti v 2024

Seminar
Ura: –
Lokacija: OOZ Domžale
Po koncu izobraževanja prejmete potrdilo Forum Akademije o opravljenem izobraževanju.

Top 3 prednosti seminarja:

1) Praktični primeri za posamezne države
2) Odgovori na vaša vprašanja
3) Vsebina, skladna z aktualno zakonodajo

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Koristi, ki jih pridobite z udeležbo na seminarju

 • Praktični in uporabni odgovori na vsa odprta vprašanja glede predpisanih postopkov zaposlovanja tujcev in napotitev v tujino (še posebej predvidene novosti v letu 2024 in zaposlovanje tujcev iz tretjih držav).
 • Opozorili vas bomo na sprejete zakonodajne novosti ter na najpogostejše napake in podali priporočila, kako jih odpraviti (kdaj pridobiti A1 po 12. oz. 13. členu Uredbe, kaj pomeni prenos direktive 2020/1057 v zvezi s posebnimi pravili za napotitev voznikov, regulacija sočasnega opravljanja storitev …).
 • Prejeli boste pojasnila na vaša konkretna vprašanja na seminarju in tudi po njem. Vprašanja že sedaj pričakujemo na [email protected], saj bomo le tako lahko seminar prilagodili natanko vašim potrebam. Strokovni odgovori vam zagotavljajo pravilno obravnavo postopkov vezanih na zaposlitve tujcev in napotitve v tujino.

Vsebina seminarja Zaposlovanje tujcev

S praktičnimi primeri, za posamezne države!

1. del: Zaposlovanje tujcev:

 • Zaposlovanje državljanov BiH in Srbije
 • Zaposlovanje ostalih tujcev iz bivše skupne države in iz ostalih tretjih držav (poudarek Indija, Bangladeš, Nepal, Filipini…)
 • Pregled ključnih sprememb Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev (ZZSDT-D, Ur. l. RS, št.: 42/2023) in sprememb Zakona o tujcih (ZTuj-2G, Ur. L. RS, št.: 48/23)
 • Začasni ukrepi na področju zaposlovanja tujih delavcev na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 (Ur. l. RS, št.: 95/2023)
 • Možnost zaposlovanja državljanov Ukrajine

2. del: Novi ZČmIS-1 z uporabo od 1.1.2024 dalje:

 • Pravni vidik napotenih delavcev na delo v tujino (spremembe ZDR-1)
 • Uredbi (ES) 883/2004 in 987/2009 (kdaj pridobiti A1 po 12. oziroma kdaj po 13. členu Uredbe (ES) 883/2004), socialna varnost napotenih v tretje države.
 • Novi Zakon o čezmejnem izvajanju storitev – ZČmIS-1 (prenos direktive 2020/1057 v zvezi s posebnimi pravili za napotitev voznikov v sektorju cestnega prometa, regulacija sočasnega opravljanja storitev več državah članicah EU (napotitev v skladu s 13. členom Uredbe (ES) 883/04), pogoji čezmejnega izvajanja storitev, pogoji in postopek za izdajo potrdila A1 po 12. in 13. členu Uredbe (ES) 883/2004, dvom o opravljanju dejavnosti po izdaji potrdila A1, osnova za prispevke za socialno varnost od 1 .1 .2024 dalje, pogoji čezmejnega izvajanja storitev tujih delodajalcev  v Sloveniji).
 • Odgovori na vprašanja in izmenjava mnenj.

Kaj o izobraževanju menijo udeleženci prejšnjih izvedb?


Komu je seminar namenjen?

Seminar je namenjen kadrovskim strokovnjakom, vodjem, računovodjem in vsem, ki zaposlujete tujce ter morate vse postopke izpeljati v skladu z zakonodajo, hkrati pa skrbeti za pravočasno izvedbo del in stroške poslovanja.


Predavatelja

Obrazložitve in odgovore na vaša vprašanja bosta predstavila: Janez Horvat – predstavnik Zavoda RS za zaposlovanje, ki se dnevno srečuje z vprašanji in problematiko podjetij, ki zaposlujejo tujce in sodeluje pri oblikovanju pravil in zakonodaje in mag. Brigita Osojnik – davčna svetovalka, strokovnjakinja za področje čezmejnega izvajanja storitev in napotitve delavcev v tujino.


Aktualnih pravnih podlag na področju urejanja zaposlovanja tujcev in za čezmejno izvajanje storitev je veliko. Vsi, ki zaposlujete tujce ter napotujete svoje delavce na delo v tujino, morate poznati vsaj sedem različnih zakonov, ki tako ali drugače urejajo zaposlovanje tujcev ter čezmejno izvajanje storitev. Poleg tega morate poznati vse sporazume med državami izven EU in Republiko Slovenijo, ki pa se poleg tega zelo pogosto spreminjajo.

Upoštevati morate torej številne predpise evropske unije, predvsem pa tudi nacionalne predpise posamezne države s katero poslujete, v zadnjem času pa še postopke iz tretjih držav. Zaradi kroničnega pomanjkanja delovne sile je namreč zaposlovanje tujcev pogosta rešitev.


Preverite še ostala izobraževanja s področja HRM. Pomagala vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

Janez Horvat

Je predstavnik ZRSZ Slovenije. Dnevno se srečuje z izzivi podjetij, ki zaposlujejo tujce iz različnih držav. Pozna težave podjetij pri izpolnjevanju obrazcev in zahteve za zaposlitev tujcev. Na seminarju vam bo predstavil primere iz prakse in podal veliko koristnih informacij.

mag. Brigita Osojnik

Brigita OsojnikMag. Brigita Osojnik je direktorica družbe Pabide d.o.o., davčna svetovalka z licenco Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije, s praktičnimi izkušnjami na področju davka na dodano vrednost, davka od dohodkov pravnih oseb, dohodnine, mednarodnih davkov, premoženjskih davkov, prispevkov za socialno varnost, sodelovanja v davčnih inšpekcijskih postopkih, pridobljenimi s 25-letnim delom na davčnem področju in predavateljica ter avtorica številnih strokovnih prispevkov za publikacije in portale na davčnem področju.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. V primeru predvidenega seminarja na lokaciji si pridržujemo pravico do izvedbe v online obliki. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.

Posebne ugodnosti

Posebne ugodnosti

 • drugi udeleženec 10 % popusta,
 • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
 • 10 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

 

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20

Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.