fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Odvetnik odgovarja: Kako ravnati glede ukrepov iz Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (ZPGOPEK)

Online seminar v živo
Ura: 9.00 – 10.30
Zakon o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (Uradni list RS, št. 163/22, v nadaljevanju: ZPGOPEK). Zakon ureja pomoč gospodarstvu

198,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Online seminar v živo

Odvetnik odgovarja: Kako ravnati glede ukrepov iz Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (ZPGOPEK)


PREDAVATELJICA

Kaja Breznik Ladinik

Odvetnica, Odvetniška pisarna Bohl d.o.o.

Področja dela: civilno pravo, delovno pravo, kazensko pravo, upravno pravo, gospodarsko pravo.

 


VSEBINA

  ZPGOPEK, zakon o pomoči gospodarstvuKot eden izmed ukrepov za pomoč gospodarstvu pri omilitvi posledic energetske krize, je Državni zbor RS sprejel Zakon o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (Uradni list RS, št. 163/22, v nadaljevanju: ZPGOPEK). Zakon ureja pomoč gospodarstvu s subvencioniranjem cen električne energije, zemeljskega plina in tehnološke pare, subvencioniranje ukrepov za ohranjanje delovnih mest in ukrepe za zagotavljanje likvidnosti podjetij. V sklopu online seminarja bodo predstavljeni vsi ukrepi, še najbolj pa se bomo posvetili ukrepoma, ki jih zakon predvideva za ohranitev delovnih mest, in sicer:

  1.  začasen ukrep delnega povračila nadomestila plače zaradi skrajšanja polnega delovnega časa in
  2. začasen ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo.

  Zagotovo imate še številna vprašanja, na katera bomo poskusili poiskati odgovor na online seminarju. Dilem in vprašanj glede koriščenja sredstev je kar nekaj:

  • Do kdaj je možno ukrepe koristiti?
  • Kdo je upravičen do ukrepov?
  • Kakšna je višina namenjenih sredstev?
  • Kako je s koriščenjem ukrepov, če imamo neenakomerno razporejen delovni čas?

  Da vam jih bomo pomagali čim bolje razrešiti nam pošljite vaša vprašanja že pred online seminarjem, na naš naslov: [email protected] do 12. 2. 2023.

  Z online seminarjem vas želimo seznaniti z bistvenim zakonskim okvirjem za pravilno koriščenje vseh ukrepov.


  OBLIKA IN POTEK IZOBRAŽEVANJA


  Online seminar spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta.


  KOMU JE SEMINAR ZPGOPEK NAMENJEN?


  Direktorjem, HR menedžerjem, kadrovskim strokovnjakom, vodjem in vsem, ki se s tematiko srečujete v podjetjih in organizacijah.


  Preverite še ostala izobraževanja iz – HRM. Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

  IN-HOUSE izobraževanje

  Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
  >> Pošljite povpraševanje

  Avtorji

  Kaja Breznik Ladinik

  Kaja Breznik Ladinik, odvetnica, Odvetniška pisarna Bohl d.o.o. Izobrazba Univerza v Ljubljani, Pravna fakulteta, diplomirala leta 2008 Pravniški državni izpit, leta 2011 Znanstveni magisterij s področja civilnega in gospodarskega prava, Pravna fakulteta, 2016 Izkušnje IPMIT, Institut za projektni management in informacijsko tehnologijo, d.o.o., svetovalka 2009/2010 Višje sodišče v Ljubljani, sodniška pripravnica, 2010/2011, Okrožno sodišče v Ljubljani, strokovna sodelavka PDI, 2011/2012 Odvetniška družba Ulčar & partnerji, o.p.-d.0.0., odv. kandidatka, 2012/2013 Odvetniška pisarna Bohl d.o.o., odvetnica, 2013 Področja dela Civilno pravo Delovno pravo Kazensko pravo Upravno pravo Gospodarsko pravo

  Splošni pogoji

  Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.