Košarica

O portalu

S portalom Javna naročila do vedno zanesljivih in aktualnih informacij!

Portal za Javna naročila vsebuje vse potrebne informacije za učinkovito obvladovanje javnih naročil na enem mestu:

Za vsebine skrbi ekipa nauglednejših strokovnjakov s področja javnega naročanja in koncesij, usklajene s slovensko zakonodajo in zakonodajo Evropske unije.

Dostop do vseh informacij  24 ur na dan na vseh napravah.

Izberite naročnino

STANDARD

398,00 € / leto

ali

35,00 € / mesec

Število licenc: 1

Cene so v EUR in ne vključujejo DDV.

12-MESEČNA NAROČNINA VSEBUJE

OPTIMUM

498,00 € / leto

ali

43,00 € / mesec

Število licenc: 1

Cene so v EUR in ne vključujejo DDV.

12-MESEČNA NAROČNINA VSEBUJE

Splošni pogoji

Dostopne podatke za portal boste prejeli na vaš elektronski naslov. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Naročnina na portal se samodejno podaljša ob koncu obračunskega obdobja. Če želite naročnino na portal prekiniti, je o tem treba pisno opozoriti podjetje Forum Media najmanj 30 dni pred pričetkom novega obračunskega obdobja. S pisnim naročilom sprejemate ta določila in splošne pogoje.

Multilicence in dodatne informacije

Vas zanimajo dodatni dostopi za sodelavce (multilicence) ali potrebujete kakršnekoli dodatne informacije o portalu JAVNA NAROČILA? Sporočite nam preko spodnjega obrazca.

Avtorska ekipa

strokovna urednica in avtorica

Je odvetnica, specialistka za področje gospodarskega prava in prava javnih naročil, ter sodno zaprisežena izvedenka za področje pravo – javna naročila in prva predsednica DKOM.

avtorica

Je diplomirana pravnica z opravljenim pravniškim državnim izpitom in dolgoletnimi izkušnjami na področju javnih naročil.​

avtorica

Je diplomirana pravnica in vodja Sektorja za sistem javnega naročanja na Direktoratu za javno naročanje na Ministrstvu za javno upravo.

avtor

Kot pravnik je zaposlen na Državni revizijski komisiji za revizijo postopkov oddaje javnih naročil.​

Kako portal deluje?

Strokovni portal Javna naročila uporabniku omogoča številne funkcije za sodobno uporabniško izkušnjo. Funkcije razvijamo in neprenehoma izboljšujemo ter prilagajamo posebnim potrebam naročnikom ter ponudnikom.  

Strokovne vsebine so na portalu razdeljene v naslednje kategorije: 

 1. Pravna ureditev – pojasnjujemo vse aktualne zakonske določbe ter njihove spremembe in postopke javnega naročanja v praksi naročnikov in ponudnikov, na voljo je zbirka vseh pravnih predpisov Slovenije in Evropske unije 
 2. Vzorci – na voljo so primeri okoljskih zahtev in meril za zeleno javno naročanje, smernice, stališča Ministrstva za javno upravo, vzorčna razpisna dokumentacija, zbirka se redno posodablja in dopolnjuje 
 3. Praksa DKOM – dostopajte do vseh odločitev Državne revizijske komisije, najpomembnejšim so naši avtorji pripravili komentar in poudarili njihovo pomembnost za uporabo v praksi 
 4. Sodna praksa – komentarji in pregled pomembnih odločitev slovenskih sodišč in sodišča EU 
 5. Video vsebine – zbirka video seminarjev z aktualnimi novostmi in prakso javnega naročanja 
 6. Odgovori na vprašanja – na vprašanja naročnikov odgovarjajo najvidnejši slovenski strokovnjaki na področju javnih naročil, vsi odgovori pa so zbrani in objavljeni na portalu 
 7. Naši strokovnjaki – avtorsko ekipo sestavljajo slovenski pravni strokovnjaki s področja javnega naročanja 
 8. Objave javnih naročil – dostopajte do vseh aktualnih objav javnih naročil, po seznamu lahko iščete po datumu objave, predmetu naročila, nazivu naročnika in roka za prijavo

       Iskalnik išče po vseh vsebinah, razen po seznamu objav javnih naročil in odločitvah DKOM. Želeno informacijo najde v strokovnih člankih, pravnih mnenjih, komentarjih sodne prakse in prakse DKOM, med odgovori na vprašanja ter videoseminarji. 

             Na enem mestu zbiramo informacije o javnih naročilih, vključno s seznamom javnih naročil iz slovenskega portala javnih naročil. Seznam se avtomatsko posodablja vsako uro, tako da se dodajajo nove objave in izločijo tiste, ki jim je že potekel rok prijave. Dodana je povezava do določene objave, da lahko hitro dostopate do objave na obeh portalih javnih naročil. Z naprednim iskalnikom lahko najdete objave v določenem časovnem obdobju, po predmetu naročila in imenu naročnika ter roku prijave.  

                   V okviru profila uporabnika imate možnost, da pri vsakem prispevku le-tega označite kot »priljubljenega«. Prispevek se nato prikaže v seznamu v profilu uporabnika pod Moje vsebine.

                         Vsi prispevki (članki, mnenja, odgovori na vprašanja, komentarji pravne prakse) se lahko shranijo v pdf dokument. Le-ta se lahko shrani na računalnik in/ali natisne v obliki dokumenta. 

                               Novo objavljene vsebine in tiste, ki so bile posodobljene, so z oznako AKTUALNO označene naslednje 3 mesece od objave. Vsaka objava, ne glede na obliko, vsebuje datum objave, vse navedbe so relevantne v obdobju objave.  

                                     Aktualne tematike (spremembe predpisov in prakso DKOM ter pravno prakso) obravnavamo tudi na online seminarjih. Za naročnike jih brezplačno izvajamo dvakrat letno. Aktualne dileme in pojasnila na vprašanja naročnikov predavatelji nudijo tudi na online srečanjih, ki potekajo vsake tri mesece. Vsi videoposnetki so na voljo za kasnejši pregled.  

                                           Naročniki imajo možnost pridobiti odgovor na vprašanje iz prakse, vse odgovore pripravljajo naši avtorji – strokovnjaki za javna naročila iz vidika naročnikov in ponudnikov. 

                                                 Vsake tri mesece za naročnike poteka online srečanje s strokovnjakinjo za javna naročila, odvetnico, avtorico ter strokovno urednico mag. Marijo Bukovec Marovt. Srečanje traja okvirno dve šolski uri, priporočamo, da vprašanja pošljete vnaprej.   

                                                       na vrh strani