fbpx
Forum Media, Forum Akademija
O konferenci

14. strokovna konferenca

Okolje in odpadki

Aktualna okoljska zakonodaja in zahteve ESG na okoljskem področju

21. junij 2023, 9.30 - 15.00
JGZ Brdo (Kranj)
konferenca okolje in odpadki

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vrhunski strokovnjaki

Nasveti in dobre prakse

Osebni in strokovni razvoj

Druženje in mreženje

Brezplačno za člane SRIP - krožno gospodarstvo

Zakaj si morate rezervirati termin?

Z udeležbo na konferenci pridobite: 

 • Pojasnila okoljske zakonodaje iz prve roke (zakonodajalca);
 • Razumevanje, kako se trajnost posameznega podjetja odraža v celotni vrednostni verigi in zakaj je pomembno, da se tega lotijo vsa podjetja;
 • Na primeru prikaz priložnosti in tveganj različnih podnebnih scenarijev za podjetja in prikaz, kako minimizirati tveganja in izkoristiti priložnosti;
 • Odgovore na vrsto vprašanj, ki se sedaj porajajo: kako naj podjetja poročajo in na novo zastavijo trajnostni poslovni model,  katera merila naj uporabijo pri izbiri poslovnih partnerjev, da ostanejo konkurenčna itd;  
 • Odlično priložnost za druženje in pridobitev novih poslovnih povezav.

Forumova konferenca Okolje in odpadki se je skozi leta uveljavila kot priložnost za iskanje dragocenih rešitev glede implementacije zakonodajnih zahtev v praksi, za sklepanje novih partnerstev in za še kako koristno izmenjavo izkušenj

S pomočjo strokovnjakov in skupaj z vami na konferenci pridemo do novih rešitev, sklepov in poznanstev. In tako bo tudi letos!

Odštevamo do strokovne konference Okolje in odpadki

dni
ur
minut
sekund

Skrbniki varstva okolja, odgovorni za kakovost in sploh vsi, ki skrbite za ravnanje z odpadki  in emisijami, ste ob spremembah, vezanih na Zakon a varstvu okolja, Uredbo o odpadkih in podzakonske predpise, podvrženi novim dodatnim zahtevam za trajnostno poslovanje, ki je zelo pomemben del t.i. ESG-pristopa. Podjetja so namreč zavezana k razkritju informacij na okoljskem (Environment), družbenem (Social) in upravljavskem (Governance) področju, oziroma, gre za t.i. ESG – pristop.

Glavne spremembe:

 1. od 12. julija 2020 se uporablja t.i. krovna Uredba o taksonomiji oziroma Uredba (EU) 2020/852 o vzpostavitvi okvira za spodbujanje trajnostnih naložb. Ta Uredba za vse članice EU uvaja merila, kdaj je gospodarska dejavnost okoljsko trajnostna ter določa okoljske cilje:
 1. NFRD (Non-financial Reporting Directive) – Direktiva o nefinančnem poročanju, ki velja od leta 2016 in zavezuje podjetja z več kot 500 zaposlenimi, da razkrijejo okoljski, družbeni in upravljavski vidik poslovanja (ESG – vidike);
 2. Od 5. januarja 2023 velja CSRD direktiva o trajnostnem poročanju, po kateri bodo velika podjetja z več kot 500 zaposlenimi že za poslovno leto 2024 zavezana k poročanju o trajnostnosti. Kasneje bodo sledila tudi podjetja z več kot 250 zaposlenimi, določena mala in srednja podjetja ter podjetja v celoti vrednostni verigi.

Te direktive zavezuje kar 75% celotnega evropskega gospodarstva, obenem pa 97 % vodilnih kadrov pravi, da je njihovo podjetje že občutilo negativne posledice podnebnih sprememb, zato si sedaj želijo bolj ukrepati. Vodstva podjetij so prav tako prepričana, da je vključevanje družbenih, okoljskih in ekonomskih učinkov (ESG – vidikov) v poslovne procese nujna zaveza vsakega podjetja, ki bo v prihodnosti želelo ostati ali postati uspešno in konkurenčno.

Prve učinke, na primer, čuti že kar nekaj slovenskih podjetij (v tej začetni fazi bi jih naj bilo okrog 50), ki so dobavitelji blaga in storitev nemških podjetij.  1.1.2023 je namreč v Nemčiji začel veljati Zakon o obveznem skrbnem pregledu v dobavnih verigah večjih gospodarskih družb glede varstva človekovih pravic in okolja. Tako so določena slovenska podjetja, ki delajo za Nemčijo, že zavezana k izpolnitvi vprašalnika o njihovem trajnostnem poslovanju.

Podjetja, ki ne bodo izkazala trajnosti, podnebne nevtralnosti ter odgovornega odnosa do okolja in zaposlenih ali pa enostavno tega ne bodo mogla dokazati, bodo v bistveno slabšem konkurenčnem položaju! Povpraševanje po njihovih izdelkih bo namreč na dolgi rok manjše, izgubili bodo vlogo dobavitelja večjih podjetij, možnosti za najem kredita jim bodo okrnjene. 

ESG okolje in odpadki

Zato na tej konferenci dajemo poudarek, kako se naj podjetja lotijo korakov na poti k trajnosti!

Utrinki s prejšnjih srečanj

Priporočila udeležencev

Kotizacija in prijava

Redna prijava

Kotizacija: 298,00 €

(DDV ni vštet v ceno.)

Posebna ponudba za zveste stranke

Udeleženci lanskoletnega srečanja ter aktivni naročniki portala e-Okolje prejmete pri prijavi dodatnih 10 % popusta.

Kotizacija: 268,20 €

(DDV ni vštet v ceno.)

Brezplačna udeležba za člane SRIP krožno gospodarstvo

Potrebujete naročilnico? 
Prenesete jo lahko tukaj 

  POSEBNE UGODNOSTI:

  • drugi udeleženec 10 % popusta
  • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta
  • 20 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale

  NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite kodo za popust: MICRO20

  Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

  Splošni pogoji

  Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj deset dni pred izvedbo dogodka. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje deset dni pred izvedbo dogodka. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se dogodka ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na dogodek pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi dogodka – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na dogodek sprejemate ta določila in splošne pogoje.

  Obiščite našo spletno stran: www.forum-media.si

  Forum Media, strokovne informacije in izobraževanja d.o.o.
  Prešernova ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
  +386 2 250 18 00
  [email protected]

  Delovni čas
  Ponedeljek–četrtek: 8:00–16:00
  Petek: 8:00–15:00

  © 2024 Forum Media