fbpx

Prijava v portal: 

Obvezna priprava in oddaja poročila o odpadkih

Na zgornjem delu polja imamo pripravljena okna z iskalnimi pogoji, s pomočjo katerih si lahko omejimo nabor iskanja. Če ne vnesete nobenega pogoja, se vam ob kliku na gumb Išči prikaže celoten seznam evidenčnih listov, ki so bili izpolnjeni v vašem imenu. Najnovejši evidenčni listi so prikazani na vrhu seznama.

Evidenčni list lahko iščete po zaporedni številki evidenčnega lista (ID), po partnerju, po časovnem obdobju glede na datum oddaje ali prejema/zavrnitve, …

Slika 9: Iskanje evidenčnih listov

Ko izberete gumb Išči, se vam prikažejo podatki, omejeni z iskalnimi pogoji, ki ste jih določili. Podatke lahko prenesete v Excel in jih tam poljubno urejate.

Slika 10: Prenos podatkov v Excel

Na voljo pa je še ena možnost iskanja podatkov, in sicer Izpisi in Izvozi. Ko izberete ta gumb, se vam odpre nova vnosna maska.

Slika 11: Izpisi in Izvozi

Izpis v Excel 1 omogoča izpis količine in vsote količin odpadkov, sortirane po partnerjih v evidenčnih listih, sledi sortiranje po številkah odpadkov. Podatki so razvrščeni po partnerjih, aktivnostih izvora in ravnanja ter shemi. Vmesni seštevki so seštevki istovrstnih odpadkov po istih partnerjih.

Izpis v Excel 2 omogoča izpis količin in vsote količin odpadkov, sortiranih po klasifikacijskih številkah odpadkov, sledi sortiranje glede na partnerje v evidenčnih listih. Podatki so razvrščeni po partnerjih, aktivnostih izvora in ravnanja ter shemi. Vmesni seštevki so seštevki vseh količin istovrstnih odpadkov (ne glede na druge podatke).

Izpis v Excel 3 omogoča izpis količine in vsote količin odpadkov, sortiranih po klasifikacijskih številkah odpadkov. Podatki so razvrščeni po aktivnostih izvora in ravnanja ter shemi. Vmesni seštevki so seštevki vseh količin istovrstnih odpadkov (ne glede na druge podatke).

Izpis v Excel 4 omogoča izpis podatkov o partnerjih na evidenčnih listih, ID in številki evidenčnih listov, vrsti odpadkov, količinah, datumu oddaje, statusu evidenčnih listov, izvoru odpadkov, predvidenem ravnanju z odpadki in shemah.

Ne glede na to, kateri izpis izberete, se vam podatki prenesejo v Excel. Bodite pozorni, da pred urejanjem podatkov spremenite podatke o količinah odpadkov v številko, saj se vam podatki v osnovi prenesejo v tekstovni obliki.

Pri izpisu v Excel 4 imate največ podatkov, ki jih lahko potem sami preoblikujete in oblikujete v želene izpise. Npr. če ima vaše podjetje več lokacij, si lahko s pomočjo tega izpisa in filtrov v Excelu oblikujete poročilo za posamezne odpadke po lokacijah.

Slika12: Primer poročila Excel 4

Se nadaljuje v priročniku Ravnanje z odpadki po zakonodaji 2015

Dodaj odgovor