fbpx

Prijava v portal: 

Organizacija dogodkov

image_pdfimage_print

 

1. priporočilo: Kakšne so naše omejitve?

Predno se lotite organizacije, si razjasnite, kakšne so vaše omejitve: kakšen proračun imate na voljo, ali dogodek organizirate v delovnem času ali izven delovnega časa, koliko ljudi lahko povabite, kakšna je trenutna politika organizacije do organiziranja dogodkov ipd. Razjasnitev teh ključnih vprašanj vam ne le prihrani marsikatero nevšečnost, ampak vas lahko obvaruje tudi pred tem, da boste morali dogodek odpovedati.

2. priporočilo: Pri organizaciji naj sodelujejo tudi drugi

Naj organizacija in načrtovanje dogodka ne ostane za zaprtimi vrati kadrovske službe ali le v glavi vodje. K sodelovanju povabite tudi svoje sodelavce. Tako boste lažje in bolje ugodili željam in pričakovanjem zaposlenih ter zmanjšali možno negodovanje sodelavcev ter obenem sebi olajšali delo. Pri iskanju idej lahko vključite večje število sodelavcev, na primer tako, da predloge zbirate v za to namenjeni škatli ali e-predalu. Lahko naredite tekmovanje v stilu, kdo bo predlagal najboljšo idejo. V glasovanje za najboljšo idejo pa lahko vključite vse druge sodelavce. Verjetno je smiselno že v sam nabor idej vključiti tudi omejitve (npr. finančne, časovne, prostorske) in v glasovanje vključiti le ideje, ki jih lahko realizirate. 

Tako boste med sodelavci zanetili pričakovanje in želi pozitivne učinke, še predno ste dogodek sploh zastavili.

3. priporočilo: Pojdimo ven!

Če vam proračun omogoča, organizirajte dogodek izven službenih prostorov. Razlogov je več, najpomembnejši pa ta, da se boste obkroženi z goro papirjev in dela, ki še čaka, težko osredotočili na druge zadeve; ne glede na to, ali gre za organiziranje zabave ali izobraževalnega dogodka, potrebujete predah od obilice dela. Že sama menjava prostora vam bo omogočila, da svoje sodelavce spoznate tudi kot osebe, ne le kot sodelavce.

Če so vam hotelski prostori, oguljeni bowlingi ali lokali odveč, razmišljajte širše: dogodek lahko organizirate v muzeju, galeriji, če boste bolj športno razpoloženi v telovadnici, ledni dvorani, dirkališču ali na prostem. Lahko ste tudi mobilni: na ladjici po Ljubljanici ali v avtobusu.

 
 

Sodobna orodja vodenja

 

Več o tej temi preberite v priročniku Sodobna orodja vodenja

 
Dodaj odgovor