fbpx
Košarica

In-house izobraževanje – praktična delavnica pri vas v podjetju
Usposabljanje zaposlenih na delovnem mestu

Določila Uredbe EU o higieni živil v prehranskih objektih morajo upoštevati vsi zaposleni v vašem objektu!

KDAJ? Termin izberete sami.

KJE? V vaši organizaciji

KDO? Vsi zaposleni v kuhinji in postrežbi živil in odgovorni za higieno po sistemu HACCP v prehranskih objektih v okviru javne službe in gospodarske dejavnosti

Informacije in napotke predstavlja: dr. Mojca Jevšnik, strokovnjakinja na področju higiene živil in sistema HACCP

Kaj vsem zaposlenim v prehranskim objektih prinaša Uredba Komisije (EU) 2021/382 z dne 3. marca 2021 o spremembi prilog k Uredbi Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil v zvezi z upravljanjem na področju živilskih alergenov, prerazporejanjem hrane in kulturo varnosti hrane – prilagojeno vašemu prehranskemu objektu!

Delavnico izvedemo pri vas za več vaših sodelavcev!

Izpolnite obrazec in pripravili vam bomo neobvezujočo ponudbo.

3. marca 2021 je Evropska komisija sprejela novo Uredbo Komisije (EU) 2021/382 z dne 3. marca 2021 o spremembi prilog k Uredbi Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil v zvezi z upravljanjem na področju živilskih alergenov, prerazporejanjem hrane in kulturo varnosti hrane.

Ta v vsakodnevno prakso zaposlenih v kuhinji in vseh, ki izvajajo tudi postrežbo obrokov, prinaša bistvene novosti, ki bodo povečale varnost ter higieno živil v vašem obratu in zagotovile, da bodo uživalci živil zaščiteni postreženi z varnimi obroki …

Tako boste po novem vsi zaposleni morali dodatno upoštevati:

 • ustrezno ravnanje z opremo, prevoznimi sredstvi/posodami, kadar pobirate, prevažate ali skladiščite živila, ki vsebujejo alergene ter v katerih prostorih ter delovnih procesih velja določena omejitev;
 • primerno pripravo živil ali pripravljenih obrokov za donacijo hrane za prehrano ljudi;
 • ter kot najbolj ključno določbo, ki od vseh zaposlenih zahteva, da v vašem prehranskem obratu vzpostavite in vzdržujete ustrezno kulturo varnosti hrane.

Čisto vsak zaposleni v kuhinji mora biti seznanjen z novostmi, vse rešitve pa morajo biti prilagojene vašemu prehranskemu obratu – izkoristite priložnost, da vam izkušena strokovnjakinja na področju higiene živil in sistema HACCP dr. Mojca Jevšnik poda napotke, kako novosti hitro in učinkovito vpeljati v dobro prakso vašega prehranskega obrata.

Praktična delavnica – določila Uredbe EU o higieni živil v prehranskih objektih morajo upoštevati vsi zaposleni v vašem objektu

Program delavnice

 • Predstavitev Uredbe Komisije (EU) 2021/382 z dne 3. marca 2021 o spremembi prilog k Uredbi Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil v zvezi z upravljanjem na področju živilskih alergenov, prerazporejanjem hrane in kulturo varnosti hrane
 • Kaj novega prinaša ponudnikom javne prehrane?
 • Kako morajo vsi zaposleni v vašem prehranskem obratu v praksi izvajati določbo o primerni uporabi opreme, prevoznih sredstev/posod, kadar se ta uporablja za pobiranje, prevoz ali skladiščenje živil, ki vsebujejo alergene?
 • V katerih fazah proizvodnje, predelave in distribucije živil se mora izvajati določen proces?
 • Kdaj in pod katerimi pogoji lahko nosilci živilske dejavnosti nudijo hrano za namen donacije za prehrano ljudi?
 • Kaj pomeni ustrezna kultura varnosti hrane po tej Uredbi?
 • Kakšne obveznosti vzpostavitev in vzdrževanje ustrezne kulture varnosti hrane prinaša nosilcem živilske dejavnosti in kakšne zahteve morajo izpolnjevati?
 • Kaj morajo vaši zaposleni v dosedanji praksi prilagoditi, da boste izpolnjevali zahtevo določbe o kulturi varnosti hrane?
 • Kako »ustrezno kulturo varnosti hrane« vkomponirati v obstoječi sistem HACCP in dobre higienske prakse prehranskega obrata?

In-house izobraževanja – usposabljanje zaposlenih na delovnem mestu

Pošljite povpraševanje tukaj.

Vpišite svoje podatke in takoj vam bomo pripravili neobvezujočo ponudbo.