fbpx

Prijava v portal: 

Priprava predstavitev s programom PowerPoint

image_pdfimage_print

Nekaj nasvetov za dobro PowerPoint predstavitev

  • Diapozitivov naj ne bo preveč. Običajno se porabi 3–5 minut časa na diapozitiv. Navedite težavo, rešitev, zavrnjene možnosti, raziskave, ki podpirajo rešitev, stroške (proračun/sredstva) in ukrepe. 
  • Pri seznamih naj elementi ne presegajo vrstice. To bo izboljšalo berljivost, seznami pa bodo lični in preprosti. 
  • Izberite privlačno oblikovno predlogo, ki je videti profesionalno in po prvem diapozitivu ne preveč opazna. Oblikovanje naj ne odvrača pozornosti od vsebine. 
  • Diapozitivi naj delujejo čim bolj prijazno. Za ozadje in besedilo uporabljajte močne kontrastne barve. Vijolično ozadje s sivim ali z belim besedilom deluje nevsiljivo in prijazno, vendar ju raje ne uporabljajte, saj bo občinstvo imelo težave pri branju. 
  • Besedilo naj bo preprosto, saj je iztočnica za vas. Učinkovito besedilo na diapozitivu ljudi ne bega in preusmerja pozornost poslušalcev z diapozitiva na vas, saj ponujate dodatne informacije. Če so ljudje osredotočeni na diapozitive, ste morda ponudili preveč podatkov ali pa so le-ti kako drugače moteči. 
  • Ne pozabite na uro. Če so vam dodelili 10 minut, ne govorite dlje. Če omejitve ni, bodite raje krajši  kakor predolgi, da boste ohranili pozornost poslušalcev

 

 

Priročnik za poslovne asistentke in sekretarke

 

Več o tej temi preberite v priročniku Priročnik za poslovne asistentke in sekretarke

 
Dodaj odgovor