fbpx

Prijava v portal: 

Promocija zdravja na delovnem mestu

Ker se vedno bolj zavedamo, da je dobro počutje in zdravje zaposlenih izredno pomembno, smo se udeležili zanimivega predavanja, ki ga je za nas opravil Vitja Sikovšek, ki se s področjem izboljšanja zdravja in preoblikovanja postave na zdrav način ukvarja že vrsto let.

Kdo je Vitja Sikošek?

Trener PICP stopnje 2, izvajalec BIOSIGNATURE MODULACIJE stopnje 2 in praktikant funkcionalne medicine, ki se s področjem izboljšanja zdravja in preoblikovanja postave na zdrav način ukvarja že vrsto let. Redno se izobražuje, večinoma v ZDA, kjer so na teh področjih vodilni v svetu. S svojim zanjem je pomagal že številnim posameznikom in skupinam, ki so bodisi njegove stranke ali obiskovalci njegovih predavanj. Obenem je tudi lastnik in ustanovitelj spletnega portala VITJA:SI, ki ga mesečno pregleda preko 100.000 obiskovalcev iz celega sveta.

Povedal nam je, kateri so ključni elementi, na katere moramo paziti pri prehrani in telesni aktivnosti, če želimo izboljšati svoje zdravje, počutje in energijo.

Pozitivni vidiki, ki nastanejo s pomočjo uvajanja promocije zdravja:

Gre za skupna prizadevanja delodajalcev, delavcev in družbe za izboljšanje zdravja in dobega počutja ljudi pri delu. To dosežemo s kombinacijo:

  • izboljšanja organizacije dela in delovnega okolja,
  • spodbujanja zaposlenih, da se aktivno udeležujemo aktivnosti za krepitev zdravja,
  • omogočanja izbire zdravega načina življenja in
  • spodbujanja osebnostnega razvoja.

Veselimo se sodelovanja in prvih rezultatov, ki bodo vidni, saj bomo zaposleni seveda pridno upoštevali njegove nasvete.

Se soočate z izzivi:

  • katera so obolenja, ki zahtevajo posebno prehrano v obliki diete;
  • kako upoštevati zdravstvene omejitve otrok, bolnikov in oskrbovalcev, ki morajo uživati dietno prehrano;
  • kako poskrbeti, da bo hrana, ki jo pripravljate, za uporabnike primerna, da jim bo koristila in čim manj škodila;
  • kako ob tem upoštevati tudi možnosti nabave kvalitetne lokalne hrane in priporočila smernic ter stroke;
  • kako načrtovati jedilnike dietne prehrane in pri tem zagotoviti tudi stroškovno učinkovitost;
  • kako in kje iskati informacije o pravilni priprave hrane in katere novosti upoštevati kot sprejemljive in dobre?

Te izzive boste suvereno premagovali s pomočjo strokovnega seminarja z delavnico.

Dietna prehrana in jedilniki

Z udeležbo boste:

  • dobili informacije, kako lahko s pravilno dietno prehrano pomagate pri lajšanju simptomov alergij in drugih obolenj, ki jih boste lahko prenesli v prakso vašega prehrambnega obrata;
  • poznali vse omejitve glede prehrane in seznanjeni s zdravstveno ustreznimi ter stroškovno optimalnimi načini načrtovanja dietnih jedilnikov otrok, mladostnikov, starostnikov ter bolnikov ki potrebujejo dietni režim prehranjevanja, ob tem pa upoštevali, da je prehrana otrok ključnega pomena za nemoteno rast in razvoj otroka, za kar je potrebno trezno načrtovanje jedilnikov tako varovalne kot dietne prehrane v vrtcih in šolah;
  • poznali novosti in strokovne napotke pri organiziranju dietne prehrane;
  • v sodelovanju z vsemi sodelujočimi izmenjali izkušnje iz prakse ter poskušali najti odgovore na najbolj pereča vprašanja, ki se pojavljajo na področju zagotavljanja dietne prehrane – vprašanja nam pošljite že pred seminarjem na naslov: [email protected].
Dodaj odgovor