fbpx
Forum Media, Forum Akademija

Prijava

Strokovno srečanje ravnateljic in ravnateljev

Vodenje vrtca in šole 2023

Aktualni zakonodajni in strokovno-pedagoški trendi

23. maj 2023, 9.00 - 15.30
Kongresni center Brdo

Program

Štefka Korade Purg

Pestro in aktualno na področju zaposlovanja v vzgoji in izobraževanju

Predavateljica: Štefka Korade Purg

Kot še nikoli prej ni področje kadrov in zaposlovanja v vzgoji in izobraževanju bilo tako spreminjajoče. Trenutno je v pripravi kar nekaj sprememb predpisov, kar nekaj jih je bilo sprejetega pred kratkim, napovedane novosti pa so na vidiku tudi zaradi aktualnih pogajanj Vlade Republike Slovenije s sindikati o novem plačnem sistemu. Ob tem se soočate tudi s  pomanjkanjem ustreznega kadra – tako strokovnih delavcev kot tehnično-administrativnega osebja.

Marko Potokar

Kako zagotoviti, da bodo osebe in premoženje v šoli in vrtcu varni?

Predavatelj: pred. mag. Marko Potokar

Vedno znova se sprašujemo, kje je meja med zasebnostjo in pravico ter dolžnostjo šole, da zagotovi varnost vključenih v pedagoški proces in vsakodnevne dejavnosti. Ker v vaše prostore in območja vstopajo ne samo otroci, učenci in dijaki, temveč je šola s svojo okolico skorajda odprt prostor, je ta pravica lahko včasih tudi zlorabljena. Takrat ste ravnatelji v dilemi, kdaj in kako morda urediti tehnično varovanje stavbe in okolice z videonadzorom, alarmnimi sistemi … v povezavi za zahtevami varstva zasebnosti. Tudi pri dostopu do sicer javnih zunanjih površin okoli stavbe je porajajo dileme, kot so, ali je igrišče vrtca ali šole prosto dostopno ali pa lahko šola na kakršen koli način dostop omeji.

Boštjan Trstenjak

Zaščita prijaviteljev – zakaj je to v vrtcu in šoli obvezno in kaj morate narediti?

Predavatelj: Boštjan Trstenjak

Zakon o zaščiti prijaviteljev (žvižgačev), ki namenom zaščite javnega interesa celovito ureja področje varstva prijaviteljev kršitev, med številne obveznosti in dolžnosti ravnatelja in v življenje zavoda prinaša še nov način obravnave kršitev zakonodaje, ki jih zaznajo sodelavci, ti pa se ob tem ne želijo izpostavljati ali celo biti oškodovani. Tako je zavod glede na določbe tega zakona dolžan sprejeti ustrezen interni akt, imenovati zaupnika za zaščito prijaviteljev ter vzpostaviti prijavne poti.

Spremljajte nas – program in sodelujoči se bodo še dopolnjevali!

Obiščite našo spletno stran: www.forum-media.si

Forum Media, strokovne informacije in izobraževanja d.o.o.
Prešernova ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
+386 2 250 18 00
[email protected]

Delovni čas
Ponedeljek–četrtek: 8:00–16:00
Petek: 8:00–15:00

© 2023 Forum Media