Hitro in pregledno o pripravi obveznih poročil o nastalih odpadkih, embalaži in plastičnih izdelkih za enkratno uporabo
298,00  (DDV ni vštet v ceno) Dodaj v košarico

Hitro in pregledno o pripravi obveznih poročil o nastalih odpadkih, embalaži in plastičnih izdelkih za enkratno uporabo

Online seminar

298,00  (DDV ni vštet v ceno)

Datum izvedbe: 7. 3. 2024, od 09.00 do 11.30
Kraj izvedbe:Online (preko spleta)

 

Online seminar, ki prinaša razlago zakonodaje na primerih, pojasnila in navodila (kakšne obveznosti imate pri poročanju o odpadkih glede na vlogo …).

Število udeležencev:
Posebne ugodnosti:
 • drugi udeleženec 10 % popusta,
 • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
 • 10 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20

Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

POMEMBNO ZA VSE GOSPODARSKE SUBJEKTE! 31. 3. 2024: Obvezna oddaja Poročila o nastalih odpadkih in ravnanju z njimi
Obvezno poročanje o količini embalaže, ki je bila dana v promet ali uporabljena v zadnjem tromesečju!


 1. Izvirni povzročitelj, zbiralec in predelovalec odpadkov so dolžni oddati Poročilo o nastalih odpadkih in ravnanju z njimi, zbiranju oz. obdelavi elektronsko preko informacijskega sistema IS-odpadki.  Pravilnost podatkov pri poročanju temelji na pravilno vodeni evidenci in pravilno izpolnjenih evidenčnih listih v aplikaciji IS-Odpadki.
 2. Na podlagi Uredbe o embalaži in odpadni embalaži (Uradni list RS, št. 54/21, 208/21, 44/22 – ZVO-2 in 120/22) mora proizvajalec, embaler in pridobitelj embaliranega blaga izbrani Družbi za ravnanje z embalažo štirikrat letno v elektronski obliki poročati podatke o embalaži, dani na trg v RS, oziroma neposredno ministrstvu, če gre za individualni sistem zbiranja odpadne embalaže.
 3. Na podlagi SUP Uredbe (Uredbe o zmanjšanju vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje; Uradni list RS, št. 132/22 z dne 14.10.2022) mora proizvajalec ali pridobitelj plastičnih izdelkov za enkratno uporabo od 1.1.2023 voditi evidenco in poročati o teh izdelkih, danih na trg v RS.

Zaradi številnih vprašanj in dilem, predvsem vezanih na poročanje o količini embalaže, organiziramo praktično delavnico.


Zagotavljamo vam:

 • razlago zakonodaje na primerih;
 • pojasnila in navodila, kakšne obveznosti imate pri poročanju o odpadkih, če ste izvirni povzročitelj, zbiralec ali obdelovalec odpadkov;
 • na primerih spoznate, kaj pomeni »biti proizvajalec« in kaj pomeni »dati embalažo v promet« ter kako boste o tem poročali;
 • razlago glede obveznega vodenja evidenc in poročanja o SUP uredbi;
 • odgovore na vprašanja na seminarju in tudi po njem. Za vas smo dosegljivi na: [email protected];
 • kot udeleženec seminarja boste prejeli POTRDILO O UDELEŽBI, ki ga lahko uporabite v svojem življenjepisu v poglavju o dodatnem poklicnem usposabljanju.

Predavateljica

Polonca Poljanec Perič (Enivron d. o. o.)

Ustanoviteljica in vodja podjetja Environ, ki opravlja svetovanje s področja varstva okolja. Je diplomirana inženirka kemije in je 17 let kot inšpektorica za okolje na Inšpektoratu RS za okolje in prostor opravljala inšpekcijski nadzor nad izvajanjem oziroma spoštovanjem zakonov ter drugih okoljevarstvenih, naravovarstvenih in vodovarstvenih predpisov. Njeno vodilo je, da lahko skupaj spreminjamo okolje na bolje. Poleg kvalitetne in strokovne podpore pa svoje znanje predaja tudi na različnih izobraževanjih in delavnicah z različnih področij varstva okolja.


Komu je seminar namenjen?

Skrbnikom varstva okolja, odgovornim osebam za ravnanje z odpadki, vodjem in strokovnim sodelavcem v nabavi, logistiki, ekologiji, razvoju in komerciali ter tudi direktorjem v vseh proizvodnih in storitvenih podjetjih, ki ste embalerji, pridobitelji blaga ter proizvajalci in pridobitelji servisne embalaže.


Vsebina seminarja:

1. del: Zakonodaja s področja ravnanja z odpadki in ravnanja z embalažo in odpadno embalažo, skupne točke

2. del:

Poročanje o količini embalaže :

 • Definicija in vrste embalaže
 • Proizvajalec embalaže
 • Dajanje embalaže na trg (evidenca, poročanje)
 • Primeri dajanja embalaže v promet
 • Obveznost poročanja (kdo poroča, kaj poroča, komu ni treba poročati)
 • Komu oddamo ali prepustimo odpadno embalažo

Poročanje o odpadkih:

 • Podelitev klasifikacijskih številk
 • Oddajanje in prepuščanje odpadkov
 • Evidenčni listi
 • Vodenje evidence
 • Vrste poročil
 • Zahteve za poročanje
 • Priprava letnega poročila

3. del: Zahteve iz naslova SUP Uredbe

 • Vpis v evidenco proizvajalcev
 • Vodenje evidence
 • Podpis pogodbe z nosilcem skupnega načrta za izpolnjevanje proizvajalčeve razširjene odgovornosti (PRO)
 • Poročanje o plastičnih proizvodih, danih na trg v RS nosilcu skupnega načrta
 • Plačilo stroškov (stroški ukrepov za ozaveščanje, stroški zbiranja odpadkov iz navedenih proizvodov, stroški čiščenja okolja zaradi odvrženih smeti …)
 • Ozaveščanje

4. del: Odgovori na vprašanja

Poročanje o odpadkih

Priporočila zadovoljnih udeležencev izobraževanja

»Pohvaliti moram vsebino in izvedbo webinarja na temo poročanja o odpadkih in poročanja o količini embalaže«.
Marjan Kirbiš, Dravske elektrarne Maribor

»Izobraževanj na Forum Akademiiji na temo ravnanja z odpadki se večkrat z veseljem udeležim, ker obnovim znanje in pravočasno izvem vse novosti.«
Ines Mirnik, Kostanj d.o.o.

»Hvala za odlično predavanje.«
Tatjana Rupar, Intectiv d.o.o.

Preverite še ostala izobraževanja iz – Okolje in odpadki. Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

Polonca Poljanec Perič

Je ustanoviteljica in vodja podjetja Environ, ki opravlja  svetovanje s področja varstva okolja. Je diplomirana inženirka kemije in je 17 let kot inšpektorica za okolje na Inšpektoratu RS za okolje in prostor opravljala inšpekcijski nadzor nad izvajanjem oziroma spoštovanjem zakonov ter drugih okoljevarstvenih, naravovarstvenih in vodovarstvenih predpisov. Strankam nudi pomoč pri pridobivanju okoljevarstvenih dovoljenj in soglasij, opravlja ocene stanja v podjetjih, ugotavlja skladnost z zakonodajo s področja varstva okolja in predlaga rešitve, jih pripravlja na pregled inšpektorja za okolje in izdeluje ter pridobiva zahtevano dokumentacijo. Njeno vodilo je, da lahko skupaj spreminjamo okolje na bolje. Poleg kvalitetne in strokovne podpore pa svoje znanje predaja tudi na različnih izobraževanjih in delavnicah z različnih področij varstva okolja.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.