Izplačilo poslovne uspešnosti – delovnopravni in davčni vidik

Online seminar

198,00  (DDV ni vštet v ceno)

Kraj izvedbe:Online (preko spleta)

 

Vabljeni na seminar, na katerem bomo še pravočasno razčistili vse dileme pri obračunu in izplačilu poslovne uspešnosti.

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.


izplačilo poslovne uspešnostiNa davčnem področju obravnave plačila za poslovno uspešnost je bilo v zadnjih letih kar nekaj sprememb, zato je pomembno, da so delodajalci z njimi seznanjeni že pri načrtovanju plačila za poslovno uspešnost.

Plačilo za poslovno uspešnost delavca je po zadnji spremembi neobdavčeno še le do višine povprečne slovenske plače. Z letom 2023 se dodaja tudi pogoj, da se plačilo za poslovno uspešnost, ki bo deležno ugodnejše davčne obravnave, lahko izplača največ dvakrat v koledarskem letu. Poslovna uspešnost je še vedno lahko izplačana tudi v naravi, torej v bonih ali z drugimi bonitetami. Pri izplačilu poslovne uspešnosti poslovodjem pa ne smemo pozabiti na omejitve po interventni zakonodaji.


Ključne koristi, ki jih boste pridobili z udeležbo:

 • Poznali boste različne oblike izplačila poslovna uspešnost
 • Vedeli boste kako in kateri zakoni (razen ZDoh) vplivajo na izplačilo poslovne uspešnosti
 • Seznanjeni boste s predvidenimi spremembami v letu 2023

Vsebina

izplacilo-poslovne-uspesnostiDelovno pravni vidik izplačila poslovne uspešnosti

 • Pravna podlaga za izplačilo
 • Razlikovanje med nagrado za delovno uspešnost in izplačilom poslovne uspešnosti

Davčni vidik izplačila poslovne uspešnosti

 • Pogoji za ugodnejšo davčno obravnavo poslovne uspešnosti po Zakonu o dohodnini
 • Izplačilo poslovne uspešnosti agencijskim delavcem
 • Obdavčitev poslovne uspešnosti, ki presega neobdavčen znesek
 • Plačilo prispevkov za socialno varnost
 • Poročanje na REK obrazcih
 • Vpliv sprejetih interventnih ukrepov na izplačilo poslovne uspešnosti

Preverite še ostala izobraževanja iz – Računovodstvo in finance. Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

Avtorji

mag. Brigita Osojnik

Brigita OsojnikMag. Brigita Osojnik je direktorica družbe Pabide d.o.o., davčna svetovalka z licenco Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije, s praktičnimi izkušnjami na področju davka na dodano vrednost, davka od dohodkov pravnih oseb, dohodnine, mednarodnih davkov, premoženjskih davkov, prispevkov za socialno varnost, sodelovanja v davčnih inšpekcijskih postopkih, pridobljenimi s 25-letnim delom na davčnem področju in predavateljica ter avtorica številnih strokovnih prispevkov za publikacije in portale na davčnem področju.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.