fbpx

Prijava v portal: 

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Vpliv dviga cen na pogodbe javnega naročanja in zagotavljanje sredstev v fazi izvedbe

Online seminar
Ura: –
Lokacija: Vaš računalnik – Zoom
Onlline seminar | Surovine in izdelki se dražijo, cena dela je vedno višja - mi pa imamo sklenjeno pogodbo za izvedbo javnega naročanja- kaj sedaj?

163,00  (DDV ni vštet v ceno)

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.


Vpliv dviga cen na pogodbe javnega naročanja in zagotavljanje sredstev v fazi izvedbe

Surovine in izdelki se še vedno dražijo, cena dela je vedno višja – vi pa imate sklenjeno pogodbo za izvedbo javnega naročila. Tudi zaradi vedno novih podražitev cen energentov, ki so na rekordno visokih ravneh, prihaja val aneksov pri javnih naročilih – kaj sedaj?

 

To je nekaj, kar se sprašujete tako naročniki kot ponudniki. Naročniki prejemate vprašanja in pobude ponudnikov o morebitni spremembi pogodbe, ponudniki pa se sprašujete, ali boste s ceno, ki je bila določena v ponudbi, obveznosti iz pogodbe lahko izpolnili. Pri javnih naročilih namreč velja osnovno in neomajno pravilo, da se cene bistveno ne smejo spreminjati. Dodatne omejitve predstavljajo tudi zagotovljena sredstva.

Informacije, napotke in usmeritve, kako zakonodajno skladno ravnati, bo pravna strokovnjakinja s področja javnih naročil mag. Marija Bukovec Marovt prestavila na online seminarju


Online seminar spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma. S postavljanjem konkretnih vprašanj boste razjasnili tudi najbolj težke dileme iz prakse. Vprašanja nam lahko pošljete tudi vnaprej – na naslov: [email protected]

Seminar je namenjen odgovornim osebam pri naročnikih in ponudnikih za izvedbo javnih naročil.

Dvig cen na pogodbe javnega naročanja


Vsebina

  • Pregled določb iz zakonodaje javnih naročil
  • Možnosti spremembe cene, kadar je javno naročilo v fazi izvedbe
  • Določilo o dopustnih spremembah v obstoječih in novih pogodbah za izvedbo javnega naročila
  • Osnova za spremembo pogodbe v okviru javnega naročanja
  • Možnost enostranskega odstopa pogodbe v okviru sistema javnih naročil zaradi spremenjenih okoliščin
  • Tveganje višjih cen in kolikšna je meja po Zakonu o javnem naročanju
  • Kdaj se uporablja Pravilnik o načinih valorizacije denarnih obveznosti, ki jih v večletnih pogodbah dogovarjajo pravne osebe javnega sektorja

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

mag. Marija Bukovec Marovt

Mag. Marija Bukovec Marovt je bila prva predsednica Državne revizijske komisije. Po prenehanju petletnega mandata predsednice deluje kot odvetnica, specialistka za področje gospodarskega prava in prava javnih naročil, v Odvetniški družbi Marovt in partnerji, d. o. o. Je tudi sodno zaprisežena izvedenka za področje pravo – javna naročila in je urednica ter soavtorica več publikacij, med njimi Zakona o javnem naročanju ZJN-3, publikacij Forum Media, soavtorica Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja (ZPVPJN) s komentarjem in stvarnim kazalom, Uradni list 2012, ter je soavtorica revije Javna naročila in koncesije v praksi v izdaji Forum Media.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.