Vpliv dviga cen na pogodbe javnega naročanja v fazi izvedbe
148,00  DDV ni vštet v ceno Dodaj v košarico

Vpliv dviga cen na pogodbe javnega naročanja v fazi izvedbe

Seminar

148,00  DDV ni vštet v ceno

Datum izvedbe: 1. 6. 2022, od 09.00 do 10.30
Kraj izvedbe:Preko spleta (v živo)

Seminar | Surovine in izdelki se dražijo, cena dela je vedno višja – mi pa imamo sklenjeno pogodbo za izvedbo javnega naročanja- kaj sedaj?

Število udeležencev:
Posebne ugodnosti:
  • drugi udeleženec 10 % popusta,
  • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
  • 20 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20

Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Surovine in izdelki se dražijo, cena dela je vedno višja, mi pa imamo sklenjeno pogodbo za izvedbo javnega naročila – kaj sedaj?

To je nekaj, kar se sprašujete tako naročniki kot ponudniki. Naročniki prejemate vprašanja in pobude ponudnikov o morebitni spremembi pogodbe, ponudniki pa se sprašujete, ali boste s ceno, ki je bila določena v ponudbi, obveznosti iz pogodbe lahko izpolnili. Pri javnih naročilih namreč velja osnovno in neomajno pravilo, da se cene bistveno ne smejo spreminjati.

Informacije, napotke in usmeritve, kako zakonodajno skladno ravnati, bo pravna strokovnjakinja s področja javnih naročil mag. Marija Bukovec Marovt prestavila na online seminarju.


Online seminar spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma. S postavljanjem konkretnih vprašanj boste razjasnili tudi najbolj težke dileme iz prakse. Vprašanja nam lahko pošljete tudi vnaprej – na naslov: petra.ertl@zfm.si

Seminar je namenjen odgovornim osebam pri naročnikih in ponudnikih za izvedbo javnih naročil.

Dvig cen na pogodbe javnega naročanja


Vsebina

  • Pregled določb iz zakonodaje javnih naročil
  • Možnosti spremembe cene, kadar je javno naročilo v fazi izvedbe
  • Določilo o dopustnih spremembah v obstoječih in novih pogodbah za izvedbo javnega naročila
  • Osnova za spremembo pogodbe v okviru javnega naročanja
  • Možnost enostranskega odstopa pogodbe v okviru sistema javnih naročil zaradi spremenjenih okoliščin
  • Tveganje višjih cen in kolikšna je meja po Zakonu o javnem naročanju
  • Kdaj se uporablja Pravilnik o načinih valorizacije denarnih obveznosti, ki jih v večletnih pogodbah dogovarjajo pravne osebe javnega sektorja

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Predavatelji

mag. Marija Bukovec Marovt

Mag. Marija Bukovec Marovt je bila prva predsednica Državne revizijske komisije. Po prenehanju petletnega mandata predsednice deluje kot odvetnica, specialistka za področje gospodarskega prava in prava javnih naročil, v Odvetniški družbi Marovt in partnerji, d.o.o. Je tudi sodno zaprisežena izvedenka za področje pravo – javna naročila in je urednica ter soavtorica več publikacij, med njimi Zakona o javnem naročanju ZJN-3, publikacij Založbe Forum Media, soavtorica Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja (ZPVPJN) s komentarjem in stvarnim kazalom, Uradni list 2012.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.