Dopolnitev sistema HACCP po zahtevah nove EU uredbe
288,00  (DDV ni vštet v ceno) Dodaj v košarico

Dopolnitev sistema HACCP po zahtevah nove EU uredbe

e-izobraževanje

288,00  (DDV ni vštet v ceno)

Datum izvedbe: Dostopno takoj
Kraj izvedbe:Spletna učilnica

 

E-izobraževanje, na katerem boste pregledali svojo dokumentacijo HACCP in jo ustrezno dopolnili ter uskladili z novo EU uredbo, ki ureja opredelitev alergenov pri ravnanju z opremo, donacije živil in kulturo varnost živil.

Število udeležencev:
Posebne ugodnosti:
 • drugi udeleženec 10 % popusta,
 • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
 • 10 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20

Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.


3. marca 2021 je Evropska komisija sprejela novo Uredbo Komisije (EU) 2021/382 z dne 3. marca 2021 oSistem HACCP spremembi prilog k Uredbi Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil v zvezi z upravljanjem na področju živilskih alergenov, prerazporejanjem hrane in kulturo varnosti hrane.

Tako  boste po novem morali dodatno upoštevati:

 • kako ravnati z opremo, prevoznimi sredstvi/posodami, kadar pobirate, prevažate ali skladiščite živila, ki vsebujejo alergene ter v katerih prostorih ter delovnih procesih velja določena omejitev;
 • kakšne so nove določbe glede donacij hrane (živil ali pripravljenih obrokov) za prehrano ljudi;
 • kako v vašem prehranskem obratu vzpostaviti in vzdrževati ustrezno kulturo varnosti hrane.

Določbe od vas zahtevajo, da dopolnite svoj sistem HACCP z novostmi in opredelite nove postopke ter delovne procese – to zelo aktivno preverjajo tudi nadzorni organi na področju varnosti živil, ki tudi že izrekajo sankcije.


Da boste prepričani, da je vaš sistem HACCP aktualen in usklajen z vso veljavno zakonodajo, se udeležite praktičnega e-izobraževanja, kjer boste na konkretnem primeru obstoječega primera sistema HACCP z izkušeno strokovnjakinjo na področju higiene živil in sistema HACCP dr. Mojco Jevšnik pregledali svojo dokumentacijo in jo ustrezno dopolnili ter uskladili z Uredbo Komisije (EU) 2021/382.

E-izobraževanje spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, takrat, ko vam to dopušča čas – gradivo vam bo na voljo od 22. februarja naprej. E-izobraževanje je dostopno 6 mesecev.
Potrebujete samo dokumentacijo svojega prehranskega obrata, ki jo tekom e-izobraževanja sproti prilagajate zahtevam predpisov ob napotkih predavateljice.

Če imate konkretno vprašanje iz prakse, ga pošljite na naslov: [email protected] in prejeli boste konkretni napotek avtorice.


Program e-izobraževanja

 • Predstavitev Uredbe Komisije (EU) 2021/382 z dne 3. marca 2021 o spremembi prilog k Uredbi Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil v zvezi z upravljanjem na področju živilskih alergenov, prerazporejanjem hrane in kulturo varnosti hrane
 • Kaj novega prinaša ponudnikom javne prehrane?
 • Kako v praksi izvajati določbo o primerni uporabi opreme, prevoznih sredstev/posod, kadar se ta uporablja za pobiranje, prevoz ali skladiščenje živil, ki vsebujejo alergene?
 • Kdaj in pod katerimi pogoji lahko nosilci živilske dejavnosti nudijo hrano za namen donacije za prehrano ljudi?
 • Kaj pomeni ustrezna kultura varnosti hrane po tej Uredbi?
 • Kakšne obveznosti prinaša vzpostavitev in vzdrževanje ustrezne kulture varnosti hrane nosilcem živilske dejavnosti in kakšne zahteve morajo izpolnjevati?
 • Kako »ustrezno kulturo varnosti hrane« integrirati v obstoječi sistem HACCP in dobre higienske prakse prehranskega obrata?
 • DELAVNICA – Praktični prikaz konkretnih dopolnitev sistema HACCP – na podlagi dopolnitev omenjene Uredbe, kar vam bo omogočilo olajšano dopolnitev in uskladitev vaše dokumentacije sistema HACCP.

Avtorji

dr. Mojca Jevšnik

Dr. Mojca Jevšnik je zaposlena na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani, in sicer na Oddelku za sanitarno inženirstvo. Delovna področja, s katerimi se ukvarja, segajo na varnost živil, vzpostavitev in vodenje sistema HACCP, dobre higienske prakse.

Splošni pogoji

Dostopne podatke za e-izobraževanje boste prejeli na vaš elektronski poštni naslov. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.