Sporočanje statističnih podatkov o evidenčnih javnih naročilih

Online seminar

269,00  (DDV ni vštet v ceno)

Kraj izvedbe:Vaš računalnik – Zoom

 

Po zadnji noveli ZJN-3 bodo morali naročniki do konca februarja 2023 sporočiti statistične podatke o evidenčnih naročilih in objaviti seznam evidenčnih naročil, oddanih v letu 2022.

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.


Sporočanje statističnih podatkov o evidenčnih javnih naročilih


Po zadnji noveli ZJN-3 bodo morali naročniki do konca februarja 2023 sporočiti statistične podatke o evidenčnih naročilih in objaviti seznam evidenčnih naročil, oddanih v letu 2022.

Pri tem pa se v praksi odpirajo številna vprašanja, predvsem

 • kdaj gre za evidenčno javno naročilo, ki ga je treba vključiti v evidenco
 • in o katerih naročilih je treba sporočati statistične podatke.

Ker se v praksi večkrat zgodi, da zaradi preseženih vrednosti naročniki seznama ne želijo objaviti ali ne želijo poročati o vseh evidenčnih javnih naročilih, ki so bila oddana  (ker so presegli mejne vrednosti) je potrebno dobro poznati tudi prekrškovne določbe in druge sankcije, ki jih v tem primeru lahko dodelijo.

Iz letnega poročila Državne revizijske komisije za leto 2021 namreč izhaja, da je najpogosteje ugotovljen prekršek oddaja javnega naročila brez ustrezno izvedenega postopka, kar pomeni, da je pri vprašanju, kdaj gre za evidenčno javno naročilo, treba biti še posebej pozoren.


Vsebina:

 • Kdaj gre za evidenčno javno naročilo
 • Zakaj je pomemben izračun ocenjene vrednost
 • Zakaj v praksi prihaja do drobljena javnih naročil in kje so največji problemi
 • Drobljene javnih naročil kot prekršek
 • Kdaj naročnik zavezan poročati o statističnih podatkih
 • Katere podatke mora vključiti v seznam in kako ga pripravi
 • Kaj omogoča Portal JN
 • Sankcije v primeru neobjave seznama oz nevključitve posameznih evidenčnih naročil v seznam
 • Kaj izhaja iz Poročila o delu Dkom glede prekrškov zaradi neustrezno izbranega postopka

Preverite še ostala izobraževanja iz – Javna naročila, Javni sektor in Vzgoja in izobraževanje.  Pomagali vam bodo razjasniti številne dileme iz prakse.

IN-HOUSE izobraževanje

Izobraževanje lahko izvedemo samo za vaše zaposlene na sedežu vašega podjetja.
>> Pošljite povpraševanje

Avtorji

mag. Marija Bukovec Marovt

Mag. Marija Bukovec Marovt je bila prva predsednica Državne revizijske komisije. Po prenehanju petletnega mandata predsednice deluje kot odvetnica, specialistka za področje gospodarskega prava in prava javnih naročil, v Odvetniški družbi Marovt in partnerji, d. o. o. Je tudi sodno zaprisežena izvedenka za področje pravo – javna naročila in je urednica ter soavtorica več publikacij, med njimi Zakona o javnem naročanju ZJN-3, publikacij Forum Media, soavtorica Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja (ZPVPJN) s komentarjem in stvarnim kazalom, Uradni list 2012, ter je soavtorica revije Javna naročila in koncesije v praksi v izdaji Forum Media.

Splošni pogoji

Po potrditvi izvedbe boste prejeli predračun, ki ga je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo online seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo online seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se online seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se online seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi online seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S prijavo sprejemate ta določila in splošne pogoje.